ErvaringenSite

  Ervaringen Essent

  Besparen op je energierekening, hoe doe je dat?

  Essent ervaringen

  Essent, voor goedkope energie. Maar is dat ook wel zo? Misschien overweeg je over te stappen naar Essent, dan is het belangrijk om te weten of je met je overstap een goede keuze maakt. Als je overstapt, sluit je meestal een energiecontract af voor een aantal jaar en kun je niet zomaar onder dit contract uit. Daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt, de ervaringen van anderen kunnen je helpen bij deze keuze. Veel mensen zijn je voorgegaan en hebben hun ervaringen gedeeld. Door deze ervaringen te onderzoeken kun je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en zo de juiste keuze maken.

  Comfort oplossingen. De oplossing of niet? Wat vindt u?

  Over Essent

  Wie is Essent eigenlijk? Essent is een energieleverancier, dat deel uitmaakt van de grootste energieproducent RWE (Renewable Energy), die sinds het begin van 2013 de Belgische elektriciteitscentrales aanstuurt. Essent biedt allerlei vormen van stroom en gas aan zoals groene stroom en zonne-energie en was de eerste Belgische groene stroomaanbieder (1995). Het levert energie aan particulieren, Midden- en kleinbedrijf en grote bedrijven, maar ook aan een ZZP-er. Zo’n 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven in zowel België als België worden dagelijks van gas en stroom voorzien door Essent. Vanuit de hoofdlocatie in ’s-Hertogenbosch werd in eerste instantie alles volledig aangestuurd. Echter heeft er in 2009 een afsplitsing plaatsgevonden, waardoor het oplossen van storingen voortaan wordt uitgevoerd door Enexis. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de volledige elektriciteit- en gasnetten. Er is politiek gezien de laatste jaren veel veranderd in de energiewereld, energieleveranciers moeten heel hard werken om hun positie in de samenleving te handhaven. Dit doen ze door te zorgen dat energie betaalbaar blijft, echter blijven ze daarnaast wel realistisch. Ze willen niet alleen afhankelijk zijn van groene stroom, omdat het niet altijd beschikbaar is op de momenten die nodig is. Daarom worden er nog steeds energiecentrales gebouwd, waar zowel gas als kolen nog een belangrijke rol spelen.


  Diensten

  Essent is één van de belangrijkste en grootste aanbieders van gas/stroom en andere energieproducten binnen de RWE. Doordat ze de grootste zijn, willen ze ook de beste zijn, maar wel met eerlijk geprijsde producten en tevreden klanten. Als je kiest voor Essent kun je zelf kiezen of je gebruik wilt maken van een vast of variabel tarief, maar je kunt ook de keuze maken voor het product ‘Zeker Dalen,’ dat je kunt zien als een beloning voor trouwe klanten. Met deze vorm van energielevering daalt jaarlijks het stroomtarief en wordt gas tegen een vast, maar scherpe prijs aangeboden. Essent levert aan milieubewuste mensen naast groene stroom ook CO2-neutraal gas. Met het Gold-standaard pakket garandeert Essent dan ook dat de hoeveelheid CO2 uitstoot bij het verbruik volledig gecompenseerd wordt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de hoogwaardigste kwaliteit CO2 offsets. Deze vorm van gas aanbieding is volgens Essent zelf erg in trek bij transportbedrijven. Heeft u als particulier of bedrijf ervaring met deze vorm van gaslevering of een andere vorm van stroomaanbieding? Schrijf dan een review op de website, zodat potentiële klanten je bevindingen hierover kunnen lezen.

  Klachten

  Als klant van Essent beslis je zelf wanneer je je jaarafrekening wilt ontvangen en kun je online eenvoudig je energieverbruik bekijken, maar ook energieadvies krijgen of allerlei energiebesparende producten bestellen. Toch kan er altijd iets niet goed gaan. Heb je klachten? Meld ze dan direct bij Essent. Je klacht wordt altijd serieus genomen en wordt zo snel mogelijk, maar ook vakkundig afgehandeld. In 2014 kreeg Essent zelfs een Award voor het oplossen van klachten. Er werd maar liefst 99% van de klachten opgelost, wat aanzienlijk hoog is ten opzichte van ander energieleveranciers. Ben je tevreden deel het, ben je ontevreden deel je mening dan ook.

