ErvaringenSite

    Ervaringen IXINA

    Keukens IXINA

    maakt keukens op maat maar wat vinden klanten van deze keuken? Wat vinden ze van de service die geleverd wordt door IXINA? Gebeurt de plaatsing correct? Lees het in één van de reviews op ErvaringenSite of plaats er zelf een!

    Over Keukens IXINA

    Keukens IXINA is een Belgisch bedrijf die keukens op maat verkoopt. Keukens IXINA startte in 1971 onder de naam Electro-Cash. Electro-Cash wou vooral huishoudtoestellen, audio en video verkopen in winkelketens. In 1977 startten ze met het verkopen van keukens in kits en dan later met keukens op maat. Na enkele jaren wordt Keukens IXINA de nummer 1 in Belgische keukens. Keukens IXINA is een distributienetwerk van keukens. Ze werken vooral met franchisehouder. Het hoofdkantoor van keukens IXINA bevindt zich in Brussel. Keukens IXINA heeft vestigingen in, of heeft plannen om uit te breiden naar België, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Noord-Afrika en Azië.


    Diensten van Keukens IXINA

    Bij Keukens IXINA kan je je keuken op maat bestellen. In de vele winkels kan je de verschillende stijlen keukens bekijken en je kan er advies vragen. Keukens IXINA belooft Duitse kwaliteit en een snelle plaatsing van je keuken. Op de site vind je ook een blog waar je meer inspiratie kan opdoen voor je keuken. Je kan ook op de site je keuken in 3D tekenen! Zo zie je meteen de keuken van je dromen voor je ogen verschijnen. Keukens IXINA biedt ook 10 jaar garantie op de meubelen en twee jaar garantie op de toestellen, met een garantieverlenging kan je de garantie verlengen tot vijf jaar.

    Klachten of vragen over Keukens IXINA

    Heb je een klacht of vraag voor Keukens IXINA? Neem dan contact op met hun klantendienst! Dit kan je doen door een contactformulier in te vullen op de website of door te bellen naar het dichtstbijzijnde filiaal. Keukens IXINA zal blij zijn om je te helpen met het beantwoorden van al je vragen.

    Schrijf je eigen review!

    Wil je anderen laten weten hoe jouw ervaring is met Keukens IXINA? Of wil je gewoon laten weten hoe blij je bent met je keuken of hoe vlot de installatie wel niet was? Schrijf dan zeker een review op ErvaringenSite! Hierdoor geef je mogelijke klanten een goede indruk van wat ze mogen verwachten van Keukens IXINA.

    Ben je een potentiële klant van Keukens IXINA? Lees dan zeker enkele reviews! Op ErvaringenSite vind je honderden reviews van echte klanten over hun ervaring met honderden bedrijven. Ben je van plan om in zee te gaan met een bedrijf dat je niet zo goed kent? Ben je niet zeker of je een bepaalde aankoop wel of niet zou doen bij een bepaald bedrijf? Zoek het dan eerst even op, op ErvaringenSite!

    Een promotiefilmpje van Ixina

    IXINA
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

    5.6
    28% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7.4
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    6
    Leveren
    rating
    4.6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Keuken

    Na meerdere andere winkels te hebben bezocht om prijzen en kwaliteit te kunnen vergelijken, zijn we eveneens gaan kijken bij Ixina in Merksem. In de showroom vonden we een meteen een voorbeeld dat ons aansprak. Een vriendelijke adviseur (Evelien) gaf ons meteen het gevoel dat we bij de juiste keukenspecialist waren.
    Na een 3 D voorstelling van de keuken, waren we overtuigd onze keuken daar te bestellen.
    We hebben enkel een positieve ervaring met Ixina Merksem.
    Zowel de bestelling, communicatie, en de levering werden volgens planning uitgevoerd.
    Enkel bij de levering waren de vaatwasser en de dampkap niet meegeleverd aangezien door de corona toestanden de leverancier van deze toestellen een leveringsachterstand had.
    Intussen was onze eerste adviseur niet meer in dienst, en had een collega (Jana) ons dossier overgenomen, deze mevrouw heeft ons op een uitzonderlijke positieve manier alles geregeld om de ontbrekende toestellen op tijd geleverd te krijgen op de dag van de plaatsing.
    De dag van de plaatsing ging het even mis, een zekere Kurt (arrogant bazeke) had een opmerking over een vochtige plek bezetting, en wou de keuken niet installeren. Naar Ixina gebeld en konden eerst 17 dagen later een andere plaatser sturen. Deze man (Ronny B) heeft dan uiteindelijk op een professionele en tot in de puntjes afgewerkt, onze keuken geïnstalleerd . Prachtig werk heeft deze man geleverd, een echte aanrader als installateur.
    Bijzonder dank aan Eveline, Jana en Ronny.
    Ook Ixina Merksem bedankt, je hebt ons een kwalitatieve keuken bezorgt.

