Kun je bij Centrum voor Avondonderwijs een erkend diploma halen?

Kun je bij Centrum voor Avondonderwijs een erkend diploma halen?
Algemeen

Als u uw carrière naar een hoger plan wilt tillen dan ontkomt u er niet aan om steeds opnieuw te blijven leren. Dit kunt u doen door cursussen te volgen die uiteindelijk een erkend diploma opleveren. Niet alleen voor uw bestaande loopbaan is bijscholing belangrijk, ook als u zich wilt omscholen zijn opleidingen belangrijk. De vele ervaringen die mensen op ErvaringenSite publiceren laten zien dat studeren voor volwassenen de laatste jaren erg populair is geworden. Uit die reviews blijkt wel dat het verstandig is om te kiezen voor een opleidingscentrum dat met erkende diploma's werkt. Het centrum voor avondonderwijs is zo'n instelling en waarom kiezen voor deze volwassenen school verstandig is leest u in dit artikel.

Wat is het Centrum voor Avondonderwijs?

Laten we eerst kijken naar wat Het centrum voor avondonderwijs te bieden heeft. Dit Belgische onderwijsinstituut richt zich met cursussen en opleidingen op volwassenen. Dit instituut weet dat mensen druk zijn met hun professionele loopbaan en gezinsleven en stemt de opleidingen die er aangeboden worden daarop af. Er worden onder meer groepslessen in klaslokalen aangeboden en virtuele klassen of thuisstudies voor mensen die geen tijd hebben om naar de les te komen. De fysieke lessen zijn onder andere te volgen in de vestigingen in Brussel, Brugge en Hasselt. Natuurlijk is dit centrum niet het enige waar u terecht kunt voor opleidingen met diploma's. In de centrum voor avondonderwijs reviews op ErvaringenSite kunt u lezen waarom klanten juist voor deze school kiezen.

Centrum voor avondonderwijs cursussen

Dit cursuscentrum biedt een breed scala aan opleidingen die u kunt volgen waar en wanneer het u uitkomt. De meest gekozen cursussen van het schooljaar 2022/2023 zijn:

  • Allround voedingsdeskundige
  • Boekhouden
  • Informatica
  • Bedrijfsfilosofie
  • Toegepaste psychologie

Daarnaast zijn er nog vele andere cursussen te volgen, ze worden door dit opleidingscentrum onderverdeeld in thema's zoals Bouw & Renovatie, Dierenverzorging, Horeca & hospitality, Kinderverzorging, Coaching en Management.

Begin uw cursus wanneer u wilt

Per studiejaar zijn er verschillende instapmomenten om met de door u gekozen opleiding te beginnen, u hoeft dus niet telkens opnieuw te wachten tot het nieuwe jaar begint. Op de site ziet u snel of een cursus die u wilt volgen ook in vestigingen zoals Gent, Antwerpen of Brussel beschikbaar is.

Welke Diploma haal je bij centrum voor avondonderwijs?

Voor elke cursus die u bij het centrum voor avondonderwijs volgt, kunt u examen doen om een diploma te halen. Als u voor een bepaalde thuisstudie heeft gekozen heeft u zelfs vijf jaar de tijd om het examen af te leggen. Mocht u kiezen voor groepslessen of virtual classes dan krijgt u na de laatste les de kans om het examen af te leggen om uw diploma te behalen. Dat kunt u doen in een van de vestigingen zoals die in Brugge of Hasselt of u doet dat bij de desbetreffende instelling als u bijvoorbeeld uw diploma secundair onderwijs wilt behalen.

Voorbeelden van diploma's van het centrum voor avondonderwijs

De diploma's die u bij centrum voor avondonderwijs kunt behalen, zijn onder andere geschikt voor vrije markt gereguleerde beroepen en voor gereglementeerde beroepen. Bij vrije markt beroepen gaat het om beroepen die door de overheid niet gereglementeerd worden zoals een personal coach, fotograaf of tandartsassistent. Voor de gereglementeerde, of beschermde beroepen, moet u na het examen ook examen afleggen bij de Centrale Examencommissie om je beroepsbekwaamheid aan te kunnen tonen.

Zijn de Centrum voor Avondonderwijs diploma's erkend?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag die beantwoord moet worden voor u aan een opleiding van dit volwassenen instituut gaat beginnen. Volgens het centrum worden de diploma's op grote schaal door het bedrijfsleven geaccepteerd en als waardevol beschouwd. Dat blijkt wel uit de recensies op onder meer ErvaringenSite over het centrum voor avondonderwijs, er zijn namelijk maar heel weinig klachten over mensen die met hun diploma ergens niet aan de slag konden. Er zijn bij dit centrum ook cursussen te volgen waarvoor u geen examen hoeft af te leggen. In dat geval moet u een score van meer dan 60% halen bij de afsluitende eindopdracht om een certificaat of getuigschrift te ontvangen.

Erkenning en betrouwbaarheid

Naast erkenning van uw nieuwe diploma speelt ook de betrouwbaarheid een grote rol op het moment dat u een cursus wilt volgen. Dat geldt overigens niet alleen voor cursussen, maar ook voor bedrijven waar u online terecht kunt voor verzekeringen, zoals Corona Direct. En met de huidige problematiek op de energiemarkt is het lezen van reviews over Vattenfall als energieleverancier geen overbodige luxe als u van plan bent om een nieuw stroomcontract af te sluiten of als u wilt overstappen. Zelfs als u vragen over beleggen heeft, dan kunt u gebruik maken van de ervaringen van andere klanten. Zo wordt de vraag: Is Esketit betrouwbaar? door meerdere consumenten van antwoord voorzien. Zo weet u snel of investeren bij deze leningen verstrekker ook voor u is weggelegd. Uit de woorden van klanten zal snel blijken welke bedrijven bij klanten hoog scoren.

Meer Algemeen