Energie

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Energie in België

Over Energie .

Beoordelingen van consumenten die al ervaring hebben met een energieleverancier. Bent u van plan over te stappen van energieleverancier? Lees dan eerst alle ervaringen over deze bedrijven. De goedkoopste hoeft niet altijd de beste te zijn. Overstappen is niet makkelijk en vaak zit u er voor een jaar, of jaren aan vast. U kunt natuurlijk leveranciers vergelijken voor de prijs. Maar toch ook fijn om dan te weten met welke bedrijven "wij België" wel goede ervaringen hebben, en met welke slechte. Bent u geinteresserd in een bepaald soort energie? Wij hebben voor u de belangrijkste (groene, duurzame, wind, zonne en goedkope) op een rijtje gezet. Let op! Er zijn ook vaak acties van leveranciers, bekijk daarvoor onze actie/kortingen pagina.

Alle Energie bedrijven

 • Electrabel

  ElectrabelKlachten, ervaringen & reviews Energie

  9,2Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 4

  • Is electrabel echt zo goedkoop? En hoe is de service? Lees ervaringen van gebruikers en weet waar u aan begint als u overstapt
  Bekijken
 • Aanbieders.be

  Aanbieders.beKlachten, ervaringen & reviews Energie

  8,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 1

  • Lees hier de beoordelingen van klanten van Aanbieders.be. Besparen zij nu op hun kosten voor energie, telefonie, internet, TV en credit card? Is het betrouwbaar?
  Bekijken
 • Delta energie

  Delta energieKlachten, ervaringen & reviews Energie

  8,4Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 5

  • Reviews lezen van Belgen over Delta energie. Waarom heeft u opgezegd of waarom juist overstappen op deze energiemaatschappij? Lees het hier
  Bekijken
 • UnitedConsumers

  UnitedConsumersKlachten, ervaringen & reviews Energie

  8Zou hier weer kopen: 90%

  Aantal ervaringen: 10

  • United consumers levert energie, verzekeringen en telecom (mobiel) - lees ervaringen over deze diensten en bepaal voor uzelf of u de overstap wil maken
  Bekijken
 • Eni

  EniKlachten, ervaringen & reviews Energie

  7,8Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3

  • Lees hier de ervaringen van echte klanten van Eni. Is deze energieleverancier betrouwbaar? Duurzaam? Hoe kunt u overstappen of opzeggen? Wat doen ze met klachten?
  Bekijken
 • Miky

  MikyKlachten, ervaringen & reviews Energie

  7,4Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 9

  • Telecom en energie samen. Is dat een goed idee? Hoe goed is de klantenservice en leveren ze wat ze beloven? Lees ervaringen en kom er snel genoeg achter
  Bekijken
 • 50five

  50fiveKlachten, ervaringen & reviews Energie

  7Zou hier weer kopen: 63%

  Aantal ervaringen: 8

  • Top of niet? Wat anderen van dit bedrijf vinden > Lees ervaringen!! 50five.com is een energie winkel, een online shoppen woonwinkel en een winkel voor elektronica.
  Bekijken
 • Essent

  EssentKlachten, ervaringen & reviews Energie

  7Zou hier weer kopen: 54%

  Aantal ervaringen: 13

  • Overstappen is iets wat u voor een jaar (of meer) doet. Maak daarom een weloverwogen afweging en lees alle ervaringen van consumenten die u voorgingen
  Bekijken
 • Comfort Energie

  Comfort EnergieKlachten, ervaringen & reviews Energie

  7Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 3

  • Comfortenergie is een top bedrijf, volgens velen! Wat vind jij? Laat je mening horen op ErvaringenSite en lees wat anderen vinden van Comfortenergie!
  Bekijken
 • Comfortenergie

  ComfortenergieKlachten, ervaringen & reviews Energie

  7Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 3

  • Comfortenergie is een top bedrijf, volgens velen! Wat vind jij? Laat je mening horen op ErvaringenSite en lees wat anderen vinden van Comfortenergie!
  Bekijken
 • Sloop de Crisis

  Sloop de CrisisKlachten, ervaringen & reviews Energie

  7Zou hier weer kopen: 69%

  Aantal ervaringen: 16

  • Sloop de crisis helpt u om het huishoudboekje op orde te krijgen met energie en leningen. Is dit ook echt zo? Lees hier ervaringen van consumenten
  Bekijken
 • SnelleOfferte.be

  SnelleOfferte.beKlachten, ervaringen & reviews Energie

  5,6Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 3

  • Kunt u hier wel eerlijk prijzen vergelijken voor uw nieuwe traplift, platformlift, huislift, instapbad, scootmobiel, auto-aanpassing of zonnepanelen?
  Bekijken
 • Eneco

