Een fiets verzekeren? zo doe je dat!

Een fiets verzekeren? zo doe je dat!
Verzekeringen

Heb je recent een nieuwe fiets gekocht en wil je er eigenlijk een verzekering voor hebben zodat je tegen schade en diefstal gedekt bent? Tegenwoordig heb je zo een groot aanbod van verschillende verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen. De reviews over verzekeringen op onze website kunnen je helpen bij het maken van de keuze die het beste bij jou past.

Wat zijn fietsverzekeringen?

Een fietsverzekering is een verzekering die vooral je de financiële kost dekt wanneer je fiets gestolen wordt. Je verzekering betaald dan vaak het bedrag dat je fiets waard was terug.

Welke fietsverzekeringen bestaan er?

Bij fietsverzekeringen heb je ook verschillende soorten. Zo kan je je fiets enkel laten dekken tegen diefstal in het binnenland. Maar je kan er ook voor kiezen om je fiets te verzekeren tegen diefstal waar je er ook mee naar toe gaat. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kan je er ook voor kiezen om je fiets tegen schade te laten dekken. Indien er dan iets van schade aan je fiets is, zoals een lekke band, kan je deze binnenbrengen en de verzekering kan dan tussenkomen voor de financiële last.

Standaard fietsverzekering

Bij een standaard fietsverzekering ben je enkel gedekt tegen diefstal van je fiets. Je kan hier dus enkel aanspraak op maken als deze gestolen wordt. Je kan geen aanspraak maken wanneer er bijvoorbeeld iemand je banden lek prikt, het zadel van je fiets kapot maakt of meeneemt. Enkel wanneer de volledige fiets meegenomen wordt zal je verzekering tussen komen. Indien je enkel deze verzekering voor voertuigen wilt, raden wij je aan om naar de DVV reviews te kijken, wie weet ontdek je hier een groot voordeel van de maatschappij en heb je je keuze snel gemaakt!

Omnium fietsverzekering

Met dit soort verzekeringen is je fiets gedekt tegen bijna alle risico’s die je je kan bedenken. Je kan aanspraak maken op je verzekering wanneer er iets mis is met je fiets. Bijvoorbeeld: Je valt tijdens het rijden en je hele voorvork is hierdoor gebogen, dit laten repareren heeft normaal een groot prijskaartje. Maar met een omnium fiets verzekering kan je zonder zorgen je fiets binnenbrengen voor onderhoud.

Hoe kunnen reviews je helpen bij het maken van de beste keuze?

Reviews zijn een goede manier om te zien wat de ervaringen van andere mensen zijn van de verzekeringen die jij bekijkt en in je keuze opneemt. Zo kan je lezen of mensen een goede of slechte ervaring met de verzekeringsmaatschappij hebben, en meestal geven ze hier ook een reden waarom voor. Zo kan je als nieuwe klant je beter voorbereiden op wat er in de toekomst zal gebeuren. Zo kan je hier bijvoorbeeld de reviews van Europ Assistance lezen en erachter komen wat andere van hen vinden!

Conclusie

Het nemen van een fietsverzekering is niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden als je een duurdere fiets hebt. Zo kan je zonder zorgen je fiets overal parkeren en zonder limieten genieten van de fietstochten die je gaat maken, waar je ook bent. Het kiezen van de beste verzekeringsmaatschappij voor jou is niet zo evident, maar als je de reviews op onze website gebruikt bij het maken van je keuze, heb je meer kans dat je de perfecte verzekering voor jou vind! Zo kan je volledig genieten van de ervaringen die je met je fiets zal beleven, en hoef je je geen zorgen te maken dat deze stuk zou gaan.

Meer Verzekeringen