61% Zou hier weer kopen

Spotlight: Wat zeggen onze klanten?
Schrijf een review

F
Frits
Met spoed hadden we voor het weekend een auto nodig. Via de website geprobeerd, maar daar kwamen alleen maar grote auto's naar voren als zijnde beschikbaar. Van die gezinswagens. Dat was ons wat te...Lees verder
B
Brigitte
Door een auto-ongeval werden wij door onze verzekeringsmaatschappij doorgestuurd naar Europcar in Zavemtem luchthaven. Alles vlot verlopen, geen enkel probleem. Heel vriendelijke man die de papi...Lees verder
J
Jolien
Wij hebben in juni een auto gehuurd via brussels airlines bij europacar. (ibiza) Toen we aankwamen begon het. Ik had een volledige verzekering genomen (online), maar bleek dat dit niet bij hun was....Lees verder
V
Van Walsen.
Superchill is europcar, neem dat van mij aan!. Ik reis veel voor mijn bedrijf en huur ALTIJD bij europcar als ik in het buitenland een auto nodig heb. De rede? Omdat je bij die goedkope tegenhanger...Lees verder
S
Servais
Ik wil even zeggen dat het personeel daar echt super behulpzaam was toen ik langskwam. Alleen jammer genoeg was de locatie van het bedrijf echt moeilijk te vinden, omdat het ergens verstopt zit in ...Lees verder

Alle reviews (49)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven..

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Met spoed een auto

  Met spoed hadden we voor het weekend een auto nodig. Via de website geprobeerd, maar daar kwamen alleen maar grote auto's naar voren als zijnde beschikbaar. Van die gezinswagens. Dat was ons wat te gortig, dus we zijn toen naar het filiaal aan de Overtoom Amsterdam gegaan, in de hoop dat ze ook nog andere auto's zouden aan kunnen bieden. Wij hebben vaker auto's gehuurd bij Europcar en hebben gemerkt dat de website niet altijd hetzelfde is als in het filiaal.

  We hebben toen online de kleinst vindbare auto geboekt, in de hoop die te kunnen inwisselen voor een kleiner model in het filiaal. Want online boeken en betalen, dat gaat nou eenmaal handiger en efficiënter dan dat dat in de winkel nog allemaal moet gebeuren.

  In de winkel waren ze erg vriendelijk en er bleek toch een auto beschikbaar te zijn die wat ons wat meer paste, een kleiner model. Wij rijden altijd in kleinere auto's, dat is niet alleen goedkoper, maar vinden we ook prettiger rijden.

  Herhaaldelijk is ons gebleken dat de mensen van Europcar met je meedenken en er echt hun best voor doen jou als klant te helpen. Hoe het in andere filialen is, weet ik niet, maar bij de Overtoom zijn ze gewoon heel goed.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Vervangwagen

  Door een auto-ongeval werden wij door onze verzekeringsmaatschappij doorgestuurd naar Europcar in Zavemtem luchthaven. Alles vlot verlopen, geen enkel probleem. Heel vriendelijke man die de papieren in orde bracht. Stelde een extra verzekering voor gedurende de vijf dagen dat ik de wagen zou hebben. Met het ongeval dat we juist gehad hadden in het achterhoofd, leek me dit geen slechte zaak. Ik had op voorhand gemeld dat ik de wagen waarschijnlijk al na vier dagen zou terug brengen, dit was geen enkel probleem als hij voor 10u werd terug gebracht.
  De vierde dag stonden wij mooi voor 10u in Zaventem, verschillende keren moeten vragen of ze de wagen op schade wilden controleren, na lang wachten werd de auto vluchtig bekeken, geen enkel document werd opgemaakt. We moesten niet wachten, alles was in orde.
  Bij het ontvangen van de factuur natuurlijk wel 5 dagen aangerekend. De wagen was zogezegd pas na 12u binnengebracht. Serieuze les geleerd! Nooit meer.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  niet correct

  Wij hebben in juni een auto gehuurd via brussels airlines bij europacar. (ibiza) Toen we aankwamen begon het. Ik had een volledige verzekering genomen (online), maar bleek dat dit niet bij hun was. Ik was verzekerd maar met een externe verzekeraar in Belgie. Als wij een ongeval kregen moesten wij het dan ook via die weg oplossen en schade ter plaatse betalen. Als we ter plaatste bij hun een verzekering wouden nemen kwam dat neer op 360 euro voor 4 dagen duurder dan de huurauto zelf hahaha en een dubbele verzekering ?? Eens de auto terug ingeleverd was en alles in perfecte staat was teruggekomen, bleek dat ze 34 euro extra hebben afgehouden van mijn visa. Reden??? Benzine kan niet want hij was volgetankt en verder was alles in orde. Het gaat nu maar om 34 euro maar het is het principe dat ze niet eens een mededeling erbij zetten voor wat ze het extra afhouden.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Geen wachtrij