  Nieuwsberichten:
  Check onze laatste kortingen & voordelen van essent;

  - Winactie "wat is watt?"

  Essent

  Overstappen is iets wat u voor een jaar (of meer) doet. Maak daarom een weloverwogen afweging en lees alle ervaringen van consumenten die u voorgingen

  Essent
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

  5.8
  44% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.4
  Service
  rating
  5.2
  Prijs
  rating
  5.2
  Leveren
  rating
  6.6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Een echte aanrader

  Net als velen snap ik af en toe niet zoveel van het enorme aanbod aan energieleveranciers. Daarnaast, moet je voor groen gaan? of duurzame energie (en ik wist niet dat er een verschil was) of wind, of water of...echt zoveel. Aangezien ik niet zo goed met computers ben, heb ik Essent maar gewoon gebeld, en ze vonden het echt geen probleem om me via de telefoon te helpen. (even voor de goede orde; er zijn leveranciers die je echt niet willen spreken en willen dat je alles via de computer doet) Dus gelukkig was hier nog een persoonlijk praatje mogelijk. Ik ben dus uiteindelijk overgestapt. Dat ging makkelijk en ik heb geen problemen ondervonden. Geen poespas waar ik zelf wel blij mee ben. Het is een hele grote die essent dus ik denk dat ik wel een tijdje goed zit hier.

  Door: Petra van Dongen25-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Helemaal geweldig

  Ik was student af, dus ik moest in mijn nieuwe huisje voor een energieleverancier kiezen. Ik dacht zelf eerst aan een kleine maatschappij die echt voor groen staat. Maar ik vond het als nieuwkomer toch lastig om me een weg te banen tussen alle aanbiedingen en mogelijkheden. Toen bij essent gekeken en ze waren gewoon duidelijk in de informatie en het was snel geregeld. Ik wist niet dat ze ook zo met groene energie bezig waren dus dat was nog een leuke bijkomstigheid. Ik zou er zeker weer kopen!

  Door: Tessa Mijdam25-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Op zich prima

  Ik zit al een hele tijd bij essent, vooral omdat ik de kleine prijsvechters niet zo vertrouw en bang dat het fout gaat en dat je problemen met rekeningen krijgt enzo. Tot op heden nooit last gehad van essent dus hou ik dat ook zo. Misschien kost het me wat meer, maarja, weet ik in ieder geval dat het goed gaat.

  Door: Daan van der Hooge25-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Ervaren stroomleverancier

  Ervaren stroomleverancier
  Afgesloten omdat de buren ook bij Essent zaten en daarna nooit meer contact hoeven hebben eigenlijk, want alles doet het gewoon en facturering gaat automatisch.

  Door: Elselien05-09-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  essent

  sinds juni 2019 loopt het goed fout bij esssent beginnend bij de afrekening.Meterstand door gegeven via hun website.Daarna wachtende op eindafrekeking die niet afkomt.Krijgen zelf geen betalingsopdrachten niet meer.Als we bellen naar een medewerkster(3 maal) van Essent verteld die dat er wat administratieve problemen zijn die weldra zouden opgelost worden.Na geruime tijd nog steeds geen nieuws ,dus wij besluiten ons aaan te sluiten bij een andere energie leverancier.Daarna krijgen we ineens telefonisch bericht van een medewerker van Essent waarom we overgeschakeld zijn naar een andere leverancier.Alles nog eens uitgelegd aan hem ,hoe de situatie in eenzit,en hij beloofd ons dat hij alles in het werk ging zetten om alles in orde te brengen.Blijkt ook allemaal een maat voor niets.Tot we nu op 27 /11/ 2019 en aanmaning krijgen van achterstallige betalingen met herinneringskosten.Maar er staat gewoon een bedrag op van 992 euro zonder verdere uitleg of meterstanden,maanden achterstand e.d.Zeer onproffesionele aanmaning .Denkt dat we bij deze een advocaat zullen moeten inschakelen om alles in orde te krijgen.Ze sturen gewoon een rekening zonder enige uitleg.Zeer onproffesioneel .

