ErvaringenSite

  Ervaringen Lycamobile

  Een nieuwe telefoon of juist een sim-only bestellen via Lycamobile? Lees hier wat hoe andere consumenten het contact met dit bedrijf hebben ervaren. Lycamobile voorziet de consument van prepaid en sim-only.

  Over Lycamobile

  Volgens eigen zeggen is Lycamobile de grootste Mobile Virtual Network Operator. In België zijn ze echter nog niet heel groot, maar wel aan het groeien. Lycamobile specialiseert in het goedkoop van en naar het buitenland bellen. Om hierin goed te voorzien maakt Lycamobile in België gebruik van het KPN netwerk.
  Doel van Lycamobile is om mensen die familie en vrienden in het buitenland hebben zo weer samen te brengen. Door middel van goedkope internationale tarieven probeert Lycamobile hiermee te stunten.

  Bent u ook benieuwd wat anderen zeggen over Lycamobile? Lycamobile is een bedrijf waar u terecht kunt voor uw telefoon, mobiel, sim-only en prepaid. Het is een bedrijf welke vooral bekend is geworden om haar goedkope internationale tarieven. In België hebben ze vele klanten. Het is goed om de mening te lezen van de verschillende mensen welke bekend zijn met de diensten van Lycamobile. Op ErvaringenSite is dat mogelijk. Hier is een platform gemaakt om de meningen van consumenten te delen. Op die manier is het gemakkelijker om op basis van de reviews een oordeel te vellen over een bedrijf, zoals Lycamobile.

  De review over het lycamobile prepaid plan. Goed of niet? Wat vindt u? Laat het ons weten na het bekijken van dit filmpje:

  Diensten

  Bij Lycamobile kan je een gratis sim-kaart aanvragen welke je dan kunt opwaarderen. Een gratis sim-kaart is een unicum onder providers en hiermee hoopt Lycamobile ook te scoren. In principe is deze sim-kaart prepaid, maar daarnaast kun je ook verscheidene bundels bestellen. Zo heb je onder andere:
  - Alles in één bundel voor €30
  - Holland bundel voor €25
  - Mega Data bundel voor €10
  - Onbeperkt bellen en smsen voor €30

  Lycamobile biedt goedkope internationale tarieven die je overigens wel moet activeren door middel van een SMS te sturen. Dit moet elke 30 dagen gebeuren. Dit is natuurlijk enigszins vreemd.
  Als je een sim-only hebt van Lycamobile zonder bundel kan je snel opwaarderen met €5, €10 of €20 per keer. Ook heeft het bedrijf regelmatig leuke aanbiedingen een overzicht van deze aanbiedingen kan je vinden onder het menu item Aanbiedingen op lycamobile.be.
  Al meer dan 14 miljoen mensen gebruiken de internationale prepaid simkaart voor de telefoon van Lycamobile. Het bedrijf krijgt iedere 2 seconden een nieuwe klant. Het is de missie van Lycamobile om familie en vrienden over de hele wereld met elkaar te verbinden. Lycamobile is de grootste internationale Mobile Virtual Network Operator welke 14 miljoen klanten verbindt met anderen. Lycamobile is actief in 19 landen. Hier bieden ze betaalbare en goedkope plus hoogwaardige telefoniediensten en datadiensten aan. Ook heeft Lycamobile in een groot aantal landen een aantal financiële diensten en reisdiensten. Het gaat hier om Lycamoney en om Lycafly. Lycamobile is in 2006 opgericht en had in 2014 een omzet van 1,5 miljard euro’s. Het is verrassend hoe ze iedere 2 seconden een nieuwe klant krijgen.

  Lycamobile is beschikbaar in vele landen. Het gaat hierbij om Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, België, Noorwegen, Polen, Hong Kong, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

  Lycamobile is een bedrijf welke mensen verbindt met de hulp van datadiensten en telefoniediensten. Ook hebben ze een reisdienst Lycafly en een financiële dienst Lycamoney. Het is een groot bedrijf welke actief is in 19 landen en miljoenen klanten heeft.

  Klachten

  Bent u ergens ontevreden over? Heeft u klachten over Lycamobile? Dan is het belangrijk om uw klachten kenbaar te maken. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn om uw klacht in te dienen. Natuurlijk wordt uw klacht goed verwerkt en mag u een reactie van Lycamobile verwachten. Tevens is het mogelijk om een tip of een compliment te geven aan Lycamobile.

  Lycamobile heeft een aantal reviews op de eigen website staan. Deze zijn echter doorgestoken kaart aangezien het alleen maar positieve berichten zijn. Het feit dat als je meer reviews wilt lezen je klikt op “Voorbeelden” zegt ook genoeg, het zijn voorbeelden van reviews. Of ze echt zijn is dus de vraag. Een kleine zoekactie levert dan ook al gauw een grote hoeveelheid aan klachten op. Deze variëren van aard.

