Alles over verzekeringen & het gebruik van reviews

Alles over verzekeringen & het gebruik van reviews
Verzekeringen

De juiste verzekering kiezen is niet altijd evident. Je kan je het beste voorbereiden door veel onderzoek te doen naar welke verzekeringsmaatschappijen een goede reputatie hebben en welke de beste voordelen geven. Met de reviews op onze website krijg je meer informatie over de ervaringen van andere mensen die al een verzekering bij de bedrijven hebben afgesloten!

Wat zijn verzekeringen?

Een verzekering is een manier om je te beschermen tegen de financiële kosten die als resultaat van een ongeval of een andere situatie komen. Je hebt verschillende soorten verzekeringen die je kan afsluiten voor verschillende situaties. Zo bereid je je voor dat als je ooit financiële onkosten hebt door een situatie die jezelf veroorzaakt hebt, je deze niet (volledig) zelf zou moeten betalen.

Hoe werkt een verzekering?

Een verzekering is een overeenkomst tussen jezelf en de verzekeringsmaatschappij waarbij jij een bedrag, de premie van je verzekering, betaald. Als het product waar jij een verzekering voor hebt genomen dan beschadigd wordt door iemand anders of gestolen wordt, dan kan je aanspraak maken op de verzekering.

Niveaus in verzekeringen

Je hebt ook verschillende niveaus in verzekeringen. Hoe meer je betaald hoe beter je gedekt bent tegen schade of diefstal. Zo kan je kiezen voor een zeer lage verzekering waarbij je een zeer klein bedrag moet betalen, maar als je dan schade aan je product hebt kan het zijn dat je het grootste deel van de schade zelf nog moet betalen. Je kan bij sommige maatschappijen er ook voor kiezen om een zeer groot maandelijks bedrag te betalen, hierbij krijg je dan bijna alle kosten vergoed in geval van schade of diefstal.

Welke verzekeringen bestaan er?

Verzekeringen komen voor in alle soorten en voor alle categorieën. Zo kan je bijvoorbeeld een verzekering nemen tegen diefstal van je persoonlijke spullen. Bijvoorbeeld een fiets verzekering: Als iemand dan schade aan je fiets toebrengt of iemand steelt je fiets, dan kan je door de verzekering vergoed worden om je fiets te laten repareren of je het geld geven voor een nieuwe fiets. Dit is een zeer specifiek voorbeeld. Er bestaan nog veel meer verzekeringen, waarvan sommige zelfs verplicht zijn.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Er bestaan ook een aantal verplichte verzekeringen die iedereen zou moeten hebben. Bijvoorbeeld een basis zorgverzekering is verplicht voor alle inwoners in nederland. Als je over een auto beschikt en deze wilt gebruiken op de openbare weg dan heb je ook een verzekering die de schade die jij veroorzaakt aan andere dekt nodig.

Hoe sluit je een verzekering af?

Een verzekering afsluiten kan op verschillende manieren. Vroeger moest je effectief naar een kantoor om je verzekeringen af te sluiten of ze kwamen deze van deur tot deur aanbieden. Tegenwoordig kan je ook je verzekeringen online afsluiten, hierbij heb je wel een aantal extra dingen nodig. Om je identiteit te kunnen verifiëren kan het nodig zijn om een bewijs op te sturen naar de maatschappij. Je vult dan online al je informatie in zoals BSN nummer of rijksregisternummer, je volledige naam, je adres. Van verzekering tot verzekering kan dit ook nog verschillen. Zo heb je bij een autoverzekering ook nog de effectieve documenten van de auto nodig. Wanneer je je aanvraag hebt gedaan kan het zijn dat je nog een aantal maanden moet wachten voordat je verzekering actief wordt. Dit wordt gedaan zodat mensen geen misbruik maken van verzekeringen. Bijvoorbeeld: je hebt nooit een verzekering gehad voor je fiets, maar zodra deze gestolen werd ga je een verzekering ervoor aan, de gestolen fiets kan bij deze verzekering niet meer worden vergoed door de verzekering.

Zorgverzekering (verplicht)

Dit is een verplichte verzekering in nederland je gaat dus op zijn minst een basis zorgverzekering moeten hebben. Deze verzekering zorgt voor de grootste kost van de basisverzorging die je nodig zou hebben, voorbeelden hiervan zijn: Huisarts kosten, ziekenhuiskosten, medicijnen die je op voorschrift verkregen hebt. Doordat dit een verplichte verzekering is zijn de zorgverzekeraars verplicht om iedereen te accepteren voor een basis verzekering. Hiervoor kan je dus overal terecht. Elke verzekeringsmaatschappij heeft ook nog aanvullende verzekeringen beschikbaar voor de mensen die zich extra willen verzekeren.

Levensverzekering

Deze is niet wettelijk verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden. Ook kan het zijn dat je verplicht wordt door het bedrijf waarbij je een hypotheek afsluit. Hierdoor zijn zij namelijk zeker dat als je vroegtijdig overlijdt dat de hypotheek ook verder wordt betaald. Zo hoeven je nabestaande zich ook geen zorgen te maken over de kosten die ze nog zouden hebben als je vroegtijdig zou overlijden.

