ErvaringenSite

    Ervaringen Centrum Voor Avondonderwijs

    Heb je het gevoel dat je nog wat kennis mist of wil je weer helemaal op de hoogte zijn van een bepaald onderwerp? Een extra opleiding staat goed op je cv en is perfect om je te onderscheiden van de 'concurrentie' bij een sollicitatie. Bij het Centrum voor Avondonderwijs vind je heel wat cursussen! Wat klanten vinden van het Centrum voor Avondonderwijs lees je in de reviews op ErvaringenSite.

    Over Centrum voor Avondonderwijs
    Het Centrum voor Avondonderwijs biedt verschillende cursussen aan, zowel thuisstudie als cursussen in je regio. De cursussen zijn perfect als je je slaagkansen op de arbeidsmarkt wil vergroten met professionele en praktijkgerichte cursussen, zo ben je al een stap dichter bij die droomjob! Het Centrum voor Avondonderwijs is een onderwijsvertrekker die Belgische en Nederlandse studenten begeleidt in thuisopleidingen, groepslessen en avondonderwijs. De opleidingen werden ontwikkeld door zelfstandige ondernemers en docenten met jarenlange ervaring. Het Centrum voor Avondonderwijs is onderdeel van de Ondernemersschool. Het bedrijf is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), dit betekent dat ze voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ze voldoen ook aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001. De school wordt erkend door de erkende beroepsvereniging Instituut voor Bedrijfskunde en Opleiding-Wellnessfederatie vzw. Tot deze school behoren ook het Centrum voor Afstandsonderwijs en de Schoonheidsschool.


    Diensten van Centrum voor Avondonderwijs
    In het Centrum voor Avondonderwijs kan je terecht voor heel wat erkende cursussen. Je vindt er zelfs cursussen voor beschermde beroepen. Je krijgt er ook professionele (online) begeleiding. De docenten kunnen je, door hun jarenlange ervaring, heel wat info meegeven die je later kan gebruiken in het werkveld. Centrum voor Avondonderwijs biedt ook toegang tot een uniek leerplatform, ontwikkeld op maat van elke student. Het centrum organiseert opleidingen voor gereglementeerde beroepen en vrije markt gereguleerde beroepen. De school heeft ook voorbereidende cursussen voor de examens van de Examencommissie van de Vlaamse overheid. Bij het Centrum voor Avondonderwijs kan je ook examens afleggen, dan behaal je een professioneel diploma waarmee je je beroepskennis aantoont bij sollicitaties of potentiële klanten.

    Klachten of vragen voor Centrum voor Avondonderwijs
    Heb je vragen of een klacht over het Centrum voor Avondonderwijs? Dan contacteer je best een medewerker van de klantendienst die je vast en zeker verder zal helpen. Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt om ze te bereiken. Dat kan je doen via een online chat op de website of via een online contactformulier.

    Schrijf je eigen review!
    Wil je anderen laten weten hoe jouw ervaring is met het Centrum voor Avondonderwijs? Ben je tevreden met de cursus die je gevolgd hebt? Hoe zat het examen in elkaar? Laat het weten in de reviews! Mogelijke gebruikers zullen geïnteresseerd zijn in wat ze mogen verwachten van het aanbod en de service van Centrum voor Avondonderwijs. Zo help je hen bij het maken van een beslissing!

    Ben je van plan om een cursus te volgen bij het Centrum voor Avondonderwijs? Dan is het belangrijk dat je weet waaraan je begint, en is er een betere manier dan het lezen van reviews van echte klanten? Wij dachten van niet, daarom werd ErvaringenSite opgericht. Hier lees je reviews van het Centrum voor Avondonderwijs en je kan er ook zelf een review achterlaten!

    Opendeurdag in het centrum!

