ErvaringenSite

    Ervaringen IXINA

    Keukens IXINA

    maakt keukens op maat maar wat vinden klanten van deze keuken? Wat vinden ze van de service die geleverd wordt door IXINA? Gebeurt de plaatsing correct? Lees het in één van de reviews op ErvaringenSite of plaats er zelf een!

    Een promotiefilmpje van Ixina

    Over Keukens IXINA

    Keukens IXINA is een Belgisch bedrijf die keukens op maat verkoopt. Keukens IXINA startte in 1971 onder de naam Electro-Cash. Electro-Cash wou vooral huishoudtoestellen, audio en video verkopen in winkelketens. In 1977 startten ze met het verkopen van keukens in kits en dan later met keukens op maat. Na enkele jaren wordt Keukens IXINA de nummer 1 in Belgische keukens. Keukens IXINA is een distributienetwerk van keukens. Ze werken vooral met franchisehouder. Het hoofdkantoor van keukens IXINA bevindt zich in Brussel. Keukens IXINA heeft vestigingen in, of heeft plannen om uit te breiden naar België, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Noord-Afrika en Azië.


    Diensten van Keukens IXINA

    Bij Keukens IXINA kan je je keuken op maat bestellen. In de vele winkels kan je de verschillende stijlen keukens bekijken en je kan er advies vragen. Keukens IXINA belooft Duitse kwaliteit en een snelle plaatsing van je keuken. Op de site vind je ook een blog waar je meer inspiratie kan opdoen voor je keuken. Je kan ook op de site je keuken in 3D tekenen! Zo zie je meteen de keuken van je dromen voor je ogen verschijnen. Keukens IXINA biedt ook 10 jaar garantie op de meubelen en twee jaar garantie op de toestellen, met een garantieverlenging kan je de garantie verlengen tot vijf jaar.

    Klachten of vragen over Keukens IXINA

    Heb je een klacht of vraag voor Keukens IXINA? Neem dan contact op met hun klantendienst! Dit kan je doen door een contactformulier in te vullen op de website of door te bellen naar het dichtstbijzijnde filiaal. Keukens IXINA zal blij zijn om je te helpen met het beantwoorden van al je vragen.

    Schrijf je eigen review!

    Wil je anderen laten weten hoe jouw ervaring is met Keukens IXINA? Of wil je gewoon laten weten hoe blij je bent met je keuken of hoe vlot de installatie wel niet was? Schrijf dan zeker een review op ErvaringenSite! Hierdoor geef je mogelijke klanten een goede indruk van wat ze mogen verwachten van Keukens IXINA.

    Ben je een potentiële klant van Keukens IXINA? Lees dan zeker enkele reviews! Op ErvaringenSite vind je honderden reviews van echte klanten over hun ervaring met honderden bedrijven. Ben je van plan om in zee te gaan met een bedrijf dat je niet zo goed kent? Ben je niet zeker of je een bepaalde aankoop wel of niet zou doen bij een bepaald bedrijf? Zoek het dan eerst even op, op ErvaringenSite!

    IXINA
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (11)

    6
    27% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    8.8
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    6.2
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Keuken

    Na meerdere andere winkels te hebben bezocht om prijzen en kwaliteit te kunnen vergelijken, zijn we eveneens gaan kijken bij Ixina in Merksem. In de showroom vonden we een meteen een voorbeeld dat ons aansprak. Een vriendelijke adviseur (Evelien) gaf ons meteen het gevoel dat we bij de juiste keukenspecialist waren.
    Na een 3 D voorstelling van de keuken, waren we overtuigd onze keuken daar te bestellen.
    We hebben enkel een positieve ervaring met Ixina Merksem.
    Zowel de bestelling, communicatie, en de levering werden volgens planning uitgevoerd.
    Enkel bij de levering waren de vaatwasser en de dampkap niet meegeleverd aangezien door de corona toestanden de leverancier van deze toestellen een leveringsachterstand had.
    Intussen was onze eerste adviseur niet meer in dienst, en had een collega (Jana) ons dossier overgenomen, deze mevrouw heeft ons op een uitzonderlijke positieve manier alles geregeld om de ontbrekende toestellen op tijd geleverd te krijgen op de dag van de plaatsing.
    De dag van de plaatsing ging het even mis, een zekere Kurt (arrogant bazeke) had een opmerking over een vochtige plek bezetting, en wou de keuken niet installeren. Naar Ixina gebeld en konden eerst 17 dagen later een andere plaatser sturen. Deze man (Ronny B) heeft dan uiteindelijk op een professionele en tot in de puntjes afgewerkt, onze keuken geïnstalleerd . Prachtig werk heeft deze man geleverd, een echte aanrader als installateur.
    Bijzonder dank aan Eveline, Jana en Ronny.
    Ook Ixina Merksem bedankt, je hebt ons een kwalitatieve keuken bezorgt.