  EnecoKlachten, ervaringen & reviews Energie

  10Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 0

  • Levert Eneco wel betrouwbaar energie? Hoe kun je opzeggen of overstappen? Zijn er aanbiedingen? Maak een weloverwogen keuze op basis van klantbeoordelingen!
  Bekijken

Meer info over Energie bedrijven

Om apparaten te gebruiken in uw woning, om het licht aan te kunnen zetten en om een comfortabele temperatuur te realiseren in uw huis, heeft u altijd een bepaalde vorm van energie nodig. Energie is de verzamelnaam van elektriciteit en gas en wordt gebruikt om bepaalde apparaten en warmtebronnen in werking te stellen. Om prettig te kunnen wonen in ons land, heeft u altijd energie nodig. Hoe u energie af kunt nemen en uit wat voor soorten energie u kunt kiezen bij het afsluiten van een energiecontract, leest u op deze pagina. 

Het afnemen van energie voor uw woning
Om energie in uw woning te kunnen gebruiken, moet u energie afnemen bij een erkende energiemaatschappij of energieleverancier. Een energiemaatschappij of energieleverancier is een partij die direct energie afneemt bij de netbeheerder: een partij die in een specifieke regio verantwoordelijk is voor het verzamelen, opslaan en transporteren van energie. Door een contract af te sluiten bij een energieleverancier, zorgt deze energieleverancier ervoor dat u energie van de netbeheerder in uw regio kunt gebruiken. Afhankelijk van hoeveel energie u gebruikt, betaalt u een specifiek bedrag per maand aan de energieleverancier.

Het bedrag dat u maandelijks betaalt voor het afnemen van energie, betreft altijd een voorschotbedrag. Heeft u uiteindelijk meer energie afgenomen dan dat u betaald heeft, dan moet u nog een specifiek bedrag bijleggen om aan de energieleverancier te betalen. Heeft u juist minder energie verbruikt en dus te veel geld betaald, dan krijgt u geld terug van de energieleverancier. Om het maandelijkse voorschotbedrag voor uw huishouden te berekenen, wordt er een schatting gemaakt van de hoeveelheid gas en de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt. 

Verschillende soorten energie
Tot enkele jaren geleden was er slechts één soort energie, maar nu kunt u bij het afsluiten van een nieuw energiecontract verschillende soorten energie afnemen. De verschillende soorten energie die u af kunt nemen bij het afsluiten van een contract, worden in onderstaande alinea’s kort beschreven. 

Energie van fossiele energiebronnen
Energie die wordt opgewekt uit fossiele energiebronnen, wordt ook wel grijze energie genoemd. Wordt energie uit een fossiele energiebron opgewekt, dan wordt er ook wel gesproken over een fossiele brandstof. Een fossiele brandstof werkt uitstekend voor het opwekken van gas of elektriciteit, maar het enige nadeel van deze brandstoffen is het feit dat de brandstoffen op kunnen raken. Kijkt u bijvoorbeeld naar de fossiele brandstof aardgas, dan weet u dat deze brandstof door overmatig gebruik op kan geraken en op een bepaald moment mogelijk dus geen energie meer kan leveren. 

Onder de energie van fossiele energiebronnen valt onder andere goedkope energie. Goedkope energie is energie die u voor een lage prijs af kunt nemen, zodat u minder geld per maand aan de energieleverancier hoeft te betalen en de maandelijkse kosten flink kunt laten dalen. 

Energie van duurzame energiebronnen
Energie van duurzame energiebronnen wordt ook wel duurzame energie of groene energie genoemd. In tegenstelling tot de grijze energie van fossiele energiebronnen, kunnen de bronnen van duurzame energie of groene energie niet ‘op’ raken. Dit komt omdat de bronnen van deze vorm van energie duurzaam zijn en dus bronnen betreffen die altijd energie kunnen blijven leveren. Het afnemen van duurzame energie of groene energie is vaak iets prijziger dan het afnemen van grijze energie, maar uiteindelijk kan het wel een flinke besparing opleveren. Daar komt nog bij dat u in de aarde investeert, want duurzame en groene energie is simpelweg beter voor de aarde dan grijze energie. 

Enkele voorbeelden van duurzame energie en groene energie zijn zonne-energie en windenergie. Zonne-energie wordt opgewekt uit de stralen van de zon, terwijl windenergie wordt opgewekt door gebruik te maken van de harde wind in ons land.