    Centrum Voor Avondonderwijs
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (37)

    4.4
    32% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.4
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    4.2
    Leveren
    rating
    4.2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Meerdere opleidingen

    Ik heb reeds meerdere opleidingen gevolgd via centrum voor avondonderwijs. Ik deed een opleiding kindercoach klassikaal en dat was echt top met een schitterende lesgeefster, ook de klasgroep was heel tof om mee samen te werken en te leren van en met elkaar. Vorig jaar schreef ik mij dan in voor een klassikaal lesprogramma stress en burnout coach, de lessen werden door corona meermaals afgezegd, dat was wel even vervelend voor mijn eigen planning, maar uiteindelijk met wat geduld heb ik de kans gekregen om te starten met de online lessen. Ik moet zeggen dat de online lessen niet hetzelfde zijn als binnen een klasgebeuren. Maar ik ben blij ik mijn cursus nu thuis kan volgen in de warmte en zonder 3 uren een mondmasker aan te moeten hebben. Dus voor mij is de virtuele class eigenlijk zeer goed.
    Tevens volg ik nog een cursus die ik zelfstandig leer, ik studeer dus op mijn eigen en doe examen wanneer ik klaar ben. Ook deze vorm heeft zijn voordeel ivm eigen planning, je leert wanneer het je past. Wel is het soms wat moeilijker om je aan die bewuste planning te houden want het moet niet perse op dat moment gebeuren zoals de lessen.
    Ik ben blij ik via deze manier mij kan blijven vormen!

    Door: Caroline Wyckaert18-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    9.5
    rating

    Kindercoach

    Mijn opleiding is gestart voor de strenge maatregelen dus ik heb een stuk in Aalst klassikaal gedaan en een stuk virtueel.

    Pluspunten:
    Docente Peta was echt een topper! Heel veel praktijkvoorbeelden. Ik vond ook de aandacht voor onze persoonlijke ambities een enorm pluspunt. Contact met secretariaat liep eerst wat stroef maar dan heeft een medewerkster (Kimberly denk ik) heel vriendelijk alles in 1 keer recht gezet.

    Minpunten:
    Klassikale lessen waren top, maar de virtuele lessen waren minder mijn ding. De groep is ook iets te groot om echt praktijkoefeningen via zoom te doen vind ik.

    Maar over het algemeen ben ik wel tevreden. Ik overweeg de gevorderden opleiding maar ga wachten tot ik zeker ben dat het 100% klassikaal is...

    Door: Bianca De Koster15-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Life coach

    Gisteren eerste les basis life coach gehad. Ondanks corona maatregelen super vlot virtueel kunnen starten. De docente Kim was echt goed in haar vak, ik had wat schrik gezien alle reviews hier maar vanuit mijn ervaring echt helemaal top verlopen. Stress was voor niets, voorlopig ben ik echt tevreden van mijn keuze. Ik heb ook echt altijd snel antwoord gekregen op mijn mails (vragen betreffende facturatie en een korting)...

    Door: Katrien Vandeputte10-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    cursus aannemer

    Mijn ervaring staat haaks op wat ik hier lees. Ik heb op voorhand alles goed opgezocht (ook zo een proefles ontvangen), naar aanleiding van daarvan ingeschreven en de eerste les afgelopen maandag ging heel vlot. Mijn cursus ging volledig volgens afspraak door, de leerkracht had heel veel kennis, jhet is geen grote groep, alles was echt professioneel geregeld. Langs mijn kant dus een tevreden student.

    Door: Jelle 03-03-2021
    kathleen van guyt04-03-2021

    geachte, ik ben een van de vele gedupeerden, als je intypt klachten centrum voor avondonderwijs, dan lees je dat veel mensen kun voorschotten nooit terugkrijgen, zij roepen nu 'overmacht' in door corona, wat niet wettelijk is

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Schoonheidsspecialiste

    Net ingeschreven voor de opleiding schoonheidsspecialiste. Ik kan niet wachten om te starten!!!!!!!!!

