Spelen zonder je geld te gebruiken met gratis spelletjes

Spelen zonder je geld te gebruiken met gratis spelletjes
Algemeen

Voor sommigen is het spelen van videospelletjes niet meer dan een hobby, voor anderen is het een echte passie. Als je een gamer in hart en nieren bent, weet je dat deze passie prijzig kan zijn door de aanschaf van apparatuur (console of PC uitrusting, gamestoel, bureau) en de spelletjes zelf. Gelukkig zijn er oplossingen om te spelen zonder dat je geld hoeft uit te geven, waaronder gratis spelletjes, en daar gaan we het in dit artikel over hebben. We hebben veel recensies en beoordelingen gelezen om je een selectie van de beste gratis spellen op dit moment aan te bieden.

Dofus

Dofus is zonder twijfel het populairste gratis te spelen spel van de laatste tien jaar. Dit MMORPG dat in 2004 verscheen wordt nog steeds regelmatig bijgewerkt en heeft een community van 700.000 actieve spelers. Er is een mobiele versie, gelanceerd in 2016, en een retro versie, uitgebracht in 2019 ter gelegenheid van de 15de verjaardag van het spel. Kies een klasse, verken de wereld en ga op quests.... en je bent verzekerd van urenlang speelplezier!

Robocraft

Dit niet te klasseren spel stelt een origineel concept voor: je moet robotachtige entiteiten bouwen dankzij op het slagveld gevonden onderdelen. Een eenvoudig, verrassend en leuk spel dat veel ruimte biedt voor creativiteit.

Fortnite

In deze Battle Royale moeten de deelnemers het tegen elkaar opnemen op een map die met de tijd krimpt. Het speciale van dit spel is dat het verzamelen van materialen en het bouwen van bouwwerken om te verbergen of de hoogte in te nemen een overheersende plaats innemen in de gameplay. Fortnite heeft een grote community van spelers en biedt regelmatig nieuwe mogelijkheden.

Hearthstone

Dit kaartspel, uitgegeven door Blizzard, is echt verslavend! De inhoud breidt zich voortdurend uit, met regelmatig veranderende meta's, nieuwe klassen en functies die worden toegevoegd. Het spel is gemakkelijk om in te stappen voor nieuwkomers, maar wordt geleidelijk complexer, je kunt onbeperkt spelen tot je kampioen bent geworden in een van de vele e-sportcompetities. Een van de leuke dingen aan dit spel is dat het echt gratis te spelen is, alles kan gekocht worden met de valuta die je in het spel verdient.

Counter Strike

Dit door Valve ontwikkelde FPS is helemaal gratis. Het is een karakteristiek spel, dat al sinds de begindagen van de e-sports in competitieverband aanwezig is. Dit cultspel biedt allerlei speltypen: klassieke tegenstand, Battle Royale, Danger Zone, death matches, enz. Ook al ben je geen fan van FPS, het kost je niets om het te installeren en de ruige en adembenemende actie van dit spel te ontdekken!

Brawlhalla

Fans van Smash Bros zullen dol zijn op dit kleine 2D vechtspel, want het principe is hetzelfde: je moet je tegenstanders uit het vechtvlak werpen om punten te verdienen. Je kunt online tegen 7 tegenstanders spelen of tegen 3 lokale, ideaal om met vrienden te spelen. Met 25 personages en alternatieve spelmodi zul je niet gauw verveeld raken!

Spelletjes in de browser

Browserspelletjes vereisen geen download. Deze categorie, die soms onderschat wordt, is niettemin zeer volledig: ze omvat casinospellen, HTML5 en flash spellen, die meeslepende spellen zijn met een dynamische weergave, en ook spellen op locatie. Zo vermelden we bijvoorbeeld "Ma Belle Ferme", of "Kapi Hospital" dat simulatiespelletjes zijn.

Gratis te spelen

Alle spellen op deze lijst zijn gratis te spelen, maar in veel gevallen wordt je gevraagd aankopen te doen om bepaalde voorwerpen vrij te spelen, meer grondstoffen of extra content te krijgen. Deze aankopen zijn niet essentieel voor je succes in het spel, hoewel ze je tijd kunnen besparen. Als je besluit de sprong te wagen, wees dan wel verstandig.

Meer geld besparen

De hierboven genoemde spelletjes zijn perfect om er geld mee te besparen. Om verder te gaan, ga je op zoek naar goede aanbiedingen en promocodes of het nu voor spelletjes of hardware is. Sommige platforms, zoals Steam, bieden gratis spellen aan of tot 80% voordeliger. Voor hardware kun je profiteren van promotiecodes die streamers op hun partnersites aanbieden, zodat je kwaliteitshardware kunt kopen zonder meteen veel geld te hoeven uitgeven!

We hopen dat dit artikel je nieuwe spellen heeft laten ontdekken. En dat je na het spelen je mening achterlaat over sommige gespecialiseerde sites om volgende spelers een idee te kunnen geven.

Meer Algemeen