  Grootste klacht van gebruikers van Lycamobile is de belachelijke tarieven en hoe snel het tegoed op is. Alsof het geld wegloopt zonder dat je iets doet. Lycamobile probeert dit open te houden door aan te geven wat je verbruikt hebt na een gesprek, maar vaak is in één oogopslag al te zien dat dit erg hoge bedragen zijn. Een ander probleem is de hoeveelheid SPAM berichtjes die Lycamobile zelf stuurt. Deze berichtjes hebben als doel om andere producten van Lycamobile te verkopen.

  Een groter probleem is dat consumenten problemen hebben met het netwerk. Lycamobile zou gebruik maken van het KPN netwerk, wat een goede dekking geeft over heel België en vaak ook in het buitenland. Toch is het zo dat veel klachten hier betrekking op hebben. Als je dan klaagt per telefoon, waarbij het overigens lang duurt voordat je iemand aan de lijn krijgt, is het ook nog eens zo dat dit vaak gebeurt in gebrekkig Belgisch.
  Als jij ook een ervaring hebt met Lycamobile als mobiele provider en leverancier van sim-only abonnementen wordt het erg op prijs gesteld als je even een review achterlaat.

  Uw mening over Lycamobile

  Bent u een klant of een klant geweest van Lycamobile? Dan is het goed om uw mening achter te laten op ErvaringenSite. Op die manier kunnen anderen lering trekken uit uw ervaring. Het kunnen positieve ervaringen zijn, maar natuurlijk ook minder positieve ervaringen. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

  Heeft u ervaring met de beltegoed, internet bundel of opwaarderen van uw mobiel? Eerlijke en betrouwbare ervaringen van klanten over lycamobile leest u bij ErvaringenSite!

  Lycamobile
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (23)

  4
  22% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4.6
  Service
  rating
  3.2
  Prijs
  rating
  5.2
  Leveren
  rating
  3.4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Tevreden Klant

  Ik heb nu al een jaar of 5 mijn prepaid lyca nummer en ik ga nooit meer voor een abonnement of een andere provider. de prijzen voor bellen zijn extreem laag, dan spreek ik wel voor het "saver plan" (deze activeer je door naar *201*282# te bellen of SAVER te sms'en naar 2525) hierbij geld niet dat je dubbel beltegoed zoals bij het "standaard plan" krijgt maar hier een vergelijking tussen de tarieven van de 2:
  Bellen naar vaste nummers binnen NL met standaard plan: starttarief 0.23 met 0.12 per minuut BIJV. 30 minuten = 3.83
  Bellen naar vaste nummers binnen NL met saver plan: starttarief 0.09 met 0.01 per minuut BIJV. 30 minuten = 0.39
  Bellen naar mobiele nummers binnen NL met standaard plan: starttarief 0.23 met 0.26 per minuut BIJV. 30 minuten = 8.03
  Bellen naar mobiele nummers binnen NL met saver plan: starttarief 0.09 met 0.09 per minuut BIJV. 30 minuten = 2.79
  SMS'en met standaard plan kost 0.21 per SMS, bij het saver plan is dit 0.09 per SMS
  En voor MB's geld: standaard plan 0.19 per MB, saver plan 0.01 per MB
  + Bij elke opwaardering krijg je 5000 gratis minuten waarmee je (dus gratis) naar andere lyca nummers kan bellen
  Dit scheelt duidelijk meer dan de helft dus het is voordeliger om meteen over te gaan naar het "saver plan"

  wat betreft internet kun je natuurlijk bundels kopen, Ik haal altijd 1gb voor 10 euro, maar vaak zijn er aanbiedingen zoals nu ook waardoor je voor 10 euro 5gb aan internet krijgt, er is ook de optie om 4g internet te krijgen en dit is grofweg dubbel zo duur als normaal 3g.
  er wordt geschreven dat dit 30 dagen geldig is maar mijn ervaring is dat ik tot 30 dagen kan zien hoeveel MB's ik nog heb door *136* te bellen en daarna is dit niet meer mogelijk maar mijn internet blijft wel werken tot het op zou moeten zijn, ik weet niet of dit misschien bij mij verkeerd gaat en andere dit niet hebben maar ik ben er in ieder geval heel blij mee.

  er is ook de mogelijkheid om op de site in te loggen en je geschiedenis van bellen, sms'en en dataverbruik terug te zien met de prijzen erbij en hoeveel gratis lyca naar lyca minuten je nog heb.