    Door: Ina Vercammen03-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    opleiding medisch pedicure

    mijn betaalde voorschot krijg ik niet terug, Zij hebben de lessen al 2x uitgesteld. dit is de school van de ex man van lesley ann poppe zie ik op het internet. zijn hebben de lessen 2x geannuleerd en door 'overmacht' krijg ik mijn geld niet terug 270€, dit is hun antwoord
    Geachte Heer,

    Ik had graag een oplossing hiervoor


    Ik ben ingeschreven voor een praktijkopleiding medisch pedicure in Brugge
    Lessen startten 28/01/2021.
    Mail gekregen dat deze niet doorgaan, verzet naar maart 2021
    Verleden week mail gekregen dat ook deze lessen niet doorgaan, alternatief is SEPTEMBER 2021
    Deze lessen kan ik echt niet volgen

    Daarom vroeg ik mijn voorschot terug
    Blijkbaar ben ik niet de enige die hier moeilijkheden mee heeft
    Hieronder hun antwoord :

    Studentennummer: 640391
    Kathleen Van Guyt
    hoekestraat 89
    9910 knesselare oost vlaanderen
    België

    Dag Kathleen

    Bedankt voor je mail.

    Wij hadden er samen met de docenten echt enorm hard naar uitgekeken om terug te mogen starten, maar voorlopig wachten we nog op groen licht van de overheid om klassikaal onderwijs in te richten.

    De gezondheid van onze medewerkers, docenten en studenten zijn uiteraard van het grootste belang. Wij volgen de geldende corona-maatregelen dus ook strikt op, zodat we zo snel mogelijk terug met z'n allen klassikaal onderwijs kunnen genieten.

    Onze school werkt momenteel in code rood conform de voorgestelde draaiboeken. Concreet betekent dit dat afstandsonderwijs de norm is. Wij hebben met spoed met onze docenten de koppen bij elkaar gestoken om ervoor te zorgen dat we jullie zo snel mogelijk een opleiding konden bieden die voldeed aan de kwaliteit waarvoor jij koos, en waarvoor wij staan. Om die reden hebben we ervoor gezorgd dat we voor de meeste opleidingen een virtueel coronaproof alternatief aanbieden. Professioneel onderwijs inrichten is echter meer dan een laptop met webcam voor een docent zetten. Natuurlijk is dit voor de ene opleiding gemakkelijker te realiseren dan voor de andere. Onze praktijkgerichte opleidingen, zoals beautyopleidingen (make-up, kapper, nagels ...), horecaopleidingen en massageopleidingen geven we liefst in klassikaal verband. Als praktijkgerichte school staan we namelijk voor Al doende leer je!

    Voor de klassikale lessen in code rood gelden strenge regels, waaronder maximaal 10 cursisten en lesgever per lokaal. Onze cursisten moeten de nodige afstand houden, mondkapjes zijn verplicht en mensen met gezondheidsproblemen mogen niet deelnemen aan de lessen zonder toestemming van een arts. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, kunnen er in theorie klassikale lessen plaatsvinden. Echter kunnen lessen niet plaatsvinden als deze basismaatregelen niet opgevolgd kunnen worden. Aangezien we vooral met externe campussen samenwerken (zoals lokalen van hogescholen of kleine bedrijven) waar externe derde partijen niet toegelaten zijn, beschikken we niet over de capaciteit van lokalen om lessen in kleine groepen te laten doorgaan. Ook hebben we een enorme diverse groep aan cursisten, van alle leeftijden. We willen al onze cursisten een maximale kans geven om alles uit een kwalitatieve opleiding te halen, wat nu onder de huidige situatie niet kan.

    Daarom dat we beslist hebben om al onze klassikale opleidingen naar een later moment te verplaatsen. Jouw opleiding zal tot onze grote spijt niet starten vanaf maart, maar vanaf zaterdag 4 september in Brugge. Uiteraard zoeken wij samen met jou naar een geschikte oplossing indien deze datum niet voor je past. Zo kan je hem ook eerder volgen op een andere locatie.

    Een volledige of gedeeltelijke terugbetaling is omwille van overmacht (= corona) niet mogelijk, maar uiteraard gaan mijn collega's en ik nog steeds met je opzoek naar een geschikte oplossing. Ik hoor het alvast graag van je!



