Huis opknappen dit jaar? Hou rekening met de regels!

Huis opknappen dit jaar? Hou rekening met de regels!

Wie zijn huis wil verbouwen, opknappen, schilderen of anderszins verbeteren, kan te maken krijgen met regels. Die regels kunnen in je voordeel werken, maar ook in je nadeel.

Wil je halverwege jouw verbouwing of achteraf niet voor onverwachte problemen komen te staan, dan is het verstandig om rekening te houden met de regels.

Het plezier van verbouwen

Verbouwen kan natuurlijk harstikke leuk zijn. Je maakt bijvoorbeeld een kamer waar die nog niet was en creëert zo veel meer ruimte in huis. Of je legt een carport aan, dan staat jouw auto voortaan droog. Misschien heb je wel een steiger voor weinig op de kop getikt en wil je die gaan aanleggen. Januari is voor veel mensen het moment om dergelijke verbouwingen voor het komende jaar te plannen. In deze maand kun je je gaan inlezen in alles wat er bij een verbouwing komt kijken.

Verbouwen kent regels

Bewoners en bouwers hebben veel vrijheden als het om verbouwingen gaat. Echter, er zijn ook regels waar je rekening mee moet houden. Vanuit de overheid, of vanuit de buurt, of vanuit de Vereniging van Mede-eigenaars (VME). Lees vooraf goed wat die regels inhouden en of jouw verbouwing wel kan.

Je snijdt jezelf immers in de vingers als je halverwege een verbouwing bent en dan ineens moet stoppen. En misschien zelfs wel moet terugdraaien wat je al hebt veranderd. Voorkom dus teleurstellingen en laat je vooraf goed informeren.

Lees ervaringen in reviews

Het is altijd goed om je eerst in te lezen in de bedrijven die je wilt gaan inschakelen voor een verbouwing. Je kunt bijvoorbeeld te rade gaan bij een bouwwinkel of een klusjesbedrijf. Lees altijd van te voren reviews van klanten met hun ervaringen om op de hoogte te blijven. ErvaringenSite helpt daarbij!

Op ErvaringenSite kun je bijvoorbeeld reviews vinden in de categorie Online Shops - Wonen: hier vind je bijvoorbeeld woonwinkels en bouwmarkten, die je kunt beoordelen en waarover je reviews van klanten kunt lezen. Onder Diensten - Huis, Tuin en Kamers delen klanten hun ervaringen met bedrijven die bijvoorbeeld kunnen helpen met het aanleggen van isolatie en andere huis- en tuinklussen.

Veel succes met verbouwen!

Meer