Met deze 5 duurzame Belgische merken wordt jouw huis sfeervoller!

Met deze 5 duurzame Belgische merken wordt jouw huis sfeervoller!
Online shop

Duurzaamheid begint ook tussen de muren van ons eigen huis een steeds belangrijkere rol te spelen. Niet alleen gaat het daarbij om wat we zoal eten en drinken en welke producten we gebruiken. Ook de meubels waarmee we ons huis inrichten en eigen maken worden, net als de accessoires die daarbij horen, voortdurend door fabrikanten duurzamer gemaakt.

Dus als jij jouw interieur op een verantwoorde manier wilt moderniseren dan is het goed om voor een verkoper te kiezen die niet alleen bij jouw stijl past, maar die ook op jouw manier met duurzaamheid en het milieu omgaat. We bieden je in dit artikel 5 Belgische merken die je daarbij kunnen helpen.

Robuuste Tafels voor Industriële Tafels

Bij deze industriële woonwinkel kun je terecht voor tafels en kasten die ondanks hun industriële look toch heel duurzaam zijn. Het assortiment bestaat onder meer uit vitrinekasten, boekenkasten en tafels met een bijzondere uitstraling. Door de gebruikte materialen gaan de spullen van deze firma lang mee en zijn daardoor dus beter voor het milieu. Je kunt bij Robuuste Tafels zelfs tafels en kasten kopen die op maat gemaakt zijn met de materialen die het beste bij jouw wensen passen. De meubels die je hier koopt kunnen door het bedrijf zelfs bij je thuisgebracht en gemonteerd worden.

TREESPOKE voor op maat gemaakte kasten en meubels

De meubels van deze winkel worden in België gemaakt en daarbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Jouw unieke meubel, of het nu een boekenkast of sideboard is, kan helemaal voor je op maat gemaakt worden. Door veel gebruik te maken van massief hout kan Treespoke jouw nieuwe pronkstuk dusdanig produceren dat je er vele jaren plezier van zult hebben. De bestelde producten worden als een bouwpakket geleverd zodat je ze zelf in elkaar kunt zetten. Mocht je daar moeite mee hebben dan biedt dit bedrijf vakkundige montagehulp.

IN2WOOD voor houten meubelen

Voor unieke en duurzame houten meubels moet je bij IN2WOOD zijn. Matthieu Meert is de drijvende kracht achter deze duurzame aanbieder en hij schetst alle ontwerpen uit de losse pols. Het hout dat tijdens de fabricage gebruikt wordt komt uit bossen van het FSC en de producten die je er koopt beschikken daarom ook over het keurmerk van deze non-profitorganisatie. Je kunt bijna niet duurzamer winkelen als je een nieuw bureau met boekenplanken of een paar stoelen aan je interieur wilt toevoegen.

Goossens voor Eco meubels

Wie duurzame meubelen met een uniek karakter zoekt, die komt al snel bij Goossens uit. Dit bedrijf is constant op zoek om de CO2-uitstoot bedrijfsbreed te verminderen. Niet alleen met producten die online aangeboden worden, maar ook in de winkels wordt er steevast gekeken naar de verbeteringen die er doorgevoerd kunnen worden om het milieu te kunnen ontzien. Bij Goossens wonen vind je onder meer relaxzetels, bureaustoelen, slaapbanken, lampen en tapijten.

PURE WOOD Design voor handgemaakt meubels

Pure Wood Design is de laatste aanbieder waar je in dit artikel kennis mee maakt. Bij deze woonwebwinkel staan onder andere tuintafels van steigerhout en eiken eettafels in de vitrine. Ook deze onderneming kiest voor de fabricage van de aangeboden producten voor vakmensen in België. Je kunt er online shoppen of persoonlijk de materialen, (staal)kleuren en maat samenstellen in de Concept Store die gevestigd is in Diets.

De toekomst van woonwinkels

Meer en meer bedrijven zeggen duurzamer te werken. Op welke manier ze dat doen, hangt af van de manier waarop zij zelf de term duurzaamheid interpreteren. Niet alleen de producten uit de assortimenten kunnen duurzamer zijn, een bedrijf kan er ook veel aan doen om bewuster met verpakkingen en het bezorgen om te gaan. Het is daarom verstandig om niet alleen de bedrijfsinformatie van een woonwinkel te lezen, maar je bijvoorbeeld ook te richten op de reviews van consumenten die al ervaring hebben met duurzame winkels.

Meer Online shop