    Door: kathleen van guyt02-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    marketing basis

    Eerst en vooral een dikke pluim aan de medewerkers van het cva. Als ik vragen had of hulp nodig had, stonden ze me altijd vriendelijk te woord aan de telefoon. Ik volgde de virtuele opleiding basismarketing om mijn marketingkennis opnieuw op te frissen. De snelcursus basismarketing was daar ideaal voor. Heb me inmiddels ingeschreven voor de uitgebreide opleiding digitale marketing!

    Door: Kim26-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Annulering - opleiding barista

    Cursus barista in Turnhout helaas niet kunnen volgen door omstandigheden. Via mail kreeg ik heel vaak alle alternatieven opgesomt maar dat was echt geen optie voor mij. Dan telefonisch contact opgenomen, kreeg een man aan de lijn en heb mijn geld gewoon netjes teruggekregen na 4 dagen stond het op de rekening.

    Door: Pieter Vandeweye11-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    administratief bediende

    Heel goede cursus, al heel veel bijgeleerd. Docente Nathalie doet het echt super. Zij heeft ook veel geduld. Mijn eerste taal is niet Nederlands, maar alles is goed gegaan. Twee van de drie modules heb ik al volledig gedaan.

    Door: Doyena16-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    3D tekenen met SketchUp

    Voor interieurontwerpen een schitterend tekenprogramma met een bijzonder korte aanleertijd!
    Fotrealistische beelden of 360° weergave binnen de twee werkuren!

    Door: Johan Van Synghel30-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Oplichting !!

    Dit is puur bedrog, blijf hier van weg aub en ga naar een erkend centrum!! Dit is oplichting als je ene keer betaald hebt zie je je geld nooit meer terug je krijgt het enkel terug in opleidingstegoed,. Zeer onprofessioneel zelfs de VDAB is hier niet over te spreken !!

    Door: Lisa25-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Opleiding personal trainer

    Gisteren heb ik mijn eerste virtuele les gevolgd en kijk al uit naar de volgende lessen!!

    Door: Emma Rogiers23-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Massage

    Ik heb een lijst met emailadressen (kranten etc.) waar we massaal onze klachten naartoe kunnen sturen.
    Emailadressen zijn niet zichtbaar op deze site...
    Stuur een berichtje naar:
    samke1985 ‘at’ hotm**l.c*m

    Door: Sam09-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Nog niks

    Gaat dit over centrum voor avondonderwijs Antwerpen ? Ik zou heel graag de cursus praktische psychologie volgen maar heb zo hier en daar al wat gelezen dus wacht ik nog even af kost 499 euro ..

    Door: Jennifer04-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    klassikale opleiding beleggen

    De eerste keer dat ik een negatieve review schrijf. Druist in tegen mijn principes maar hier voel ik echt de drang om iedereen te waarschuwen.

    Dit bedrijf licht mensen op.

    Mijn casus: Ik schrijf me in op 18/11 en betaal €289 voor een klassikale opleiding. Ze annuleren deze opleiding, 6 dagen later, op 24/11. Aangezien de veiligheidsraad in deze periode geen bijkomende maatregelen heeft afgekondigd, kan 'overmacht door corona' niet ingeroepen worden ter verdediging.
    Ze bieden bewust de mogelijkheid van klassikale lessen aan, ze laten je deze duurste opleidingsmethode betalen en annuleren dan. De grote som inschrijvingsgeld houden ze bij zich en weigeren ze terug te betalen (enkel terug in te wisselen tegen een andere / latere opleiding bij dit frauduleuze bedrijf)

    Laat je niet oplichten!

    Door: Els Van de Perre29-01-2021
    Mahauden30-01-2021

    Schrijf naar volwassenenonderwijs@vlaanderen.be

    Eline Pauwels04-02-2021

    Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. 609€ betaald bij mijn inschrijving op 27/12. Exact hetzelfde verhaal.. ze weigeren een terugbetaling terwijl ze van overmacht niet kunnen spreken aangezien de maatregelen ongewijzigd waren!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Tuinontwerper

    Ik schreef me in voor de cursus tuinontwerper die eerst in november ging aanvangen, vervolgens in februari en nu krijg ik te horen dat die zal starten op 11 maart. Niet klassikaal, maar virtueel. Het inschrijvingsgeld was €575. Op de website staat dat het inschrijvingsgeld voor de virtuele klas op €403 komt. Groot verschil. Ik ga de virtuele moeten volgen aangezien ik vanaf september iets anders wil volgen. En toch krijg ik het verschil niet terug. Hoe oneerlijk is dit?! Waar zit de logica?

