ErvaringenSite
  Hoe beperk je het leed van een kapotte smartphone?
  28-02-2020

  Hoe beperk je het leed van een kapotte smartphone?

  ErvaringenSite geeft tips aan smartphonegebruikers! Wees goed voorbereid: laat je verzekeren, zorg voor een hoesje en gebruik de cloud.

  Het zal je maar gebeuren: heb je net een nieuwe telefoon, laat je 'm vallen en er zit meteen een barst in. Balen! Maar ook als je een oudere telefoon kapot laat gaan, kun je balen als een stekker. Hoe voorkom je dergelijk leed?

  1. Laat jouw telefoon verzekeren

  Een telefoon is meestal een grote uitgave. Het is daarom soms verleidelijk om die verzekering maar te laten zitten, want dan moet je nog meer betalen per maand.

  Echter, juist omdat een telefoon een grote uitgave is, kan het toch verstandig zijn om die te verzekeren. Ga je er dan per ongeluk mee zwemmen of laat je 'm vallen, dan krijg je in de meeste gevallen een nieuwe telefoon of de reparatiekosten vergoed.

  Jouw telefoon verzekeren kan dus een hoop leed besparen. Vergelijk vooraf welke verzekeraar de beste is door de ervaringen van klanten te lezen op ErvaringenSite in de reviewcatetorie Verzekeringen!

  2. Zorg voor een sterk beschermhoesje voor jouw telefoon

  Om leed te voorkomen, is het verstandig om jouw telefoon te voorzien van een sterk hoesje. Vaak zijn die voorzien van extra bumpers of ze zorgen er gewoon voor dat er geen krassen op jouw telefoon komen.

  Hoesjes kun je meestal kiezen in allerlei kleuren en patronen. Of je nu een vrolijk geel exemplaar wilt met de figuren van Frozen of juist een zakelijker leren exemplaar zoekt: veel winkels verkopen allerlei soorten.

  Soms hebben hoesjes ook nog extra vakjes, bijvoorbeeld voor bankpasjes. Voor ieder type telefoon zijn tegenwoordig wel hoesjes op de markt, zoals een beschermhoesje samsung galaxy s10 lite.

  3. Sla jouw gegevens regelmatig op in de cloud

  Is jouw telefoon wel heel erg beschadigd en is deze niet meer te redden? Dan is het verlies van de telefoon zelf meestal niet eens het grootste probleem. Want die telefoon stond vast helemaal vol met foto's, filmpjes, berichtjes, et cetera! Die ben je dan soms ook kwijt.

  Tenzij jij zo slim bent geweest die gegevens regelmatig te uploaden naar de cloud. In dat geval ben je misschien wel jouw telefoon kwijt, maar kun je al jouw belangrijke persoonlijke gegevens terugvinden en terugzetten naar een nieuwe telefoon.

  Gerelateerd