  Ik heb in die 5 jaar 1 keer gehad dat na online-aankoop mijn internet niet werkte (bundel was wel geactiveerd maar telefoon maakte geen connectie met internet), na een telefoontje naar de klantenservice werd dit wel opgelost en sindsdien heb ik niet meer hoeven bellen,

  Het enige negatieve wat ik over lyca te zeggen heb is dan ook dat de wachttijden voor de klantenservice erg lang zijn (20-45 minuten) maar aangezien ik hier gelukkig (vrijwel) nooit naartoe hoef te bellen kan ik daarmee leven.

  Of ik lyca aan zou raden aan andere mensen? JAZEKER! des te meer mensen lyca nemen des te meer mensen gratis met elkaar kunnen bellen.

  Door: Jeffrey18-05-2016
  Ertekin21-02-2020

  19 februari ik 2 keer 10 evro gestoord maar julie allen 10 evro gestoord op deze nummur 0466241529

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Goed product!

  Toen ik stage liep in Madrid had ik een Spaans nummer nodig. Bij LycaMobile was ik veel goedkoper uit dan bij een ander telecom bedrijf. Nergens problemen mee gehad, zelfs niet om naar huis te bellen. Ik raad wel aan om een abonnementje te nemen (kan je maandelijks wijzigen) want dan moet je niet steeds checken of je nog genoeg tegoed hebt, in je abonnement kan je ook zelf kiezen hoeveel GB je wil dus dat is super handig.
  Moest ik opnieuw een buitenlands nummer nodig hebben dan zou ik opnieuw voor LycaMobile gaan!

  Door: Robin29-03-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  slimme gasten

  Mobiel besteld en kreeg de handleidingen enzo in het ZWEEDS. Waarom?? Dat lees ik niet. Daardoor goedkopere mobiel maar dus zonder handleidingen. Nu snap ik waarom ze het zo goedkoop kunnen aanbieden. Klein beetje misleiding misschien??

  Door: Ashur O.31-01-2016
  Amsterdam20-01-2016

  Weer gebeld, nu betere reactie en ze gaan het oplossen met terugwerkende kracht kreeg ik te horen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7.5
  rating

  Nette service

  Ik heb heel makkelijk over kunnen stappen op lycamobile, netjes aan het einde van mijn contract bij t-mobile overgestapt en lyca regelde de rest, een goede administratie en een nette service!

  Door: angelique31-05-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  lycamobile

  mijn simkaart opeens vanzelf uitgeschakeld en kan het niet meer zelf activeren, ik bel nummer +32 (0)46 600 1976 en alles is enkel in het frans geen optie NL wanneer ik het aan mijn broer gaf omdat hij beetje frans verstaat moest ik mijn lyca nummer ingeven en hekje in toetsen daarna werd ik aan de wacht lijn gezet met muziek and heb ik 20 minute gewacht GEEN ENKEL ANTWOORD van lyca en was met BASE dus 10 min gratis bellen weg & paar eurokes.... ik verzende 3 emails 2 weken geleden en nog altijd geen contact van lyca. geen mail of telefonisch contact..

  SERVICE is zelf geen 1 ster waard maar 0

  deze provider trekt op niks. ik ben van lyca naar BASE overgeschakeld waar service TOP is.

  NOOIT MEER LYCA

  Door: Yos07-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Lycamobile prepaid

  Had een simkaart met mijn nummer. Deze bekend gemaakt bij divere instanties en bedrojven, waar verificatie per sms stuurt. December 2018 gaat de simkaart stuk op een of amdere manier.
  Gebelt en ze zeiden moest even amdere simkaart halen zodat ze het nummer konden overzetten. Al met al heb nog steeds enkel dat nieuwe nummer. Bundels annuleren gaat ook niet goed. Geld komt gewoon niet terug. Ook niet in tgoed. Dit is pure diefstal.
  Als je nu belt verbreken ze gewoon de verbinding. Niet 1 x maar diverse keren achter elkaar.
  Wat kun je als consument hier tegen doen?

  Door: Daniel Wijma01-07-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Gratis beltegoed

  Ik koos destijds voor Lyca omdat je altijd gratis beltegoed krijgt. Dat scheelt veel. Belkosten zijn iets hoger wel volgens mij, maar zo scheelt het de helft

  Door: William19-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Dure klantenserivce

  Je belt hun zogezegd gratis klantennummer, ze laten je ongeveer een half uur wachten eer ze je te woord staan en daar betaal je dan 7(!!!) euro voor.

  Door: Rob30-05-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Nooit meer

  Geen service, geen communicatie, geen probleemoplossing. Goedkoop = Duurkoop.

