Hoe richt je jouw huis industrieel in?

Hoe richt je jouw huis industrieel in?

Geef een moderne en industriële look aan de inrichting van jouw huis. Hoe doe je dat precies? ErvaringenSite geeft een stappenplan!

Je huis inrichten kan een hele klus zijn. Je hebt in de jaren allerlei spullen verzameld en die matchen niet per se met elkaar. Wil je hier een eenheid in aanbrengen en zo meer rust creëren in jouw woning, dan kun je ervoor kiezen jouw huis in één duidelijke stijl in te richten. De industriële look is tegenwoordig heel populair. Hoe richt je jouw huis industrieel in?

Stap 1: Bepaal hoe industrieel jij het wil hebben

Bij een industriële look kun je al gauw denken aan allerlei heftige aluminium buizen die dwars door jouw huis lopen en onafgewerkte vloeren en plafonds. Alsof je in een fabriek bent gaan wonen. Dat is voor de echte hardcore lovers van industrieel bouwen. Heel cool, maar wellicht niet voor iedereen geschikt.

Je kunt ook kiezen voor een minder heftige look, door bijvoorbeeld wat industriële elementen te verwerken in jouw interieur. Bepaal voordat je begint aan het herinrichten van jouw huis hoe industrieel jij het wilt hebben.

Stap 2: Kijk wat je al in huis hebt

Vaak weet je niet wat je al in huis hebt om mee te werken bij een nieuwe inrichting. Vooral bij de industriële stijl kan dat handig zijn. Graaf eens goed op zolder en wie weet wat jij tegenkomt. Die mooie vintage bank of die oude muur kan perfect passen in jouw industriële interieur! Zo bespaar je niet alleen kosten omdat je deze items niet meer hoeft te kopen, maar geef je ook - heel duurzaam - nieuw leven aan oude spullen!

Stap 3: Shoppen!

Dit is misschien wel de leukste stap: het moment dat je kunt gaan shoppen voor jouw nieuwe inrichting. Hou daarbij rekening met de materiaalkeuze: aluminium, leer en steen werken bij deze stijl heel goed.

Kies voor winkels die zich specialiseren in de industriële look, zoals haco, dan heb je veel om uit te kiezen. Specifiek handig bij deze stijl is dat het niet erg is als een interieurstuk misschien een krasje of een vlekje heeft, dat hoort er immers helemaal bij, dus je kunt ook goed tweedehands shoppen naar mooie items!

Stap 4: Lees en schrijf ervaringen!

Lees natuurlijk altijd vooral even de reviews op ErvaringenSite, dan weet je hoe goed winkels zijn bij het begeleiden van jouw koop en waar je het beste kunt gaan shoppen. In de categorie Wonen lichten we alle winkels voor jou uit die kunnen helpen met jouw inrichting!

Heb jij zelf na jouw verbouwing nieuwe ervaringen opgedaan met bedrijven? Deel jouw ervaringen dan in een review op ErvaringenSite!

Meer