Arbeidsongevallenverzekering

Deze verzekering behoort tot een van de verplichte verzekeringen in België. Als je een poetsvrouw of een tuinman tot bij je thuis laat komen om onderhoud te doen, moet je beschikken over deze verzekering. Zodat wanneer zij door een ongeluk naar een ziekenhuis zouden moeten gaan, jij verzekerd bent tegen de kosten die daarvan zouden kunnen komen.

Autoverzekering (verplicht)

Deze verzekering is verplicht in zowel België als Nederland. Je moet minstens een autoverzekering hebben waarmee je de schade die jij aan andere zou veroorzaken kan dekken. Hier heb je verschillende niveaus in, je kan gaan voor de laagste verzekering dat enkel schade die jij aanricht aan andere gedekt wordt. Zo moet je de schade aan je eigen auto zelf betalen. Maar je kan ook gaan voor een duurdere verzekering. Hierbij kan je zelfs de schade die je aan je eigen voertuig hebt toegebracht verzekerd krijgen.

Familiale verzekering

Een familiale verzekering is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Deze verzekering zorgt ervoor dat jouw familie, die onder een dak samenwonen, verzekerd zijn tegen schade aan derde partijen. Een gemakkelijk voorbeeld: Je zoon is buiten aan het voetballen met vrienden en ze schoppen met de bal per ongeluk de autoruit van de buren kapot. Je kan dan aanspraak maken op de familiale verzekering om de kosten van de schade te betalen.

Huisdieren verzekering

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen huisdieren, en hoewel we veel van de diertjes houden weten maar weinig mensen iets over dierenverzekeringen of ze denken dat dit een verspilling van geld is. Echter zijn deze verzekeringen handiger dan je denkt. Zo dekken ze meestal niet alleen een deel van de dierenarts kosten maar ook van de kosten van de schade die je huisdier eventueel zou aanbrengen bij andere mensen. Bijvoorbeeld: Je hond ontsnapt en loopt meteen de straat op, hierdoor moet een auto uitwijken en botst tegen een paaltje. Jouw hond heeft dit ongeluk veroorzaakt dus jij kan aansprakelijk zijn voor de kosten aan de auto.

Fietsverzekering

Wanneer je een dure fiets hebt waar je vaak mee op weg gaat en ook vaker buiten moet stallen kan je best een fietsverzekering nemen. Je hebt hier ook weer verschillende niveaus in: Basis niveau, dit houdt meestal in dat je fiets verzekerd is tegen diefstal. Als deze dan gestolen wordt kan je aanspraak maken op je verzekering en zij zullen je dan vergoeden voor een nieuwe fiets. Het andere niveau dekt ook schade aan je fiets, indien je dan per ongeluk ergens tegenaan rijdt en je fiets stuk is gegaan kan je ook aanspraak maken op de verzekering om de schade aan je fiets te betalen zodat deze gerepareerd kan worden.

Reisverzekering

Een reisverzekering is vooral handig als je in het buitenland op reis gaat. Dit is vooral aangeraden voor reizen buiten Europa. Hiermee kan je dan zonder zorgen in het buitenland naar een dokter gaan indien dit nodig zou zijn. Je moet hier wel opletten, het kan soms zijn dat je de kosten op voorhand moet betalen en deze later pas terug kan vorderen van je verzekeringsmaatschappij. Je kan best ook opletten welke soort hulp je kan verwachten met je reisverzekering. Als je bijvoorbeeld op wintersportvakantie gaat, heb je vaak een aanvullende extreme sport verzekering nodig. De meeste reisverzekeringen dekken geen kosten van dokters of ziekenhuizen die als gevolg van een wintersport ongeluk komen. Let dus goed op voordat je vertrekt zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Hoe gebruik je reviews bij het kiezen van een verzekering?

Wanneer je hebt besloten welke verzekeringen je voor jezelf wilt nemen, kan je beginnen aan je onderzoek naar de beste of misschien meest voordelige verzekering. Aangezien dat er zoveel keuze is bij het zoeken naar verzekeringen kan het soms moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Hierbij komen de reviews over verschillende verzekeringsmaatschappijen zeker van pas! Je kan deze reviews vinden in de reviews over verzekeringen categorie op onze homepage. Zo kan je de beoordelingen van verschillende maatschappijen met elkaar vergelijken. Dit geeft een extra dimensie aan het maken van je keuze zodat je bijna zeker kan zijn dat je een goede ervaring zult hebben met je gekozen maatschappij.

Conclusie

De beste verzekering aanraden is niet zo gemakkelijk. Iedere persoon heeft een keuze bij welke maatschappij ze zich willen aansluiten. Zo kan je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen je aansluiten voor alle verzekeringen die je nodig zou kunnen hebben. Je kan ook zelf op onderzoek gaan en pakketten bij verschillende maatschappijen aangaan om zo zelf een verzekeringsnetwerk te creëren dat perfect aansluit bij jezelf. Gebruik daarom de reviews op onze bedrijfsprofielen pagina om je een extra perspectief te geven bij het kiezen van je beste keuze voor jezelf.

Meer Verzekeringen