    Door: Guy DL06-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    keuken

    Wij kochten onze nieuwe keuken bij Ixina Wommelgem (zaakvoerder Steven Cortoos). Wij zijn heel tevreden, zowel over de plaatsing en de keuken zelf als over de opvolging van het dossier voor, tijdens en na de plaatsing. Tijdens de plaatsing was er een paslat beschadigd, deze werd probleemloos vervangen. Ook het nabestellen van indeling voor lades gebeurde onmiddellijk.
    Wij kozen toestellen van AEG en zijn daar zeer tevreden over.
    Niets dan lof over de manier waarop Steven zijn dossiers ter harte neemt. Een aanrader!

    Door: Sigrid11-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Minder

    Ixina Genk uitstekende service.
    Keuken zelf minder goede kwaliteit, maar voor de prijs kan je niet het beste verwachten.
    Toestellen zijn niets waard.

    Door: Fernando28-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    9
    rating

    volledig keuken ixina wommelgem Steven

    Ik schrijf de ervaring van mijn ouders. Deze zijn vrij oud en onhandig met een pc. Keuken besteld bij ixina Wommelgem, bestelling vlot verlopen, zeer vriendelijk. Werd beloofd dat de keuken max 2-3 weken ging duren.

    Uiteindelijk blijkt dat je best elke detail kunt bespreken voor de plaatsing/afwerking, anders worden alle hoekjes afgesneden! Wij hebben wat complicaties gehad die van beide kanten kwam. 1 kwam van ons (2 dagen gekost), 3 andere complicaties door ixina en hun leveranciers zelf.

    Wanneer je met de baas Steven spreekt over deze problemen laat hij u rap weten dat het eigenlijk normaal is of gewoon uw schuld is en dat er niets aan de hand is. Rap merk je zijn 2de gezicht die je bij de bestelling niet had gezien, mja alles is natuurlijk al betaald dus waarom niet!

    Wanneer je bij hem (Steven) in de winkel komt met klachten merk je rap dat hij u niet meer graag zie komen.

    Onze plaatser was Stijn. Stijn neemt zoveel werk aan dat hij amper tijd heeft moest er een complicatie gebeuren waardoor zijn schema in de war geraakt. Door dit heeft onze keuken zo'n 5 maanden geduurd. Best lachwekkend! Het is voor mij gewoon beschamend om dit zelfs aan iemand te vertellen.

    Stijn (de plaatser) neemt enorm veel shotcuts, dus je moet hem goed in het oog houden. Opzich een heel vriendelijk persoon, maar het is gewoon zonde dat dit allemaal zo is verlopen. Hij is zo overvol met werk dat hij dit gewoon niet meer aankan.

    Er is iets enorm slecht afgewerkt dat het eigenlijk gewoon beschamend is, heb hiervoor Steven gecontacteerd zonder enig reactie terug! Als ik dit zie twijfel ik compleet over de totaal kwaliteit van de keuken.

    Ondanks al deze vertragingen werd er niets van korting gegeven.
    Uiteraard word alle schuld aan de klant gegeven.

    Deze ervaring heeft enorm veel stress aan mijn ouders gegeven.
    Wij zouden hier nooit meer een keuken kopen en ook niemand aanraden om dit te doen!

    Door: Angus28-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Keuken

    Slechte kwaliteit

    Door: Vanierschot15-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Keuken

    Ik heb mijn keuken laten plaatsen in 2017. De plaatsing verliep vlot, behalve de elektrische toestellen, want die waren nog niet geleverd van fabriek uit. Elke keer als ik belde, bleek het de fout te zijn van het fabriek en niet van ixina. Maar enfin, dit is uiteindelijk opgelost geraakt.
    Al enkele weken is er een scharnier kapot van de grote frigo die wij laten installeren hebben. Ik heb contact opgenomen met ixina en er is onmiddellijk contact opgenomen met bauknecht/whirlpool. Ik heb na enige tijd zelf moeten bellen voor afspraak met hen, want blijkbaar niks doorgekomen naar het fabriek. Ixina had ons gezeg dat wij geen kosten zouden hebben, want alles was nog volledig in garantie.
    Als puntje bij paaltje kwam hebben we de vervoersonkosten moeten betalen, die meer bedroegen als de kost van een scharnier. En als ik daarna contact opnam met ixina dan werd er gezegd oh dat wisten wij niet en daar kunnen wij niks aandoen. Straf.
    Ook heeft de technieker ons meegedeeld dat dit probleel zich wel ons om de zoveel tijd zou kunnen voordoen. Want blijkbaar zijn die zware deuren niet voorzien voor die scharnieren en is dit een ontwerpfout bij ixina. Tja ...
    Volgende keer mijn man het laten oplossen, maar eigenlijk zou het niet mogen!!!
    Niet zo tevreden van de service achteraf. Een antwoord van oh dat wisten wij niet, kan niet!

    Door: Kris17-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5.5
    rating

    Keuken

    Ik kocht een heel mooie keuken bij ixina in Lier.

    Spijtig dat ze maar half geplaatst is. Dampkap, plinten, spatpanelen, zijkanten van de kast en Licht en rekjes ontbreken.
    Is dit normaal? Een keuken van bijna 17000euro dat maar half geïnstalleerd is.
    Is het nu de bedoeling dat ik dat verder zelf ineen steek?

