Essentiële Gereedschappen en Technieken voor Tuinverzorging

Essentiële Gereedschappen en Technieken voor Tuinverzorging
Diensten

De tuin is voor veel mensen een van de belangrijkste plekken rondom het huis. Hier komen de meesten pas echt tot rust, en tuinieren is dan ook de hobby van velen. Tuinieren werkt voor veel mensen enorm kalmerend, en brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Als u uw tuin echt goed wil bijhouden en wilt verzorgen, is het noodzakelijk om diverse gereedschappen aan te schaffen en technieken onder de knie te krijgen.

De Grasmaaier

Een grasmaaier is een essentieel stuk gereedschap om in huis te hebben voor een verzorgde tuin. Een grasmaaier zorgt ervoor dat het gras op tijd gemaaid wordt en dat onkruid geen kans krijgt om te groeien. Er zijn diverse soorten grasmaaiers, zo bestaan er simpele grasmaaiers die u zelf vooruit dient te duwen, maar ook grasmaaiers die automatisch het gras maaien of waarop u kunt zitten om vervolgens al rijdende het gras te maaien (vooral geschikt voor tuinen die een groot oppervlak in beslag nemen). Kortom, de keuze is reuze! U kunt zelf kiezen hoe gek u het maakt: er is voor elk budget wel een grasmaaier beschikbaar!

De Heggenschaar

Daarnaast is het van cruciaal belang dat je bomen, struiken en heggen op tijd snoeit. Als er allerlei bladeren groeien uit elke kant van een struik, dan oogt dit slordig en rommelig. Dat is niet de uitstraling waar veel mensen voor willen gaan. Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd alle uitstekende bladeren af te knippen met een heggenschaar, zodat de tuin netjes en strak blijft. Tegenwoordig bestaan er ook heggenscharen die elektrisch worden aangedreven, zodat u alleen maar langs de uitstekende takken hoeft te halen. Een manuele heggenschaar is ook een optie, waarbij u knip-bewegingen moet maken om bladeren en takken af te knippen.

De Zaag

Als u veel bomen in uw tuin heeft, dan is het handig om een zaag bij de hand te hebben. Zo kunt u dode bomen afzagen, zodat ze niet langer uw tuin vervuilen en het uitzicht verpesten. U kunt kiezen voor een simpele handzaag, maar vaak is een Japanse zaag een stuk efficiënter en bent u een stuk sneller klaar met uw werk. Een zaag is tevens een essentieel object voor in de winter, zodat u brandhout kan afzagen voor de open haard om het huis te verwarmen.

De Elektrische Verticuteermachine

Een tamelijk onbekend apparaat, maar wel erg belangrijk voor een strakke tuin, is de elektrische verticuteermachine. Zo'n apparaat zorgt ervoor dat overtollig mos of onkruid eenvoudig uit je tuin verdwijnt. U kunt met het elektrische apparaat rustig over het gazon heen bewegen, en de machine neemt automatisch al het mos en onkruid op. Doordat de machine op elektriciteit rijdt, is het een lichte machine om aan te sturen en ligt hij prettig in de hand. Het is best een prijzig apparaat, dus u kunt ook kiezen om deze bij een lokale onderneming een verticuteermachine huren.

De Kruiwagen

Als u vaak in uw tuin bezig bent voor meerdere uren, dan is de kans groot dat u een grote stapel met afval en compost hebt verzameld aan het einde van de dag. Het is vrij vervelend en inefficiënt om elke keer naar uw groene container te moeten lopen met alle dorre bladeren en afgebroken takken. Het is veel handiger om een kruiwagen naast u te plaatsen, en hier al het afval en compost in te leggen. Als u dan klaar bent met werken in de tuin, dan kunt u de kruiwagen naar de container rijden en deze in een keer legen. Ideaal! De kruiwagen mag niet ontbreken in uw gereedschap collectie.

De Schep

Het schep is onmisbaar bij het finetunen van de tuin. Hiermee kunt u de grond omspitten als u van plan bent om gewassen te verbouwen, maar ook kunt u snel puin en zand bijeen verzamelen en opruimen. Maak hierbij gebruik van de holle kant van de schep en van de hoge rand, zodat u geen puin of afval mist.

De Hark

Mocht u dol zijn op het verbouwen van fruit en groente in uw eigen moestuin, dan kunt u niet zonder hark. Een hark zorgt ervoor dat uw de grond kan klaarmaken voor het zaaien en oogsten van diverse fruit- en groentesoorten. Op deze manier weet u zeker dat de grond hier helemaal klaar voor is. De hark kunt u ook voor andere doeleinden inzetten, zoals het verzamelen van dorre bladeren of het wieden van onkruid (gebruik hier de vuil-hark voor). De egaliseerhark wordt ingezet om de tuin gelijk te maken en de grond fijn te maken. De hark kan worden gemaakt van verschillende materialen: een kunststof of bamboe hark is vaak goedkoper en lichter, maar u zult merken dat dit type harken ook sneller slijten.

De tuin aanpakken gaat vrij eenvoudig als u bovenstaande apparaten in uw bezit heeft. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bemachtigen door ze te kopen bij een lokale tuinwinkel of gewoonweg te huren. Door het gebruik van bovenstaande gereedschappen is een verzorgde tuin de nieuwe realiteit!

Meer Diensten