    Door: Guy DL06-06-2020
    Desiree03-02-2021

    Koop geen keuken bij Ixina MERKSEM Koop geen keuken bij Ixina MERKSEM. Vele fouten, en de service is echt maar dan ook echt beneden alle peil. Zelden zo een triestig winkelbeleid meegemaakt en het ergste is dat de zaakvoerder het zelf niet beseft!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Mooie keuken

    Na verschillende showrooms van keukens te hebben bezocht zijn wij ook naar Ixina Oostende gegaan. Zeer vriendelijk ontvangen door de verkoper Mathias, veel uitleg gekregen. De week erna zijn wij terug gegaan voor de offerte, het was het beste keukenontwerp dat we tot nu toe gezien hadden. We kregen een mooie 3D voorstelling mee, alles wat we gevraagd hadden. Zelf hebben we de toestellen gekozen uit de catalogus van Aeg. We zijn ook naar een gratis kookdemonstratie geweest van Aeg in de Cierk in Oostende. Goeie prijs kwaliteit. Eenmaal beslist, onmiddellijk leveringsdatum genoteerd en plaatsing datum gekregen. De dag van levering werd alles correct geleverd. Een weekje erna werd de keuken geplaatst door Yves..... zeer tevreden over. Goeie vakman, al het vuil werd ook meegenomen. 3 weken later werd het composiet geplaatst, alles was perfect in orde. We zijn zeer tevreden over ixina Oostende.

    Door: Lauwereins Erik25-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    keuken

    Wij kochten onze nieuwe keuken bij Ixina Wommelgem (zaakvoerder Steven Cortoos). Wij zijn heel tevreden, zowel over de plaatsing en de keuken zelf als over de opvolging van het dossier voor, tijdens en na de plaatsing. Tijdens de plaatsing was er een paslat beschadigd, deze werd probleemloos vervangen. Ook het nabestellen van indeling voor lades gebeurde onmiddellijk.
    Wij kozen toestellen van AEG en zijn daar zeer tevreden over.
    Niets dan lof over de manier waarop Steven zijn dossiers ter harte neemt. Een aanrader!

    Door: Sigrid11-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Minder

    Ixina Genk uitstekende service.
    Keuken zelf minder goede kwaliteit, maar voor de prijs kan je niet het beste verwachten.
    Toestellen zijn niets waard.

    Door: Fernando28-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    9
    rating

    Keuken Ixina Boortmeerbeek

    Als je geen hoop miserie wil, denk dan 2x na! Veel mooie praatjes vooraleer je tekent, maar na 1,5 jaar nog steeds geen afgewerkte keuken ondanks het betalen van de laatste schijf: kapotte fronten, een koelkast die je niet in 1x open krijgt, een wasbak die lekt, een kraan die lekt, een dampkap die niet trekt, gebarsten plint, vaatwasser die niet geïnstalleerd kan worden,... En alles is altijd de schuld van een ander! Met het meeste moeten we onze plan maar trekken, maar de kapotte fronten zouden nog deels in orde kunnen komen... Ben benieuwd of we het deze keer mogen geloven...

    Door: Saar Demarcke11-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Keuken Ixina Boortmeerbeek

    Als je geen hoop miserie wil, blijf je hier beter weg! Na 1,5 jaar nog steeds geen afgewerkte keuken ondanks het betalen van de laatste schijf: kapotte fronten, een koelkast die je niet in 1x open krijgt, een wasbak die lekt, een kraan die lekt, een dampkap die niet trekt,... En alles is altijd de schuld van een ander!

    Door: Saar Demarcke11-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Keuken

    Zeer slecht ! Geen sterren waard ! Ik heb een keuken bij ze besteld, ik kreeg de totale aankoopbedrag na een maand later hebben ze er extra 1000 euro bijgeteld voor niets! dit hebben ze zelfs gedaan zonder eerst aan mij te zeggen. Daarna hebben ze gezegd dat de koelkast niet geleverd kon worden en dat ze een ander merk moest krijgen! Ik kreeg niet eens de optie om zelf te beslissen welke merk ik zou kiezen! Ze hebben me gezegd dat de leverdatum ging afwijken wegens corona. de levertijd is verlengd dus! Nu komen ze af dat er ook geen kookplaten gaan geleverd worden! Ik krijg niets van mijn geld terug ook geen korting ! Zeer slechte ervaring met ze ik raad iedereen af om hier iets te kopen !

