ErvaringenSite

  Ervaringen FlixBus

  Stel, je hebt een leuk vakantieadres gevonden in het buitenland, maar je hebt zelf geen auto, en de trein biedt geen verbinding. Dan kun je nu ook terecht bij FlixBus, een busmaatschappij waar je zelf gemakkelijk een reis kunt boeken van Brussels naar Amsterdam bijvoorbeeld, of naar Londen, etc. Er zijn vele bestemmingen mogelijk. Een van oorsprong Duits bedrijf, wat nog maar kort bestaat. Wat de ervaring is van anderen die al eens met hen een reis hebben gemaakt, kun je hier lezen.

  Over FlixBus

  FlixBus werd in 2013 in München opgericht door drie jonge ondernemers om duurzaam reizen comfortabel en tegelijkertijd betaalbaar te maken. Op hetzelfde moment startte ‘MeinFernbus’ in Berlijn een concept met groene bussen die door heel Duitsland reden. De Duitse spoorwegmonopolie werd namelijk in 2013 opgeheven en beide starters werden de leidende aanbieders op de busmarkt. Beide bedrijven zijn inmiddels gefuseerd en inmiddels marktleider in Duitsland. Sinds 2015 breidt FlixBus uit in andere landen als België, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Italië en Kroatië. Ook bieden zij vervoer in grensoverschrijdende bussen tot naar Scandinavië, Spanje, Engeland en Oost-Europa.


  Flixbus gaat de strijd aan met de NS, aldus Z Today

  Diensten

  Bij FlixBus kun je een rit boeken via het eenvoudige boekingsformulier op de website. Je vult daar in waar en wanneer je wilt opstappen en waar je naartoe wilt reizen. Je kunt ook meteen een terugreis boeken, en de datum van terugreis toevoegen, maar je kunt ook gewoon een enkele reis boeken. Je geeft aan met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen je wilt reizen en of je fietsen meeneemt. Als je dit hebt gedaan krijg je een aanbod te zien met een totaalprijs voor het aantal passagiers wat je meteen kunt boeken.

  Er zijn verschillende vaste busreizen beschikbaar naar onder andere de volgende plaatsen:

  • Brussel
  • Londen
  • Parijs
  • Berlijn
  • Amsterdam
  • Eindhoven
  • Disneyland Parijs
  • Utrecht

  Je kunt ook kijken op de pagina ‘Busreizen: Alle steden’. Hier vind je per land een handig overzicht met mogelijkheden. Ze hebben meer dan 1.000 bestemmingen in 20 landen, zo kun je via deze lijst de populairste verbindingen vinden, gesorteerd per land.

  Comfort

  In alle bussen zit airconditioning, een leeslampje, gratis Wifi en er zijn stopcontacten voor het opladen van je smartphone bijvoorbeeld. Verder is er een toilet in iedere bus, extra beenruimte en je kunt snacks en drankjes kopen bij de chauffeur. Voor de bagage is ook genoeg ruimte.

  Klachten

  Op de website vind je een pagina met veelgestelde vragen die uitgebreid beantwoord worden. Heb je andere vragen of klachten, dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Deze spreken Duits en Engels. Je kunt ze bereiken van maandag t/m zondag, 24 uur per dag via de service-hotline: +49 (0)30 300 137 300. Of je vult het contactformulier in op de website. Wordt de klacht niet opgelost dan kun je altijd terugvallen op het ODR platform van de Europese Commissie.

  Vertel over jouw ervaringen

  Hier op ErvaringenSite willen wij een consumentenplatform zijn dat onafhankelijk is, en waar iedereen zijn/haar mening over bedrijven, diensten en dergelijke kan achterlaten. Heb jij al eens gereisd met FlixBus? Laat dan ook jouw review achter op onze site, zo kunnen anderen daarvan profiteren!

  Lees hier de reiservaringen van anderen met FlixBus, een jong bedrijf dat reizen met de bus in Europa wil vernieuwen, voldoen ze aan de verwachtingen?

  FlixBus
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (5)

  4.8
  60% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4.4
  Service
  rating
  4.4
  Prijs
  rating
  5.2
  Leveren
  rating
  4.8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Bus ticket Gent-Amsterdam, heen en terug.

  Ondanks alle negatieve verhalen, met drie personen toch een ticket geboekt om zaterdagmorgen in Gent de bus te nemen naar Amsterdam. In Gent stonden twee vriendelijke chauffeurs om de mensen te helpen bij het inchecken en eventuele vragen te beantwoorden en vertrok de Flixbus stipt op tijd. En 20 min. te vroeg kwamen we in Amsterdam aan. Op de bus was een toilet en een automaat voor drank en versnaperingen (hebben we wel geen gebruik van gemaakt). Bij de terugreis op zondag, ongeveer hetzelfde verhaal.Bus was stipt op tijd, een vriendelijke chauffeur, een nette bus, geen enkel probleem gehad. Wel was er op de terugreis geen mogelijkheid om iets van drank of eten aan te kopen op de bus. Ook was er op deze bus geen mogelijkheid om de gsm op te laden. Zou ik deze bus opnieuw boeken : zeker en vast. Prijs/kwaliteit is dit zeker in orde. Als je een luxe bus verwacht, met super zachte zetels, die je in 10 standen kan zetten, extra beenruimte, ... dan kijk je beter uit naar iets anders. Maar dit was voor ons een positieve ervaring.

  Door: NANCY CASAERT16-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  busreizen

  Elke plaats heeft een usb of 220V stopcontact.
  De bussen rijden traag, maar vrij stipt.

  Door: Joeri S29-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  slechte bus company

  Komt nooit op tijd, altij meer dan 1 uur moest wachten

  Door: Ashot16-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  Busreis vanuit Den Haag naar Antwerpen en terug

  Flixbus is echt dikke bullshit. Ik heb geen goede ervaring met het bedrijf. Tijdens de heenreis was de bus al 80 minuten te laat wat onacceptabel is. De reis was wel ok en daar waren geen issues. Vervolgens tijdens de terugreis de zelfde dag zou de bus een vertraging hebben van 40 minuten. Twee uur gewacht te hebben, hebben wij het wachten opgegeven na twee uur en waren verplicht een hotel te boeken in Antwerpen om nog te kunnen overleven. Ik wil mijn geld terug en zou graag een vergoeding willen voor het hotel.

  Door: Kees10-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Flixbus

  Enkel minpunten. Hebben meerdere keren Reis omgeboekt tot een dag vroeger, verkeerde informatie gestuurd via mail, onbereikbaar, onvriendelijk, nemen handbagage niet mee terwijl het overeenkomt met toegestaan bagage volgens website, beslissen zelf waar we zitten terwijl op de website staat dat je zelf kan kiezen als er geen reservatie mogelijk is, laten dan helemaal vanachter zitten, meer dan 1 uur te laat. Verschrikkelijk

  Door: Ila16-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Schrijf zelf een review over FlixBus

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is FlixBus een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 5 ervaringen geplaatst over FlixBus. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.8 gekregen, waarbij 60% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is FlixBus actief?

  FlixBus is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goedkope vakanties, Stedentrips, Vakanties binnen België

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van FlixBus gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.