  Superchill is europcar, neem dat van mij aan!. Ik reis veel voor mijn bedrijf en huur ALTIJD bij europcar als ik in het buitenland een auto nodig heb. De rede? Omdat je bij die goedkope tegenhangers altijd 1. ontzettend veel problemen hebt bij het inleveren (schade gekregen terwijl geen schade gemaakt) en 2. omdat ik altijd LACHEND langs de rij loop van de meeste andere verhuurbedrijven. Gelijk naar het loket van europcar dat er vaak naast zit en daar geen ellelange rijen staan voordat je eindelijk weg kan rijden. Scheelt me altijd minimaal een uur. En als op dat moment het enige wat je wil, na een lange reis, je hotelkamer in en een biertje pakken, dan is dat wel heel fijn hoor!

  wow wat een vet cadeau om aan je ouders te geven!


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Zeer behulpzaam personeel

  Ik wil even zeggen dat het personeel daar echt super behulpzaam was toen ik langskwam. Alleen jammer genoeg was de locatie van het bedrijf echt moeilijk te vinden, omdat het ergens verstopt zit in een industriegebied en er waren niet genoeg borden of aanwijzingen om Europcar vlot te kunnen vinden. Hierdoor was ik een beetje in de war en duurde het wat langer voordat ik mijn huurauto kon ophalen.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Autoverhuur

  Ik had net een vrouw aan de telefoon die eerst niet echt wilde helpen. Pas toen ik zei dat ik de auto 3 weken nodig had, kwam ze over de brug. Ik was een beetje sceptisch over de beperkte kilometers per dag en ze begon al wat passief agressief te reageren, zeggende dat het aan mij was. Toen heb ik haar verteld dat het €300 scheelde met een ander verhuurbedrijf, en toen was ze meteen akkoord. Best shady als je het mij vraagt...


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Europcar denkt altijd mee

  Bij Europcar Amsterdam huur ik altijd een auto of busje. De website is erg handig, maar telefonisch zijn ze ook erg aardig. Als er een probleem is lossen ze dat altijd goed op. Ook denken ze met je mee. Zo had ik bijvoorbeeld een keer een auto gehuurd voor het weekend. De verkoper kwam zelf met de weekend-deal waarmee ik toch een paar tientjes heb bespaard, wegens de gratis verhoging van vrije kilometers.
  Inleveren is ook altijd handig, ik lever vaak pas 's nachts de auto in, dan zet ik em gewoon in de straat neer en doe de sleutels in de sleutelbox, dan zoeken ze de volgende dag de auto zelf wel weer op.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Weekje Frankrijk met Europcar

  Een auto huren is iets wat ik eigenlijk nog nooit gedaan had, maar samen met wat vrienden hebben we besloten bij Europcar een personenauto te huren en hier mee naar Frankrijk te rijden voor een weekje weg. En ja hoor, het ergste gebeurde... We waren er bijna en auto kreeg pech. We konden niet meer verder. Gelukkig konden we de 24-uurs service bellen en binnen no-time stond er iemand naast ons die de auto heeft gerepareerd. De rest van de week totaal geen problemen ondervonden, dus zeker een aanrader voor iedereen die een auto wilt huren.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Foutje met bestelling auto online maar toch opgelost gelukkig

  Vandaag goed geholopen door Europcar
  Mijn bestelling via het internet was kennelijk niet goed binnengekomen
  aangekomen om mijn auto af te halen wisten ze van niks
  balen ik dacht ik kan weer gaan

  maar gelukkig konden ze wel een auto voor mij vrijmaken en was ik alsnog geholpen

  gelukkig maar want ik had het niet voor niets vooraf geboekt! heb zelf geen auto want ik ga altijd met het openbaar vervoer maar als je dan ineens spullen moet vervoeren dan zit je toch omhoog


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Audi

  Haha echt grappig en goede service van Europcar. We hadden een auto gehuurd, gewoon de kleinste klasse, maar die waren op toen we aankwamen (een online storing met het bestelproces kennelijk). Kregen we de enige auto mee die er nog stond, een superdeluxe Audi, cabrio ook nog. Met Belgisch kenteken. We moesten mn vader ophalen, die vond dat maar wat mooi natuurlijk. Goede service dus: wij werden zo in ieder geval niet de dupe van hun storinkjes, sterker nog: we kregen nu ineens een dikke Audi mee. :))

  oh, dat wil ik ook!! Ik krijg nooit een cabrio Audi mee bij Europcar :((((


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Reservatie per telefoon

  Ik heb de reservatie telefonisch gemaakt en kreeg een duidelijke uitleg. Het afhalen van de wagen verliep vlot. Het personeel aan de balie was vriendelijk en de service was top.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Autoverhuur met extra verzekering

