Wise Payments

Alle reviews

Wise Payments

100% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (0)

  • Nog geen reviews!

    Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven..

Anderen bekeken ook

OnafhankelijkAdvies.be merklogo voor beoordelingen van financiële producten en diensten
OnafhankelijkAdvies.be
1 reviews

Bent u benieuwd of Onafhankelijkadvies, klanten daadwerkelijk voordelig helpt? U kunt hier alle ervaringen van klanten lezen over dit bedrijf. Indi...

Bigbank merklogo voor beoordelingen van financiële producten en diensten
Bigbank
0 reviews

De financiële wereld is enorm competitief, en is, sinds de crisis van 2007-2009, nogal voorzichtig geworden. Als particuliere spaarder of inve...

Knab merklogo voor beoordelingen van financiële producten en diensten
Knab
0 reviews

Knab is een Nederlandse online bank die ook opereert in andere landen binnen de Benelux. De bank werd opgericht in 2012 en opereert sindsdien op de...

Openbank merklogo voor beoordelingen van financiële producten en diensten
Openbank
0 reviews

Ben je de markt van online banken wat aan het verkennen? Neem dan gerust ook eens een kijkje bij de producten en diensten van Openbank. Uiteraard i...

Wise Payments

Wanneer je internationaal geld wilt overmaken, kan dit soms veel geld kosten. Volgens de Consumentenbond betaal je bij sommige banken een toeslag van meerdere Euro’s wanneer je naar geld naar een andere valuta overmaakt. Er zijn tegenwoordig een hoop fintech bedrijven die andere manieren van geld overmaken aanbieden. Wise, voorheen TransferWise, is één van deze bedrijven.

Voordat je een begint met een Wise account maken, is het wel verstandig om goed uit te zoeken met welk bedrijf je in zee gaat. Even goed onderzoeken of Wise betrouwbaar is dus. Dit kun je onder andere doen aan de hand van de beoordelingen die men geeft aan Wise. Reviews bieden een unieke inkijk in de manier waarop een bedrijf haar klanten behandelt. Lees daarom snel verder om de meningen over Wise te zien.

Over Wise Payments
Wise Payments, voorheen TransferWise is een bedrijf dat in 2011 is opgericht door de Esten Kristo Käärmann en Taavet Hinrikus. Ze hebben dit niet in hun thuisland, maar in de Engelse hoofdstad Londen gedaan. Wise betekent ‘slim’ of ‘wijs’ in het Engels. De manier waarop Wise Payments werkt, wordt vaak vergeleken met het oude betaalsysteem Hawala, dat ook bij de oude Zijderoute werd gebruikt. Meer over de werking van Wise, beschrijven we in een latere alinea.

Na de oprichting van het bedrijf, is Wise snel gegroeid doordat het destijds een veel goedkopere manier had om geld internationaal over te maken in vergelijking met traditionele banken. Het bedrijf is in 2021 naar de Londense beurs gegaan voor een totale waarde van 11 miljard dollar.  

Producten en diensten van Wise Payments: Is Wise een bank?
Je kunt bij Wise geld internationaal overmaken. Om te beginnen dien je een account aan te maken. Dit kun je doen via een webbrowser op je computer, of je kunt de Wise App downloaden voor iOS of Android. Nadat je klaar bent met je Wise account aanmaken, kun je eventueel je bedrijf aan je account toevoegen via Wise voor bedrijven.  

Bij Wise kun je, net als bij een traditionele bank, geld overmaken – ook wel transfer genoemd. In dit artikel van Business AM worden de verschillen tussen banken en fintech bedrijven in meer detail toegelicht. Vooral internationaal kunnen de kosten van Wise vs Bank verschillen door de manier waarop het overmaken van geld werkt.

Hoe werkt Wise?
Wanneer je geld overmaakt via Wise gaat het niet direct naar de ontvanger. In plaats daarvan werk je met vertrouwde tussenpersonen in je eigen land. Door dit systeem heeft het bedrijf verschillende ‘stapeltjes’ geld in allerlei verschillende valuta klaarliggen. Zodra iemand anders geld náár jouw land geld overmaakt, kan het geld dat jij naar je tussenpersoon hebt verstuurd vervolgens weer gebruikt worden. Hierdoor wordt er internationaal geen geld overgemaakt, met de kostenbesparing van dien. Een plaatje legt dit systeem veel duidelijker uit; het plaatje in deze link laat zien hoe dit systeem precies in zijn werk gaat.

Klachten, complimenten of tips voor Wise Payments
Wanneer jij al geld overmaakt via Wise Payments, horen we graag je mening over de service. Hoe snel is Wise Payments? Zijn er verborgen kosten? Hoe is de Wise klantenservice? Des te meer details je kunt geven, des te beter. Hiermee help je anderen namelijk aan een goed inzicht in de werking achter de schermen van een bedrijf.