Essent Reviews: Deel je review & Lees ervaringen!

Alle reviews

Essent

58% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Spotlight: Wat zeggen onze klanten?

P
Petra van Dongen
Net als velen snap ik af en toe niet zoveel van het enorme aanbod aan energieleveranciers. Daarnaast, moet je voor groen gaan? of duurzame energie (en ik wist niet dat er een verschil was) of wind,...Lees verder
T
Tessa Mijdam
Ik was student af, dus ik moest in mijn nieuwe huisje voor een energieleverancier kiezen. Ik dacht zelf eerst aan een kleine maatschappij die echt voor groen staat. Maar ik vond het als nieuwkomer ...Lees verder
D
Daan van der Hooge
Ik zit al een hele tijd bij essent, vooral omdat ik de kleine prijsvechters niet zo vertrouw en bang dat het fout gaat en dat je problemen met rekeningen krijgt enzo. Tot op heden nooit last gehad ...Lees verder
E
Elselien
Ervaren stroomleverancier Afgesloten omdat de buren ook bij Essent zaten en daarna nooit meer contact hoeven hebben eigenlijk, want alles doet het gewoon en facturering gaat automatisch. Lees verder
D
danny callens
sinds juni 2019 loopt het goed fout bij esssent beginnend bij de afrekening.Meterstand door gegeven via hun website.Daarna wachtende op eindafrekeking die niet afkomt.Krijgen zelf geen betalingsopd...Lees verder

Alle reviews (12)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven..

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Een echte aanrader

  Net als velen snap ik af en toe niet zoveel van het enorme aanbod aan energieleveranciers. Daarnaast, moet je voor groen gaan? of duurzame energie (en ik wist niet dat er een verschil was) of wind, of water of...echt zoveel. Aangezien ik niet zo goed met computers ben, heb ik Essent maar gewoon gebeld, en ze vonden het echt geen probleem om me via de telefoon te helpen. (even voor de goede orde; er zijn leveranciers die je echt niet willen spreken en willen dat je alles via de computer doet) Dus gelukkig was hier nog een persoonlijk praatje mogelijk. Ik ben dus uiteindelijk overgestapt. Dat ging makkelijk en ik heb geen problemen ondervonden. Geen poespas waar ik zelf wel blij mee ben. Het is een hele grote die essent dus ik denk dat ik wel een tijdje goed zit hier.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Helemaal geweldig

  Ik was student af, dus ik moest in mijn nieuwe huisje voor een energieleverancier kiezen. Ik dacht zelf eerst aan een kleine maatschappij die echt voor groen staat. Maar ik vond het als nieuwkomer toch lastig om me een weg te banen tussen alle aanbiedingen en mogelijkheden. Toen bij essent gekeken en ze waren gewoon duidelijk in de informatie en het was snel geregeld. Ik wist niet dat ze ook zo met groene energie bezig waren dus dat was nog een leuke bijkomstigheid. Ik zou er zeker weer kopen!


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Op zich prima

  Ik zit al een hele tijd bij essent, vooral omdat ik de kleine prijsvechters niet zo vertrouw en bang dat het fout gaat en dat je problemen met rekeningen krijgt enzo. Tot op heden nooit last gehad van essent dus hou ik dat ook zo. Misschien kost het me wat meer, maarja, weet ik in ieder geval dat het goed gaat.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ervaren stroomleverancier

  Ervaren stroomleverancier
  Afgesloten omdat de buren ook bij Essent zaten en daarna nooit meer contact hoeven hebben eigenlijk, want alles doet het gewoon en facturering gaat automatisch.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  essent

  sinds juni 2019 loopt het goed fout bij esssent beginnend bij de afrekening.Meterstand door gegeven via hun website.Daarna wachtende op eindafrekeking die niet afkomt.Krijgen zelf geen betalingsopdrachten niet meer.Als we bellen naar een medewerkster(3 maal) van Essent verteld die dat er wat administratieve problemen zijn die weldra zouden opgelost worden.Na geruime tijd nog steeds geen nieuws ,dus wij besluiten ons aaan te sluiten bij een andere energie leverancier.Daarna krijgen we ineens telefonisch bericht van een medewerker van Essent waarom we overgeschakeld zijn naar een andere leverancier.Alles nog eens uitgelegd aan hem ,hoe de situatie in eenzit,en hij beloofd ons dat hij alles in het werk ging zetten om alles in orde te brengen.Blijkt ook allemaal een maat voor niets.Tot we nu op 27 /11/ 2019 en aanmaning krijgen van achterstallige betalingen met herinneringskosten.Maar er staat gewoon een bedrag op van 992 euro zonder verdere uitleg of meterstanden,maanden achterstand e.d.Zeer onproffesionele aanmaning .Denkt dat we bij deze een advocaat zullen moeten inschakelen om alles in orde te krijgen.Ze sturen gewoon een rekening zonder enige uitleg.Zeer onproffesioneel .