  Ik had een auto gehuurd bij Rentalcars.com op de luchthaven van Zaventem bij Europcar met een extra verzekering, omdat je altijd hoort van extra kosten achteraf. Toen ik bij de balie was, gaf ik mijn boekingsnummer en reservatieformulier af. Ze blokkeerden een waarborgbedrag en printten het papier uit waarop ik moest tekenen op aangewezen plekken. Zonder dat ik het wist, voegden ze echter een extra premium verzekering toe, die ze betaalden met mijn stortingsgegevens. Dat is echt niet oké, om zomaar dingen aan een contract toe te voegen! Het zijn gewoon oplichters!


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Huur grote auto met premium beschermingspakket

  Ik heb een grote auto (Dodge Caravan) gehuurd vanuit België met het PREMIUM PROTECTION PACKAGE. Na een discussie van 3 uur in Mexico kreeg ik eindelijk de auto, maar moest ik wel 700 euro toeslag betalen! Ze zeiden dat dit een extra verzekering was. Dus, trap er niet in en huur geen auto bij hen, het is gewoon oplichterij! Het was echt frustrerend aan het begin van onze reis. Toen ik terugkwam in België heb ik dit gemeld, maar er werd helemaal niets aan gedaan! Dus Europcar is definitief van onze lijst geschrapt!


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Huren Wagen

  Deze zomer auto gehuurd te Oslo (Gardemoen) voor reis in Noorwegen. De bestelde handgeschakelde wagen was niet beschikbaar. Wagen met automatische schakeling was enige alternatief. De afrekening van de aan te rekening van tolgelden na gebruik van de wagen gebeurde chaotisch. Na betaling van tolgelden en vrijgave van de deposit op de creditcard werd nog een factuur verzonden met hoge administratiekosten en dure transactiekosten tot gevolg. De klantendienst contacteren leidt enkel tot antwoorden waaruit geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel blijkt.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Autohuur Europcar

  In maart 2022 een auto gereserveerd in Guyaguil (Ecuador) na een lange reis bleek de auto niet beschikbaar maar wel een kleinere. Niet handig als je met z'n vijven bent waarvan twee boven de 1,90 m. Men sprak niet of nauwelijks Engels dus liep het gesprek via de telefoon met iemand die wel een beetje Engels kon spreken. Afgesproken dat de gereserveerde auto er de volgende ochtend zou zijn. Dat was het geval maar wel een oude uitvoering met ruim 166000 km op de teller. Na twee dagen reizen heb ik per mail een klacht ingediend. De auto maakte rare bijgeluiden, met weinig vermogen wat gevaarlijk was in de bergen. De gehuurde navigatie ging al naar een dag kapot en was niet meer aan het raam te bevestigen (slijtage?). De klacht zou worden doorgestuurd naar Guayaguil waar ik de auto ook weer zou inleveren. Dat was dus niet het geval. Ook bleek dat indien je geen gebruik maakt van de tol badge je alle bonnetjes moet bewaren. Staat wel ergens beschreven maar was niet duidelijk gemaakt tijdens de overdracht. Geen Engels!. Als compensatie hoefde ik geen benzine bij te betalen hij zat iets onder het streepje. Kosten 5 dollar. Ik hoefde geen boete te betalen omdat ik geen bonnetjes meer had. Wel alle tolwegen betaald. Kost practisch niets. En de schade aan de navigatie hoefde ik niet te betalen. Logisch die was in dezelfde staat als de auto.
  Helaas moest ik wel akkoord gaan daar onze vlucht naar Nederland bijna vertrok.
  Kortom slechte informatie, zeer gebrekkig Engels op een internationale luchthaven maar bovenal de staat van de auto + aantal kilometers. Op de site wordt aangegeven dat de fleet regelmatig wordt vernieuwd. Wel dat geldt niet voor deze auto. Eerst niet beschikbaar en dan moet je met zo'n barrel onderweg. Er was geen alternatief.
  Zeer slechte ervaring met Europcar. Denk na voor je met hun in zee gaat. Ik nooit meer.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Huren wagen in Spanje