    Door: Akdag30-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Keuken aangekocht bij Ixina Boortmeerbeek

    Deze aankoop was mijn 2de Ixina keuken.
    Van de kwaliteit ben ik dan ook tevreden. Eigenlijk ook van het ontwerp en de plaatsing. Maar de problemen begonnen pas na de plaatsing wanneer er enkele kleine probleempjes moesten worden opgelost. De nieuw geplaatste kraan was defect, de afloop lekte en het bestelde vuilbakje paste niet.
    Voor het oplossen van deze kleine problemen deed de winkel zeer moeilijk. Hun installateur had geen tijd om de herstellingen uit te voeren en ik moest maar zelf contact opnemen met het merk van de kraan. Dit is niet de service die ik hier verwacht. Zij ontlopen hun verantwoordelijkheid en bieden geen enkele dienst na verkoop. Wat moet dat geven wanneer er een groot probleem is met de geïnstalleerde keuken ?

    Door: Neven E.18-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    Keuken bij ixina sint niklaas

    Heb 4 jaar geleden een keuken gekocht bij ixina sint niklaas.
    Ben alleenstaande mama en heb geen ervaring in keukens daarom hebben me maar vanalles voorgeschoteld..
    Zoals een koelkast van zanusi dat lekt en houte werkbladen. Toen ik na 6 maand barsten kreeg op mijn werkblad en ging klagen. Kreeg ik als antwoord das hout  is normaal beter iets anders kopen.
    Maar als ze me dat juist hebben voorstellen en iemand met geen ervaring zoals ik koop het  dan.
    Is hun job om mensen te adviseren en te zeggen dat dit  na een paar  maand barsten gaat geven en zeker naast een kookvuur.
    Zij  zijn de adviseur
    Na veel bellen en klagen kreeg ik na 4 jaar een verkoper bij mij thuis die me een compensatie voorstelde  het zelfde werkblad maar ik moet 250 euro forfait betalen aan de verzekering  en dan de werkuren. 
    Zoveel geld en dan zit ik met het zelfde probleem na 5maand.
    Is niet ok
    Eens die dieven hun geld hebben is de dienst na verkoop ver te zoeken. Trek je plan. Ze veranderen daar ook elke week van personeel. Ze kunnen me toch beter adviseren  dan me brol te verkopen.  KOOP NOOIT  BIJ IXINA SINT NIKLAAS.

    Door: Bader bouchra 16-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Keuken bij Ixina Merksem

    In Mei 2020 zijn wij voor het eerst langsgeweest om een keuken te bestellen. We zijn nu 26/11/2020 en we hebben net te horen gekregen dat ze pas in 2021 zullen langskomen om de keuken gebruiksklaar te maken. Midden november is een onprofessionele plaatser "Ronny" langsgeweest om de keuken te plaatsen. Toen wij toevallig 's middags onaangekondigd thuiskwamen merkte we plots op dat hij al verdwenen was. De keuken lag er half in elkaar "geflanst" bij. Na hem op verschillende manieren te proberen bereiken kregen we van Ixina 5 dagen later het antwoord dat ze nog wel zouden terug komen maar dat wij zo alvast de keuken konden gebruiken. GEEN afvoer, GEEN water, GEEN vaatwasser die aangesloten was, GEEN kookvuur dat aangesloten was. Verschillende onderdelen zijn ze blijkbaar vergeten te bestellen. De mails die we nadien van de zaakvoerder mochten ontvangen nadat we ons beklag gedaan hadden waren werkelijk schrijnend en lachwekkend. Ga ajb simpelweg voor een Ikea keuken of betaal iets meer en ga naar een deftige keukenbouwer.

    Door: Romy Cohen26-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    volledig keuken ixina wommelgem Steven

    Ik schrijf de ervaring van mijn ouders. Deze zijn vrij oud en onhandig met een pc. Keuken besteld bij ixina Wommelgem, bestelling vlot verlopen, zeer vriendelijk. Werd beloofd dat de keuken max 2-3 weken ging duren.

    Uiteindelijk blijkt dat je best elke detail kunt bespreken voor de plaatsing/afwerking, anders worden alle hoekjes afgesneden! Wij hebben wat complicaties gehad die van beide kanten kwam. 1 kwam van ons (2 dagen gekost), 3 andere complicaties door ixina en hun leveranciers zelf.

    Wanneer je met de baas Steven spreekt over deze problemen laat hij u rap weten dat het eigenlijk normaal is of gewoon uw schuld is en dat er niets aan de hand is. Rap merk je zijn 2de gezicht die je bij de bestelling niet had gezien, mja alles is natuurlijk al betaald dus waarom niet!

    Wanneer je bij hem (Steven) in de winkel komt met klachten merk je rap dat hij u niet meer graag zie komen.

