Nike

Alle reviews

Nike

100% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (0)

  • Nog geen reviews!

    Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven..

Anderen bekeken ook

Sinner merklogo voor beoordelingen van online winkelen voor Sport & Outdoor producten

Sinner

1 reviews

Heeft u een sport zonnebril, skihelm, skihandschoenen, skibril of iets heel anders gekocht bij Sinner? Deel hier uw review over deze webshop. Daar ...

Van Dalen merklogo voor beoordelingen van online winkelen voor Mode producten

Van Dalen

1 reviews

Loopt u al jaren het lekkerst in een echte Van Dalen schoen, of hecht u aan een hoge kwaliteit op schoenengebied maar bent u nog niet bekend met di...

Hipinderegen.nl merklogo voor beoordelingen van online winkelen voor Mode producten

Hipinderegen.nl

1 reviews

Helaas regent het in België nog wel eens, dus moet je je saaie regenjas weer aan of dat oncomfortabele, lelijke regenpak. Je ziet er niet uit,...

To Be Dressed merklogo voor beoordelingen van online winkelen voor Sport & Outdoor producten

To Be Dressed

13 reviews

Waar het kleding betreft, zijn veel mensen niet tevreden met een gewoon T-shirt of een gewoon leuk paar schoenen. Echte merken is wat zij zoeken. M...

Nike

Nike, voluit ook wel Nike Inc., is een Amerikaans concern en fabrikant van alles wat met sport te maken had: sportschoenen, sportkleding, sportuitrustingen en accessoires. Het logo van de onderneming, de "Swoosh" is een van 's werelds herkenbaarste en bekendste merktekens. Op deze pagina kunt u de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Nike lezen of u kunt daarnaast ook zelf uw eigen aanbevelingen, klachten en tips over het Amerikaanse bedrijf achterlaten door middel van een review. Ook kunt u op deze pagina op andere soortgelijke bedrijven zoeken. Dit zodat u altijd en op elk moment van de dag weet waar u nou precies aan toe bent. 

Over Nike
Nike is oorspronkelijk opgericht in 1964, toen heette het Blue Ribbon Sports. Co-oprichter Bill Bowerman was een voormalig Olympiër en coach op de Amerikaanse Oregon Univeristy en actief betrokken bij de ontwikkeling van beter materiaal en betere trainingsmethoden voor sporters. Het verhaal gaat dat op een ochtend de vrouw van Bowerman voor het ontbijt wafels bakte. Bill Bowerman bedacht toen dat de structuur van de wafels, wanneer toegepast in schoenzolen, de schoen zou verlichten. Een van Bowermans atleten was Phil Knight, zij begonnen samen met de import van Onitsuke Tigerschoenen uit Japan. Ze noemden hun bedrijf op dat moment Blue Ribbon Sport, in 1978 werd hun bedrijf hernoemd naar Nike, Inc. Inmiddels is het bedrijf enorm gegroeid tot het bedrijf dat het vandaag de dag is. 

Producten en diensten van Nike
Nike is dus een grote leverancier van sportkleding, hun grootste omzet komt uit schoenen. Sportschoenen maken namelijk ongeveer zestig procent van de totale omzet, gevolgd door sportkleding met een aandeel van dertig procent. De rest van de omzet is afkomstig uit sportartikelen zoals basket- en voetballen en scheenbeschermers. De artikelen van Nike worden wereldwijd verkocht en slechts een klein deel via eigen winkels. Onder de eigen winkels vallen ook de vestigingen onder het label Nike Town. Verder wordt gebruik gemaakt van retailers en internet, zo hebben zij een eigen online webshop. Directe verkopen aan klanten via internet is een snelgroeiend verkoopkanaal. 

Nike, Inc. verkoopt zijn producten onder verschillende merknamen, voorbeelden hiervan zijn Air Jordan, Nike Air Max, Nike Gold en Team Starter. Naast deze merken onder Nike behoren ook de bekende merken Converse en Hurley tot Nike, Inc. U kunt de producten van Nike herkennen aan het Swoosh logo of aan de slogan van het bedrijf "Just do it". 

Aanbevelingen, klachten en tips over Nike
Heeft u nou ook een mening en/of beoordeling over het bedrijf Nike? ErvaringenSite is opgericht om over verschillende bedrijven een transparant beeld te krijgen. Het is daarom ook goed om uw oordeel en/of mening door middel van een review over Nike op ErvaringenSite te delen. Ook kunt u op ErvaringenSite de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Nike vinden en uw eigen aanbevelingen, klachten en tips achterlaten. Lees hier dan ook de ervaringen van andere mensen over Nike of laat uw eigen ervaring door middel van een review over het Amerikaanse bedrijf Nike nu achter.