  Auto gehuurd in Spanje om van de luchthaven naar vakantiebestemming te rijden. Bij terugkeer opnieuw een wagen gehuurd. De dame aan de desk in de luchthaven van Malaga raadt aan om een Medium verzekering te nemen: geen tijdverlies om de schade aan de wagen te controleren want alles wordt toch gedekt. OK, dat is handig, dus maar gedaan. Bij aankomt: inderdaad geen check van de wagen maar gewoon inleveren. Bij de terugrit hetzelfde: geen gezamenlijke check bij het ophalen. Bij het moment van vertrek (5u 's morgens, de sleutels van de wagen de avond voordien opgehaald maar nog niet in de wagen geweest) blijkt er een kleien barst in de ruit te zitten. Bij het afleveren in Malaga meld ik dat. Daar gaat wel iemand de wagen controleren. Ondanks de verzekering staat er meer dan 400 euro extra op mijn factuur! Klacht bij Europcar, pas na bijna 2 weken een antwoordje. Ze willen niet wijken en willen niet horen dat hun personeel foutieve informatie verstrekt. Ik maak bij buitenlandse (zaken)reizen regelmatig gebruik van andere autoverhuurdiensten zoals bvb. Avis en daar word ik altijd correct geholpen. Wat een afknapper deze eerste ervaring met Europcar.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  bedrog

  Auto gehuurd bij Keddy cars via Rental cars met uitvoering door Europcar. (Porto/ Portugal)
  Ondanks de uitdrukkelijke vraag om de wagen volgetankt terug te mogen brengen, zoals bij de
  boeking duidelijk aangegeven (door Keddy cars zelf) op de boekingsite ,was dat onmogelijk.
  Europcar zou dit zelf doen , zonder uitzondering.
  Resultaat : 15 euro extra "tankkosten " en eenheidsprijs 15 % hoger dan overal in de benzine stations.

  Mijn oordeel : dievenpraktijken en nooit meer Europcar en evengoed nooit meer bij Rental cars.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Oplichters

  Na voor de 5de keer of zo een auto te verhuren bij deze firma toch echt wel iets meegemaakt.

  Bij afhalen van het voertuig werdt er bij inspectie meteen extra schade gevonden en genoteerd op MIJN copy van het contract.
  Alles goed en wel.

  Had dit contract 2 maal laten verlengen dus had ik 3 contracten in totaal.

  Bij het afleveren van de auto werdt ik door een zeer onvriendelijke medewerker van deze firma verplicht mijn contracten aftegeven , kreeg ik een nieuw contract van heel de huur periode en heeft ze het lef de schade van het eerste contract me aanterekenen.
  Wouw niet eens naar het eerste contract kijken !

  Haar antwoord op alles was maar "dit moet je er na met de klanten dienst regelen"
  Ik weiger de factuur van de schade te tekenen , en laat ze niet op het schade formulier aanduiden "klant akkoord"want alleen dan teken ik voor aflevering van het voertuig.

  Echter wordt er nu zonder goedkeuring toch 620€ van mijn creditcard gehaald terwijl ze wisten van niet akkoord en betwisting.
  De klanten dienst reageerd pas na 1 MAAND en elke reactie is 1week wachten.

  Resultaat klanten dienst:
  Shade formulier is vervalst , de medewerker heeft er na het tekenen toch op genoteerd "klant akkoord met schade"
  was ik kan bewijzen sinds ik het orignineel had waar dit niet op staat.
  antwoord klantendienst: dit is normaal ??????!!!!!!!!!

  Dat ze het geld zonder toestemming afhalen:
  "we hebben geen toestemming nodig , het formulier waar op staat klant akkoord is toestemming"

  Het origineel contract dat ik heb moeten afgeven weigeren ze over te praten , en de persoon die de extra schade bij afhalen had opgemerkt wordt niet gecontacteerd.
  + 620€ voor een zeer kleine lakkras van pak 0.5cm op 3cm is belachelijk.

  Klantendienst gaat zelfs zo ver te dreigen me meer te gaan aanrekenen omdat ik niet wil akkoord gaan blijkbaar.  Na 2 maanden met hun onbekwamen klantendienst , bank geld laten terug halen sinds dit gedebiteerd is zonder toestemming.
  Als ze nu een cent willen mogen ze langs mijn advokaat komen.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Onterecht schade aangerekend

  Door een panne met onze wagen kregen we een reservewagen van europcar. Er werd een papier getekend waarop staat '?Geen schade' .Staat van bevinding werd niet opgesteld. Na 3 dagen werd de wagen terugbezorgd. 1 maand later zag ik plots dat er 660 en 52 euro afghaald werd van mijn rekening zonder iets te laten weten. Na telefonisch onderhoud kreeg ik te horen dat er krassen op de wagen aanwezig waren en dat de hoedeplank ontbrak. De auto was ook niet volgetankt. Dit alles is niet correct. De hoedplank was voordien reeds niet aanwezig en de wagen was volgetankt. Men kan niet bewijzen dat wij de krassen aangebracht hebben. Na contact met europcar blijven ze bij hun standpunt en krijg ik mijn geld niet terug. Een bewijs van reparatie is er niet. Het is dus duidelijk dat de volgende die met die wagen rijdt hetzelfde zal voor hebben. Neen het vertrouwen van europcar is volledig weg.


Anderen bekeken ook