  Wij zitten hier in hetzelfde schuitje. Reeds van voor juli problemen. Zou allemaal in orde komen maar is nog steeds een probleem. Het begon met de afrekening, krijgen een afrekening aan waarop enkel de elec op vermeld was. We trekken wel een 300€ terug. Dus online de vraag gesteld om een volledige factuur te krijgen, ze gingen dat in orde maken. Wat gebeurde er NIKS. terug geïnformeerd waar de factuur bleef , We maken dat in orde. Wat gebeurde er NIKS.
  Dan maar telefoontje gedaan en weer ging het in orde komen WAT Gebeurde ER JUST NIKS. Het straffe van de zaak we trekken terug maar maand bedrag word wel met meer dan 30€ op getrokken. Dus nogmaals telefoontje . Maar mijnheer wij kijken altijd 3 jaar terug , straf toch, als ik dus ga tanken met de auto rekent de pomp er dan maar ineens wat bij om dat ik 3 jaar geleden wat meer verbruikt heb. Allee om verder te gaan aangetekend schrijven en ja hoor kreeg ik toch telefoon zeker en ja hoor het gaat allemaal in orde komen wat gebeurde er NIKS . na een paar maanden kreeg ik een factuur van meer dan 400€ hup weer gebeld hadden ze de oplossing gevonden en mijn maand bedrag om gezet naar 3 maandelijks en ze zouden terug per maand factureren en die factuur van 3 maanden zouden ze met 50€ per maand afhouden. Begin van de maand inderdaad 50€ van de rekening opgelost denk je dan oef. zit nu nog steeds te wachten op mijn maandelijkse factuur dus in november geen tussentijdse factuur ontvangen. Sorry hoor maar ofwel denken ze bij essent dat hun klanten achterlijk zijn ofwel zijn dat daar gewoon klungelaars. GE ZOU VOOR MINDER KWAAD WORDEN NIET.

  Zelfde meegemaakt. Ik betaal zelfs voor mijn boven buurman!! Mistery switch zegt Essent!! Slechte service en betaal teveel. Ben nu via Test-Aankoop om mijn geld van Essent terug te krijgen. Ben alleenstaande moeder schandalig rot bedrijf Essent

  Ongeveer dezelfde situatie bij ons, wij hebben reeds 36 maanden miserie. M.a.w. zijn we reeds drie jaar bezig om de fouten die gebeurden aan te tonen en te bewijzen. Ontelbaar veel mails verstuurden we al, online contactformulieren meegerekend. Twee aangetekende brieven, telefoontjes, niets helpt. Het bewijs ligt zwart op wit op tafel, zijnde de 'bedragen' van voorschotfacturen dewelke niet correct worden hernomen op de afrekeningsfacturen, en nog houdt Essent haar been stijf. Onbegrijpelijk. Hopelijk heeft de ombudsman voor energie voldoende slagkracht om ons geld terug te kunnen krijgen.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Te gek voor woorden

  Dreigen meteen met de stroom af te sluiten omdat ik een voorschot te laat betaald zou hebben. Ze vergeten wel dat ze me vorig jaar € 1000 teveel hebben laten betalen.


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  prima hoor

  ik ben al jaren Klant bij essent en geen problemen. ja het is duur maar dat zijn ze allemaal ik moet gewoon minder stroom verbruiken hahah. prima bedrijf in ieder geval niks te klagen hier


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  werkt gewoon

  Stroom doet het altijd, geen problemen gehad. Dus ja wat valt er dan verder te melden?


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  nooit geen problemen

  nooit geen problemen gehad
  stroomleveranciering gaat prima


 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  125 euro opzegvergoeding afzetterij

  Nou jaaa, ik zeg mijn abonnement op omdat energiedirect een betere deal voor me had, moet ik ineens zo'n opzegvergoeding betalen! Belachelijk! 125 euro!

  Wij waren verhuist naar een appartement, de makelaar had papieren voor Eneco ingevuld die wij ondertekend hadden. 2 dagen daarna kregen wij in de brievenbus papieren van essent, wij dachten dat wij dus papieren voor essent hadden getekend. Naar essent gebeld; het duurde lang voor we iemand aan de lijn kregen. Zonder handtekening of iets hebben zij een jaarcontract in orde gebracht. We moesten gewoon enkele klikken via e-mail doen. We hadden naar de makelaar gebeld en hij had ons uitgelegd dat hij bij ENECO waren en niet ESSENT. Dus het contract met essent was direct stopgezet. 104€ betaald als vaste maandelijkse vergoeding, nu krijgen wij nog eens een slotfactuur in de bus van 39,59€. We hebben, volgens dit factuur, ZEVEN Kwh verbruikt voor de elektriciteit, op het factuur wordt het gasverbruik blijkbaar ook in kwh gemeten, want dat is alsook ZEVEN. Dat is bijna 144€ voor 10 dagen aan verbruik voor gas en elektriciteit. AFZETTERS.


Anderen bekeken ook

Vattenfall merklogo voor beoordelingen van energieleveranciers, producten en diensten

Vattenfall

0 reviews

Reviews van Energiebedrijven op ErvaringenSiteOp ErvaringenSite kun je als consument terecht voor het delen en lezen van reviews van verschillende ...

Mesfournisseurs merklogo voor beoordelingen van energieleveranciers, producten en diensten

Mesfournisseurs

0 reviews

Beoordelingen en Ervaringen over MesfournisseursMesfournisseurs is een bedrijf dat actief is in de branche van vergelijkingswebsites voor energie- ...

Thuisbatterij merklogo voor beoordelingen van energieleveranciers, producten en diensten

Thuisbatterij

0 reviews

Recensies in de BrancheDe mogelijkheid om beoordelingen en meningen van andere consumenten te raadplegen voordat een aankoop wordt gedaan, is een b...

Budget Energie merklogo voor beoordelingen van energieleveranciers, producten en diensten

Budget Energie

1 reviews

Wat zijn de reviews in de energiebranche?De energiebranche is een zeer belangrijke sector in België, waarin verschillende energiebedrijven met...