ProtonVPN Reviews

: 22
36% Zou hier weer kopen

Spotlight: Wat zeggen onze klanten?
Schrijf een review

M
Mertens
Vandaag kon ik na het starten van de VPN alleen kiezen uit 3 gratis servers, wat super handig was. Maar de VPN verbindt me automatisch met mijn land, waardoor de internetverbinding trager wordt en ...Lees verder
S
Samuel
Als ik mijn computer in de slaapstand zet en dan weer ontwaak, moet ik telkens handmatig mijn VPN opnieuw verbinden. Geen automatische reconnect en dat betekent dat ik onbeschermd ben tijdens het b...Lees verder
M
Mila
Ik heb al verschillende VPN's kunnen uitproberen door de jaren heen (CyberGhost, Firefox, Kaspersky, NordVPN, enzovoort...). Geen enkele was zo goed als degene die ik al een paar jaar gebruik....Lees verder
N
N. Claes
Oh, de gratis versie van de vpn is zo gaaf! Het doet wat het belooft en helpt mijn telefoon veilig te houden. Ik gebruik het alleen op mijn smartphone, maar het is zo handig. Bedankt voor het aanbi...Lees verder
H
Hendrickx
Het VPN-aanbod was vroeger prima, maar nu kun je zelfs niet meer kiezen welke server je wilt gebruiken om verbinding te maken. Ik zou PrivadoVPN aanbevelen, ze zijn betrouwbaar, gratis en bieden me...Lees verder

Alle reviews (22)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven..

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Best VPN turned worst

  Vandaag kon ik na het starten van de VPN alleen kiezen uit 3 gratis servers, wat super handig was. Maar de VPN verbindt me automatisch met mijn land, waardoor de internetverbinding trager wordt en mijn ISP-beperkingen niet omzeild kunnen worden. Vroeger vertrouwde ik op de Nederlandse server, maar nu voegen ze steeds meer betaalde functies toe. Het zou me niet verbazen als deze VPN in de toekomst volledig betaald wordt. Er zijn betere betaalde opties beschikbaar, dus ik zal deze VPN niet meer gebruiken of ervoor betalen. Het was vroeger goed, maar nu niet meer.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Aankoop in 5 jaar

  Als ik mijn computer in de slaapstand zet en dan weer ontwaak, moet ik telkens handmatig mijn VPN opnieuw verbinden. Geen automatische reconnect en dat betekent dat ik onbeschermd ben tijdens het browsen zonder dat ik het doorheb! De Windows-versie heeft zelfs geen killswitch meer, wat erg teleurstellend is in vergelijking met andere merken. Tenminste met deze extensie kan ik weer veilig gebruik maken van de VPN en verbinding maken met beveiligde servers. Ik betaal bijna €200 per jaar voor mijn diensten, maar helaas gebruik ik de VPN nu alleen nog maar voor mijn browser. Ik moet een ander bedrijf betalen dat een VPN aanbiedt die automatisch verbinding maakt telkens als mijn computer ontwaakt. Ook mijn ervaringen met de klantenservice van de VPN zijn gemengd. De eerste reactie die je van een medewerker van de klantenservice krijgt zijn tal van vragen. Elke keer dat je contact met hen opneemt, verwachten ze dat je minstens 10 vragen beantwoordt. Wat betreft het probleem dat ik eerder heb genoemd, was de laatste keer dat ik met de klantenservice sprak via e-mail en Reddit alleen maar bevestigend dat het een bekend probleem is zonder een exacte datum waarop het zal worden opgelost. Ik ben het eens met sommige reviewers, de VPN-service was ooit een van de beste, maar nu lijkt het meer op een middelmatige VPN-service. Misschien zouden ze zich moeten richten op hun kernactiviteit, in plaats van het toevoegen van extra functies zoals kalenders, wachtwoordbeheerders en beveiligde opslag. Misschien zouden deze tools optionele add-ons moeten zijn waar gebruikers voor kunnen kiezen, zodat de hoofdfunctie optimaal kan blijven werken.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  VPN-dienst

