ErvaringenSite

  Ervaringen Lego

  Lego is een Deense speelgoedfabrikant in gekleurde kunststofblokjes en -figuurtjes. Het familiebedrijf is de grootste speelgoedfabrikant van Europa en de tweede grootste van de wereld, na Mattel en Hasbro. Naast speelgoed heeft Lego ook diverse attractieparken in Europa onder de naam "Legoland". Op deze pagina kunt u de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Lego lezen of u kunt ook zelf uw eigen aanbevelingen, klachten en tips achterlaten over het Deense bedrijf. Ook kunt u op deze website op andere soortgelijke bedrijven zoeken. Dit zodat u altijd en op elk moment van de dag weet waar u nou precies aan toe bent.

  Over Lego

  Het bedrijf werd in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen. Het woord Lego is afgeleid van het Deense zinsdeel leg godt, wat "speel goed" betekent. Later ontdekte de Lego Group dat "Lego" in het Latijn ook kon worden geïnterpreteerd als "ik stel samen", "ik verzamel" of "ik leer". Het bedrijf is nu een familiebedrijf in handen van de LEGO Group (formeel ook wel LEGA System A/S). Het is gelegen in de Deense stad Billund. Met een omzet van bijna veertig miljard Deense kronen in 2016 is het bedrijf de grootste speelgoedfabrikant ter wereld naar omzet. Sinds 1968 is het bedrijf ook betrokken in de uitbating van meerdere Legoland-parken over de wereld.

  Algemeen Nederlands vs tussentaal in 'Thuis'

  Producten en diensten van Lego

  Lego verkoopt dus speelgoed, voornamelijk gekleurde kunststofblokjes en figuurtjes. Het bedrijf heeft hier ook weer verschillende collecties in, van kleine setjes zoals een trein bouwpakket tot grote pakketten zoals hele huizen en poppetjes. Er zijn inmiddels bijna drie duizend verschillende soorten Lego in allerlei kleuren en maten. Ook worden talrijke specifieke thema's uitgewerkt met behulp van Lego. Zo zijn bijvoorbeeld verschillende bijbelverhalen nagebouwd in Lego, bestaan er taferelen uit Harry Potterfilms en Jurassic Park en werden ook bijvoorbeeld Trafalgar Square en de Allianz Arena nagebouwd. Ook zijn er mini poppetjes van bekende sterren gemaakt. Zo werden bijvoorbeeld Amy Winehouse, Madonna en Cliff Richard al eens nagemaakt als lego poppetjes.

  Sinds 1968 bestaan er ook verschillende themaparken in legostijl. In dat jaar werd de eerste Legoland geopend in de Deense stad Billund. Eind jaren negentig werden er nog twee parken gebouwd: in 1996 opende Legoland Windsor in Engeland en in 1999 Legoland Californië in de Verenigde Staten. Het nieuwste park Legoland Deutschland opende in 2002. De parken worden jaarlijks door ongeveer twee miljoen mensen bezocht. In de parken zijn attracties maar ook miniatuur lego parken te vinden waar van alles is nagebouwd. Zo is in het Engelse park bijvoorbeeld heel Londen nagebouwd.

  Aanbevelingen, klachten en tips over Lego

  Heeft u nou ook een mening en/of beoordeling over het bedrijf Lego? ErvaringenSite is opgericht om over verschillende bedrijven een transparant beeld te krijgen. Het is daarom ook goed om uw oordeel en/of mening door middel van een review over Lego op ErvaringenSite te delen. Ook kunt u op ErvaringenSite de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Lego vinden en uw eigen aanbevelingen, klachten en tips achterlaten. Lees hier dan ook de ervaringen van andere mensen over Lego of laat uw eigen ervaring door middel van een review over het Deense bedrijf Lego nu achter.

  Lego
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (0)

  10
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  10
  Service
  rating
  10
  Prijs
  rating
  10
  Leveren
  rating
  10

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Lego

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Lego een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 0 ervaringen geplaatst over Lego. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 10 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Lego actief?

  Lego is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Overig

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Lego gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.