    Onze plaatser was Stijn. Stijn neemt zoveel werk aan dat hij amper tijd heeft moest er een complicatie gebeuren waardoor zijn schema in de war geraakt. Door dit heeft onze keuken zo'n 5 maanden geduurd. Best lachwekkend! Het is voor mij gewoon beschamend om dit zelfs aan iemand te vertellen.

    Stijn (de plaatser) neemt enorm veel shotcuts, dus je moet hem goed in het oog houden. Opzich een heel vriendelijk persoon, maar het is gewoon zonde dat dit allemaal zo is verlopen. Hij is zo overvol met werk dat hij dit gewoon niet meer aankan.

    Er is iets enorm slecht afgewerkt dat het eigenlijk gewoon beschamend is, heb hiervoor Steven gecontacteerd zonder enig reactie terug! Als ik dit zie twijfel ik compleet over de totaal kwaliteit van de keuken.

    Ondanks al deze vertragingen werd er niets van korting gegeven.
    Uiteraard word alle schuld aan de klant gegeven.

    Deze ervaring heeft enorm veel stress aan mijn ouders gegeven.
    Wij zouden hier nooit meer een keuken kopen en ook niemand aanraden om dit te doen!

    Door: Angus28-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Keuken

    Slechte kwaliteit

    Door: Vanierschot15-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Keuken

    Ik heb mijn keuken laten plaatsen in 2017. De plaatsing verliep vlot, behalve de elektrische toestellen, want die waren nog niet geleverd van fabriek uit. Elke keer als ik belde, bleek het de fout te zijn van het fabriek en niet van ixina. Maar enfin, dit is uiteindelijk opgelost geraakt.
    Al enkele weken is er een scharnier kapot van de grote frigo die wij laten installeren hebben. Ik heb contact opgenomen met ixina en er is onmiddellijk contact opgenomen met bauknecht/whirlpool. Ik heb na enige tijd zelf moeten bellen voor afspraak met hen, want blijkbaar niks doorgekomen naar het fabriek. Ixina had ons gezeg dat wij geen kosten zouden hebben, want alles was nog volledig in garantie.
    Als puntje bij paaltje kwam hebben we de vervoersonkosten moeten betalen, die meer bedroegen als de kost van een scharnier. En als ik daarna contact opnam met ixina dan werd er gezegd oh dat wisten wij niet en daar kunnen wij niks aandoen. Straf.
    Ook heeft de technieker ons meegedeeld dat dit probleel zich wel ons om de zoveel tijd zou kunnen voordoen. Want blijkbaar zijn die zware deuren niet voorzien voor die scharnieren en is dit een ontwerpfout bij ixina. Tja ...
    Volgende keer mijn man het laten oplossen, maar eigenlijk zou het niet mogen!!!
    Niet zo tevreden van de service achteraf. Een antwoord van oh dat wisten wij niet, kan niet!

    Door: Kris17-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5.5
    rating

    Keuken

    Ik kocht een heel mooie keuken bij ixina in Lier.

    Spijtig dat ze maar half geplaatst is. Dampkap, plinten, spatpanelen, zijkanten van de kast en Licht en rekjes ontbreken.
    Is dit normaal? Een keuken van bijna 17000euro dat maar half geïnstalleerd is.
    Is het nu de bedoeling dat ik dat verder zelf ineen steek?

    Ik zou er dus nooit nog een keuken kopen. Ik voel mij serieus in de steek gelaten.

    Door: Kristel Willems21-11-2019
    Romy Cohen17-11-2020

    Beste Kristel, Wij hebben exact hetzelfde voor maar dan via Ixina Merksem. Bij ons zelfs geen wateraansluiting of afvoer. Sinds dat de plaatser vertrokken is en alles zo heeft achtergelaten kan ik hen niet meer bereiken.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Aankoop keuken

    Na het plaatsen van de keuken stopt het bij Ixina.
    Naservice is 0/10. Voor het vervangen van een pakking in een kraan moet je 2 maanden bellen en mailen. Nog steeds niet ok.
    Blijf hier weg.

    Door: Ronny De langhe19-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Ixina keuken, dacht het niet

    Zodra men je geld heeft is de service afgelopen.
    Al 3 jaar ellende en nog steeds niet opgelost.
    Betreft ixina lommel. De zaakvoerder Tom van de Kimmenade is de meest onbetrouwbare persoon ooit, daarbij is hij erg onfatsoenlijk. Hij beledigd je zonder schroom en wimpelt garantie gevallen gewoon af.
    Kopen bij ixina lommel, niet doen !!!

    Door: Ronny Kantelberg02-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Schrijf zelf een review over IXINA

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is IXINA een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 18 ervaringen geplaatst over IXINA. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.6 gekregen, waarbij 28% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is IXINA actief?

    IXINA is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van IXINA gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.