  Door: danny callens27-11-2019
  Van Severen L03-12-2019

  Wij zitten hier in hetzelfde schuitje. Reeds van voor juli problemen. Zou allemaal in orde komen maar is nog steeds een probleem. Het begon met de afrekening, krijgen een afrekening aan waarop enkel de elec op vermeld was. We trekken wel een 300€ terug. Dus online de vraag gesteld om een volledige factuur te krijgen, ze gingen dat in orde maken. Wat gebeurde er NIKS. terug geïnformeerd waar de factuur bleef , We maken dat in orde. Wat gebeurde er NIKS. Dan maar telefoontje gedaan en weer ging het in orde komen WAT Gebeurde ER JUST NIKS. Het straffe van de zaak we trekken terug maar maand bedrag word wel met meer dan 30€ op getrokken. Dus nogmaals telefoontje . Maar mijnheer wij kijken altijd 3 jaar terug , straf toch, als ik dus ga tanken met de auto rekent de pomp er dan maar ineens wat bij om dat ik 3 jaar geleden wat meer verbruikt heb. Allee om verder te gaan aangetekend schrijven en ja hoor kreeg ik toch telefoon zeker en ja hoor het gaat allemaal in orde komen wat gebeurde er NIKS . na een paar maanden kreeg ik een factuur van meer dan 400€ hup weer gebeld hadden ze de oplossing gevonden en mijn maand bedrag om gezet naar 3 maandelijks en ze zouden terug per maand factureren en die factuur van 3 maanden zouden ze met 50€ per maand afhouden. Begin van de maand inderdaad 50€ van de rekening opgelost denk je dan oef. zit nu nog steeds te wachten op mijn maandelijkse factuur dus in november geen tussentijdse factuur ontvangen. Sorry hoor maar ofwel denken ze bij essent dat hun klanten achterlijk zijn ofwel zijn dat daar gewoon klungelaars. GE ZOU VOOR MINDER KWAAD WORDEN NIET.

  MichelleNewby29-04-2020

  Zelfde meegemaakt. Ik betaal zelfs voor mijn boven buurman!! Mistery switch zegt Essent!! Slechte service en betaal teveel. Ben nu via Test-Aankoop om mijn geld van Essent terug te krijgen. Ben alleenstaande moeder schandalig rot bedrijf Essent

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Essent

  Na plaatsing slimme meter, rekening van 30+ huishouden. Bij klacht moet je aantonen dat de rekening van 5-10 jaar geleden klopt. Pff, oplichters

  Door: Kees20-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  prima hoor

  ik ben al jaren Klant bij essent en geen problemen. ja het is duur maar dat zijn ze allemaal ik moet gewoon minder stroom verbruiken hahah. prima bedrijf in ieder geval niks te klagen hier

  Door: me28-09-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  werkt gewoon

  Stroom doet het altijd, geen problemen gehad. Dus ja wat valt er dan verder te melden?

  Door: Josje06-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  nooit geen problemen

  nooit geen problemen gehad
  stroomleveranciering gaat prima

  Door: Sjon02-01-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Elektriciteit en gas

  Niet aan te raden

  Door: Pieter12-08-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  nadenken voor je klant wordt

  De voorschotfacturen swingen de pan uit. Zijn moeilijk aan te passen. Een aanpassing wordt toegelaten maar niet in rekening gebracht op de volgende factuur.

  Dubbele facturen en creditnota's maken de eindafrekening ingewikkeld. Een bedrag moeten betalen voor een factuur dat ik niet terugvind?? Telefonisch niet te bereiken en geen reactie op mail.