    Ik zou er dus nooit nog een keuken kopen. Ik voel mij serieus in de steek gelaten.

    Door: Kristel Willems21-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Aankoop keuken

    Na het plaatsen van de keuken stopt het bij Ixina.
    Naservice is 0/10. Voor het vervangen van een pakking in een kraan moet je 2 maanden bellen en mailen. Nog steeds niet ok.
    Blijf hier weg.

    Door: Ronny De langhe19-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Ixina keuken, dacht het niet

    Zodra men je geld heeft is de service afgelopen.
    Al 3 jaar ellende en nog steeds niet opgelost.
    Betreft ixina lommel. De zaakvoerder Tom van de Kimmenade is de meest onbetrouwbare persoon ooit, daarbij is hij erg onfatsoenlijk. Hij beledigd je zonder schroom en wimpelt garantie gevallen gewoon af.
    Kopen bij ixina lommel, niet doen !!!

    Door: Ronny Kantelberg02-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Een keuken koop je normaal niet dikwijls, koop ze dus ZEKER niet bij ixina...

    + punt. Bij ixina lier een hele vriendelijke mevrouw die ons tot in de puntjes heeft geholpen om onze keuken te bestellen. Jammer genoeg stopte de service/communicatie daar.. wanneer ik ixina contacteerde om een afspraak vast te leggen voor onze keuken te komen opmeten ontstond het eerste probleem.. na een 2 weken aan het lijntje gehouden te zijn met ‘we gaan u terugbellen’ uiteindelijk vernomen dat ze hun opmeter zelf niet konden bereiken. Man was plots onvindbaar.. 3 weken later uiteindelijk de keuken komen opmeten. Leertijd is min. 8 weken. Na 8weken bel ik dus om te vragen of ze al iets weten ivm de leverdatum van de keuken. ‘Nee, maar eind deze week laat ik u het zeker weten..’ 4x ben ik zo afgescheept..( had dus wel een datum nodig om de schilder te kunnen inplannen) de 5de keer zei ik dat als ze mij niet binnen de 2 dagen een antwoord kon geven, ze mijn voorschot mocht terug storten en ik wel ergens anders ging.. raar maar waar had ik de lever datum plots dezelfde dag nog. Vandaag is mijn keuken geleverd. Ik dacht dat het niet erger kon, mijn fout. In de mail van de leverancier stond of we een helpend handje konden voorzien om de levering vlot te laten verlopen. Dat ze met een helpend handje bedoelen dat je heel uw keuken zelf mag afladen van de lift door uw raam noem ik geen helpend handje meer.. van de 2 personen die kwamen leveren was er 1 een ongelofelijke ombeschofterik, en dan blijf ik nog vriendelijk, niets dan zuchten en blazen en toen ik vroeg of het nog veel was en of er mss boven iemand kon helpen afladen kreeg ik het antwoord: als het u teveel is neem ik de rest wel terug mee.. echt nooit mee gemaakt zoiets. Nooit of te nimmer beveel ik ixina aan bij iemand of zou ik er zelf nog iets bestellen. Ik weet nu waarom eerst alles volledig betaald moet zijn VOOR de levering zelfs nog. Morgen beginnen ze te plaatsen, ik hou mijn hart al vast.

    Door: Jolien13-02-2019
    Ja ik herken uw problemen daar in lier. Bij mij eerst verkeerd geleverd. Nu is er al 2 keer iemand gekomen om ze te plaatsen. De tweede die er was had gewoon geen plan bij. Dus is dan maar gestopt omdat hij er niet meer aan uit kon.21-11-2019

    Die van mij nog niet. In mei het volledige bedrag betaald, stom Kieke dat ik ben. En vorig jaar in december besteld. Wat zou ik moeten doen om wat respons te krijgen? Misschien op een drukke zaterdagmiddag de winkel binnen stormen? Of een advocaat? Ik weet het niet. Alle tips zijn welkom.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    naservice trekt op niks

    Koelkast/vriezer is van bij installatie stuk, na 4 weken nog geen ander toestel, zelfs geen vervangtoestel.

    Door: Van den Broeck Sofie20-12-2018
    karine aerts03-03-2020

    Heel herkenbaar, keukens gekocht voor appartementsgebouw. De keukens zijn mooi, maar de toestellen zijn rommel. Telkens is er iets anders stuk, vooral de ijskasten. Zaakvoerder van Ixina Geel weet dit, maar trekt zich er niets van aan. Na uren mailen en bellen, als hij al aan de telefoon wil komen, wordt er een Nederlandse buitenfirma ingeschakeld. Die dan enkel het probleem vaststelt en besluit dat de koelkast moet vervangen worden. Terug wachttijd van één maand voor een nieuwe ijskast, die dan dikwijls slordig wordt geplaatst. Dus klantenservice is nihil, zou hier NOOIT meer keukens kopen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Schrijf zelf een review over IXINA

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is IXINA een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 11 ervaringen geplaatst over IXINA. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6 gekregen, waarbij 27% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is IXINA actief?

    IXINA is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van IXINA gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.