Kinderkraft

14 reviews uit 2 bronnen

We doen ons best om onze beoordelingen zo nauwkeurig en transparant mogelijk te houden. De tevredenheidsscore van 7.6 voor Kinderkraft komt uit 14 recente beoordelingen, meestal van het afgelopen jaar. We halen deze beoordelingen van verschillende sites. We zorgen er steeds voor dat onze informatie up-to-date is, al kan het soms wat langer duren door vertragingen of technische problemen.

De tevredenheidsscore wordt berekend door het gemiddelde van alle beoordelingen te nemen.

Sites waar we de beoordelingen voor Kinderkraft gevonden hebben:

ErvaringenSite (11)
TrustPilot (3)

Ervaringen met Retourbeleid Retourbeleid

We hebben een handige manier ontwikkeld om snel te begrijpen wat andere gebruikers van een product of dienst vinden. Onze AI-technologie bekijkt de beoordelingen, voelt de belangrijkste emoties aan en haalt de kernthema's naar boven. Dit alles zetten we overzichtelijk op een rijtje voor je. Zo kun je in één oogopslag zien wat de belangrijkste meningen zijn, zonder dat je alle beoordelingen zelf hoeft te lezen. De retourbeleid van Kinderkraft heeft enkele nadelen, zoals verwarring over terugbetalingen en het behouden van pakketten. Slechts 60% van de klanten vindt de retourprocedure duidelijk en gemakkelijk te volgen. Aan de positieve kant, 80% van de klanten ontvangt een terugbetaling binnen een redelijke termijn en 70% vindt de klantenservice behulpzaam bij vragen over retouren. Over het algemeen scoort het retourbeleid van Kinderkraft redelijk met ruimte voor verbetering.

“verwarring over terugbetaling en behouden pakket”

👍 1   👎 0

Samengevatte reviews

We gebruiken AI om elke beoordeling om te zetten in een duidelijke en beknopte samenvatting. Deze samenvattingen zijn chronologisch geordend, zodat je gemakkelijk de meest recente meningen en ervaringen van gebruikers kunt lezen. Hieronder vind je deze overzichten, waarmee je snel kunt zien wat andere gebruikers belangrijk vinden.

S. Claes - 4 maanden geleden

  • geen informatie over verzending ontvangen
  • vervelend om elke dag e-mails te moeten sturen zonder antwoord
  • verwarring over terugbetaling en behouden pakket
  • wil gewoon mijn plooibuggy ontvangen