    Door: Eef mahauden27-01-2021
    Anaïs 02-02-2021

    Exact hetzelfde hier, ik had mij al ingeschreven voor de opleiding in september 2020 en ze blijven met onze voeten spelen. Al 3 keer is de opleiding last minute verplaatst of gewijzigd en al minstens even veel keer zie ik op de website goedkopere tarieven en smijten ze met kortingen om nieuw volk aan te trekken... Dit begint te klinken als een juridische kwestie

    Anaïs02-02-2021

    Als ik een alternatieve opleiding zou gevonden hebben had ik mij al lang uitgeschreven, maar moeilijk te vinden. Iemand hier suggesties voor Tuinontwerper?

    Marianne04-02-2021

    Ik snap niet dat mensen zich aan dit "instituut" blijven inschrijven. Ik ben nu op zoek naar een cursus, als je twee minuten onderzoek doet, merk je toch meteen dat dit oplichters zijn....? Bezint eer ge begint!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    opleiding Professional Organizer

    Graag wil ik een klacht indienen tegen deze instelling. Ik lees hier dat verschillende mensen hiermee bezig zijn, maar het lukt me niet te reageren op de posts die hier zichtbaar zijn. Via welk e-mailadres kan ik deze mensen contacteren?

    Door: Lore Goessaert31-12-2020
    Eef30-01-2021

    Schrijf naar volwassenenonderwijs.be of naar de morgen, het nieuwsblad. Licht de pers in

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Opleiding basis make up

    De cursus zou aanvangen op 19/1/2021 maar door corona kan dit niet. Mij lijkt dit een geval van overmacht en toch krijg ik slechts 50% van mijn inschrijfgeld terug ipv het volledige bedrag! Ik bn helemaal niet tevreden!

    Door: Veerle30-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Opleiding masseur

    DOE HET NIET!!
    Ook al lijkt het aantrekkelijk!

    Ik ga mijn hele verhaal niet uit de doeken doen (lees de reviews en je weet genoeg)

    Wil je ook iets ondernemen tegen deze “school”?

    Contacteer me

    Door: Sam18-12-2020
    Lore Goessaert31-12-2020

    Beste, ik wil ook graag stappen ondernemen, hoe kan dit?

    Eef30-01-2021

    Volwassenenonderwijs@vlaanderen.be of licht de pers in. Ik schreef zelf naar de Morgen

    Eline04-02-2021

    Ik wil ook iets ondernemen. Hoe kan dat? Ze blijven me van het kastje naar de muur sturen..

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    All-round voedingsdeskundige

    1100€ betaald voor de cursus om dan bij te start te horen dat er andere cursisten 300 tot 400 € minder moesten betalen omdat ze korting hebben gevraagd (en gekregen). Geld terugstorten konden ze niet. Onprofessionele 'docenten die er gewoon komen om snelle cent bij te verdienen, ze spraken mekaar ook constant tegen. Je krijgt een mega dikke cursus onder je neus geduwt waar je dan examen van krijgt binnen enkele weken. Ik heb verlof genomen en heb weken hard gestudeerd omdat de cursus ook kostelijk genoeg was. Om dan nadien te horen dat gewoon iedereen het diploma gekregen heeft, ook degenen die het examen niet hebben afgelegd!! Dit is je gewoon uitlachen in je gezicht!

    Door: K.B.18-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Centrum Voor Avondonderwijs

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Centrum Voor Avondonderwijs een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 37 ervaringen geplaatst over Centrum Voor Avondonderwijs. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.4 gekregen, waarbij 32% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Centrum Voor Avondonderwijs actief?

    Centrum Voor Avondonderwijs is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Studie en Onderwijs

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Centrum Voor Avondonderwijs gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.