Hoe richt je een kantoor sfeervol en duurzaam in?

Hoe richt je een kantoor sfeervol en duurzaam in?

In een prettige omgeving om in te werken haal je betere resultaten. Hoe zorg je ervoor dat jouw werkplek een fijne uitstraling heeft?

Een kantoor hoeft echt niet meer clean en strak te zijn. Je kunt het ook een gezellige en sfeervolle ruimte maken. Hou bij het inrichten rekening met kleuren, planten, meubilair en licht.

Kleur

Je hebt het misschien niet zo snel door, maar de kleur in jouw omgeving is erg belangrijk. Volgens onderzoek maken grijs en wit een ruimte en de mensen erin somber, dus kies voor iets vrolijkers, bijvoorbeeld blauw. Je kunt kleuren ook terug laten komen in details, zoals kussens en schilderijen. Op woonwinkels zoals Albeka.nl kun je hier speciaal op selecteren.

Planten

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat planten een gunstige invloed hebben op het gemoed van mensen. Zet dus lekker veel planten op kantoor! Wel slim om rekening te houden met planten die tegen een stootje kunnen, zoals de Clusia. En zorg ervoor dat iemand verantwoordelijk is voor de verzorging van de planten, want dode planten hebben natuurlijk juist een averechts effect en kunnen de sfeer danig bederven!

Meubilair

Ook het meubilair heeft een invloed op de inrichting van een kantoor. Daarmee richt je het immers in. Zorg er dus voor dat zitmeubelen bijvoorbeeld ergonomisch correct zijn; daardoor krijgen mensen minder snel last van hun rug en kunnen ze productiever blijven doorwerken. Daarnaast zorgen prettige meubelstukken, die ook esthetisch ogen, ervoor dat mensen zich meer op hun gemak voelen in een ruimte. Hou daar rekening mee wanneer je het kantoor inricht.

Kies dus niet voor de eerste de beste stoel die je tegenkomt in een winkel, maar investeer in prettig meubilair. Dat gaat zowel om stoelen en tafels als om sfeerbepalers, zoals een gezellig bankje en decoratie.

Zorg voor een goed lichtplan

Licht is een belangrijke sfeermaker. Het kan een ruimte maken of breken. Te donker kan ervoor zorgen dat je slaperig wordt en minder productief bent. Te licht kan juist zorgen voor een killere sfeer, wat niet prettig is voor de meeste mensen. Hoe maak je een sterk lichtplan? Zie daarvoor deze blogpost op ErvaringenSite.

Meer