  Door: maria minnen28-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  bezint eer je begint

  veel te veel om op te noemen, afrekeningsfacturen van 1600€, en het jaar erop krijg je dat bedrag terug, om het jaar nadien weer 1600€ op te hoesten.
  En excuses krijg je er niet bij.
  Mails worden slechts na enkele dagen of helemaal niet beantwoord.
  Er was sprake van getrouwheidskorting, nooit gekregen.
  Site om energieovernamedocument op te laden, het laden gaat niet, ...
  Nooit meer Essent voor mij.

  Door: Chun Kay Tang31-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Te gek voor woorden

  Dreigen meteen met de stroom af te sluiten omdat ik een voorschot te laat betaald zou hebben. Ze vergeten wel dat ze me vorig jaar € 1000 teveel hebben laten betalen.

  Door: Katja26-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6.5
  rating

  Drs.

  Door samenwonen een terechte boete doorbelast gekregen waar ik niet blij mee ben.

  Door: MJ Husslage11-03-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  125 euro opzegvergoeding afzetterij

  Nou jaaa, ik zeg mijn abonnement op omdat energiedirect een betere deal voor me had, moet ik ineens zo'n opzegvergoeding betalen! Belachelijk! 125 euro!

  Door: Berno09-10-2015
  Remme21-08-2020

  Wij waren verhuist naar een appartement, de makelaar had papieren voor Eneco ingevuld die wij ondertekend hadden. 2 dagen daarna kregen wij in de brievenbus papieren van essent, wij dachten dat wij dus papieren voor essent hadden getekend. Naar essent gebeld; het duurde lang voor we iemand aan de lijn kregen. Zonder handtekening of iets hebben zij een jaarcontract in orde gebracht. We moesten gewoon enkele klikken via e-mail doen. We hadden naar de makelaar gebeld en hij had ons uitgelegd dat hij bij ENECO waren en niet ESSENT. Dus het contract met essent was direct stopgezet. 104€ betaald als vaste maandelijkse vergoeding, nu krijgen wij nog eens een slotfactuur in de bus van 39,59€. We hebben, volgens dit factuur, ZEVEN Kwh verbruikt voor de elektriciteit, op het factuur wordt het gasverbruik blijkbaar ook in kwh gemeten, want dat is alsook ZEVEN. Dat is bijna 144€ voor 10 dagen aan verbruik voor gas en elektriciteit. AFZETTERS.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Wat een gedoe om over te zetten

  Hoeveel gegevens heeft een bedrijf nodig om een abonnement over te nemen? Ik blijf aan de gang, formuliertje hier, dingetje daar. Belachelijk, ik vind dat ze veel te veel willen weten en ben het er niet mee eens. Maar ja , ik heb stroom nodig dus ik moet wel...

  Door: Remco08-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  Geen olie maar groen!

  Denk nou eens aan het milieu, essent is achterhaald want ze draaien niet volledig op groene energie. Stom, stom stom!

  Door: milieupolitie01-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Zonnepanelen niet echt zonnig

  Ik heb zonnepanelen genomen. Gedaan bij een groot bedrijf in de hoop dat dit makkelijk en goed gedaan zou worden. Is ook allemaal goed gegaan. Bestellen was makkelijk en levering was snel. Enkel heb ik nu de grootst mogelijke moeilijkheden om stroom terug te verkopen en vooral gesteggel over hoeveel het precies is. Op zich dus een aanrader ook op prijs (want het is, afgezien van de investering in de zonnepanelen) niet duurder ofzo. Maar ik raad het af door de verkoop van stroom.

  Door: Corrie van Lijn08-07-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7
  rating

  Schrijf zelf een review over Essent

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Essent een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 18 ervaringen geplaatst over Essent. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.8 gekregen, waarbij 44% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Essent actief?

  Essent is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Groene energie, Goedkope energie

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Essent gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.