  Ik heb al verschillende VPN's kunnen uitproberen door de jaren heen (CyberGhost, Firefox, Kaspersky, NordVPN, enzovoort...). Geen enkele was zo goed als degene die ik al een paar jaar gebruik. Het verbetert echt de snelheid, vooral op zwakkere verbindingen. Omdat het uit Zwitserland komt, is de gegevensbescherming top, het is daar zelfs wettelijk verplicht. Ze maken geen reclame, wat me echt motiveert om bij hen te blijven. De minpunten die ik met deze VPN ben tegengekomen, zijn dat steeds meer websites, apps en streamingdiensten het detecteren en blokkeren (nog niet vaak, maar het gebeurt wel). Ook is er een afname in de snelheid op hogere snelheden (sinds ik de Freebox Delta heb, is mijn maximale snelheid met de actieve VPN lager geworden). Maar ik kan nog steeds games zoals Witcher 3 downloaden in minder dan 10 minuten, dus zo erg is het niet. Als een server overbelast is, wordt de verbinding instabiel en traag, wat me dwingt om ergens anders verbinding te maken, wat soms lastig is vanwege de ontkoppeling/herkoppeling die dit veroorzaakt (bijvoorbeeld bij het downloaden via een browser of het spelen van multiplayergames).


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  "Free version of vpn"

  Oh, de gratis versie van de vpn is zo gaaf! Het doet wat het belooft en helpt mijn telefoon veilig te houden. Ik gebruik het alleen op mijn smartphone, maar het is zo handig. Bedankt voor het aanbieden van de gratis versie, het is echt geweldig!


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  VPN-dienst

  Het VPN-aanbod was vroeger prima, maar nu kun je zelfs niet meer kiezen welke server je wilt gebruiken om verbinding te maken. Ik zou PrivadoVPN aanbevelen, ze zijn betrouwbaar, gratis en bieden meer flexibiliteit als VPN-provider.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gratis verbindingen die alleen maar met NL verbinden

  Ik vind het echt stom dat ik sinds de verandering in de gratis service alleen nog maar met Nederlandse servers kan verbinden. Ze hadden op zijn minst kunnen laten weten dat ze geen gratis service meer aanbieden in plaats van te beweren dat het de "snelste verbinding" is. Ik geef liever mijn geld uit aan een andere serviceprovider die niet zo onbeleefd doet. Ik ben teleurgesteld en zal zeker geen verdere diensten van hen afnemen.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  VPN-service

  De enige gratis VPN waar ik echt op vertrouw. Ik heb geen ervaring met hun betaalde dienst, maar hun gratis VPN is top en slaat geen logs op, wat super belangrijk is. Ik heb niks slechts te zeggen over hun app of website en ProtonMail is ook geweldig. Ik geloof echt in zowel de app als de website en ze voldoen perfect aan mijn privacybehoeften. Dus bedankt aan het hele Proton team en het personeel van de website en app.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Aankoop van VPN-plan

  Ik was op zoek naar een gratis VPN-plan en toen kwam ik Proton VPN tegen. Ze beweren een "gratis" plan te hebben, maar ik kon het nergens vinden. Moest een account aanmaken en de eerste stap was het kiezen van een betaalplan. Er waren maar 3 opties en geen van hen was gratis. Voelde me echt beetgenomen door die misleidende marketingtrucs. Het was echt zonde van mijn tijd en het maakte me genoeg boos om deze review te schrijven.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Aankoop voor 80 euro

  Wat een teleurstelling! Ik had al een bestaand contract en toch hebben ze de prijs verhoogd. Toen ik het verschil terugvroeg bij PayPal, hebben ze gewoon mijn contract stopgezet. Het voelde alsof ik 80 euro voor niets heb betaald. Ik kan niet eens een tweede PayPal-zaak openen voor dezelfde betaling. Een echte teleurstelling.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Aankoop van betaalde VPN-service

  De service was echt slecht. Ik had niet door dat er een betaling was gemist en in plaats van mij hiervan op de hoogte te brengen, hebben ze mijn account zonder waarschuwing opgeschort en uitgelogd. Nu kan ik niet meer aan mijn herstelcodes en wachtwoordmanager. Zelfs toen ik het probleem met hen besprak, zeiden ze dat er niets aan te doen was. Het lijkt erop alsof ze mijn gegevens hebben gestolen en ik betwijfel of ik ze ooit nog terug zal krijgen. Ik raad aan om een andere service te gebruiken. Ik had beter moeten luisteren naar de adviezen van andere gebruikers en voor een andere service moeten kiezen. Dit bedrijf is waardeloos en ik vind het jammer dat ik hun service heb gebruikt.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