  Door: Bob08-03-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  opladen gebeurd niet

  ik heb vandaag om 18.46hr mijn nummer opgeladen, Nu 1 uur later heb ik nog steeds geen bevestiging op mijn telefoon ontvangen. als ik *103# ingeef, nog altijd geen opwaardering. Bij het verzenden van de mail ontvang ik dat ik morgen zal een antwoord ontvangen ????? dit is geen ontwikkelingsland ! van bij het begin van de aanschaffing van een sim kaart bij lycamobile ben ik geconfronteerd geweest met een ondermaatse behandeling, Hun service is niet ondermaats maar gewoon niet aanwezig.

  Door: GUNTHER GOUTSWILDERS04-11-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Slechtste service ooit

  Geen goede service, geen goede internet, geen goede klantendienst.
  Schrappen wanneer ze willen.

  Door: Tim17-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  "diefstal" van credit door Lycamobile

  "Betaling werd bevestigd en is beschikbaar" na betaling (20€) via hun site op 6 juni : ik wacht nog steeds op mijn eenheen.
  Er stond ongeveer 35 € op mijn kaart. Een paar dagen later 0,00 € ! Opnieuw 20 € gekocht, geladen, enkele uren later zonder gebruik te maken van telefoon : 3 € foetsie. Dit is pure diefstal ! En inderdaad : hun klantenservice is abominabel !!!

  Door: Jos Lenders13-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  Contact met Lycamobil nummers

  Lyca nummers zijn dikwijls moeilijk of niet bereikbaar, verzonden SMS zijn uren onderweg alvorens ontvangst bevestging.
  Bel zelf met Proximus en heb dit probleem alleen met Lyca nummers vreeeeemd...????

  Door: Frans29-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Lyca Mobile Service

  LM bundel aan halve prijs besteld 12.5 euro ipv 25, /30 Dagen , Belgium PLAN L, onbeperkt bellen en sms en 7 GB Data voor 30 dagen. Nadat ik nog eens in de winkel 2.5 euro betaalde om te activeren vd sim bleek dat er geen beltegoed meer was en moest ik nogmaals 10 euro bijbetalen. geen kwijting voor de activatie.

  Door: Danny yde27-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  WERKT NIET IN HET BUITENLAND

  STEEDS ALS IK IN HET BUITENLAND VERBLIJF WERKT MIJN LYCA NIET MEER . OP HET PLAATSELIJK KANTOOR BEWEERD MEN DAT DIT NIET KAN DAT ZIJ DE SIM KAART NIET BLOKEREN. NA DE DERDE KEER HEB IK HET OPGEGEVEN EN BEN OVERGESTAPT NAAR TELENET WAAR IK TOUWENS ZEER TEVREDEN OVER BEN .

  Door: HENDRICKX ACHILLE28-10-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Waardeloze service

  Bij problemen word je gewoon aan het lijntje gehouden en zet men je op wachtmuziek tot je het beu bent , in mijn geval heb ik het opgegeven na een halfuurtje hetzelfde deuntje , bedankt Lyca voor de Sevice

  Door: Herman Buts31-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  roam like at home werkt niet bij lyca

  Als alles eenmaal werkte was lyca een provider die waar voor zijn geld gaf.
  Nu proberen ze de wetgeving te omzeilen door hun bundels nationale bundels te noemen.
  dus roam like at home werkt bij hun NIET.
  Kom je in het buitenland (bv. nederland) gaat er geld van uw saldo af als u data gebruikt wat tegen de roaming wetgeving is van Europa, want alles wat in uw bundel zit zou roam like at home moeten zijn en dus van uw bundel tegoed af moeten gaan en NIET van uw saldo.
  Bipt is hiervan op de hoogte en heeft hun al een brief gestuurd naar Lyca maar nog geen reactie ontvangen.(heb ik als antwoord van hun gekregen na contact hierover opgenomen te hebben met bipt)

  Hopelijk worden ze snel terecht gewezen zodat ze zich moeten houden aan de Europese regelgeving.

  Door: stef23-07-2017
  Patrick de Vries20-06-2020

  Ben er ook absoluut niet tevreden over! Klantenservice altijd in het Frans, nu geen probleem, maar als Vlaming verwacht je Nederlands. Smsen verstuurd en betaald maar komen niet aan! Internationale oproepen slecht bereikbaar. Denk eraan Lycamobile buiten te gooien

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Schrijf zelf een review over Lycamobile

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Lycamobile een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 23 ervaringen geplaatst over Lycamobile. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4 gekregen, waarbij 22% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Lycamobile actief?

  Lycamobile is vooral actief in de categorie Telecom en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Telefoon, Internet & Hosting

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Lycamobile gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.