  Vorig jaar heb ik een andere VPN geprobeerd en die bleek niet betrouwbaar te zijn. Daarom ben ik teruggegaan naar deze VPN. Voor wat ik nodig heb, werkt deze VPN prima en doet het goed. Zelfs ik, als oude rakker, kan ermee overweg. Ik heb nog geen enkel probleem gehad met deze VPN, dus ik heb nog geen reden gehad om contact op te nemen met hun klantenservice.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Oprecht tevreden klant

  Mensen blijven maar zagen over de gratis versie die minder goed wordt, maar wat een ingewikkelde houding moet je hebben om te klagen over iets gratis, terwijl geen enkele andere serieuze VPN-provider een gratis versie heeft... Betaal gewoon voor de dienst als de beperkingen van de gratis versie niet oké voor je zijn, of zoek gewoon een betere gratis VPN (veel succes...). Ik heb betaald voor de dienst en ik ben er enorm tevreden mee!


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Probeerde een gratis versie

  Ik heb de gratis versie geprobeerd, maar het werkt gewoon niet voor mij. Ik kan helemaal geen websites laden, ik heb alle 4 protocolopties geprobeerd en verschillende servers, maar het lijkt niks te helpen. Het is echt waardeloos. Ik heb al contact met jullie opgenomen, maar heb nog steeds geen reactie ontvangen via e-mail en jullie Reddit-moderators vonden het niet nodig om mijn bericht te publiceren. Stop met die stomme 'oplossingen' die neerbuigend aanvoelen, zoals het schoonmaken van de cache of andere onzinnige dingen. Ik ben geen idioot.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  VPN, geüpdatete versie.

  Na het updaten en opnieuw installeren van de VPN had ik gedoe met het kiezen van een privéserver. Het duurde een half uur om één server te laden en uiteindelijk kon ik die maar één minuut gebruiken. Dit is echt de slechtste VPN die ik ooit heb gebruikt.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  gratis abonnement

  Ik heb die gratis plannen gebruikt, maar het is jammer dat je nu geen gratis locaties meer kan kiezen. Daarom geef ik 4 sterren, maar ik zou het zeker aanraden!


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gratis app met servers in Japan en de VS

  De gratis app was ooit echt top met gratis servers in Japan en de VS. Maar nu kan ik niet meer verbinden met die zogenaamde "gratis" servers omdat ze altijd in Nederland staan, en dat heeft voor mij geen zin. Het lijkt bijna op valse reclame.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  VPN-service

  De service zorgt voor goede beveiliging en privacy tijdens mijn online activiteiten. Maar het was wel een tegenvaller dat ze me niet op voorhand vertelden dat ik niet kon verbinden met een specifieke server bij het aanmaken van mijn account. Dat kan beter om verwarring en teleurstelling bij klanten te vermijden.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  zwakke en trage verbindingen

  De verbinding valt regelmatig weg en blijft dan maar proberen om opnieuw te verbinden zonder iets te zeggen. Soms wordt de verbinding plots verbroken. Meestal zijn de verbindingen zwak en traag.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  VPN-app

  Het was leuk, maar nu is het echt saai geworden. De verbindingen zijn supertraag en ik kan niet meer kiezen welk land ik wil gebruiken. Mijn browser verbreekt constant en ik kan mijn lokale apps niet meer gebruiken met de VPN. En nog erger, ze hebben split tunneling verwijderd voor de gratis gebruikers! Nu moet ik betalen, kan niet meer gratis surfen.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Onbruikbaar na laatste update

  Zucht, sinds die laatste update werkt het echt helemaal niet meer. Ik kan die servers van die gratis drie landen niet kiezen en word gewoon automatisch verbonden met die "snelste" server in Nederland. Geen keuze. Vroeger werkte dat meestal niet (ik was meestal ingelogd in Japan of de VS), en nu werkt het gewoon niet meer. Ze willen mensen waarschijnlijk dwingen om een duur upgrade uit te voeren. Jammer, was echt tevreden, maar begin nu wel te denken om die service ergens anders te gaan gebruiken.


Anderen bekeken ook