Wat is Private Lease?

Wat is Private Lease?

De zoektocht naar een auto kan soms lang aanslepen, er zijn ook zo véél opties waaruit je kan kiezen! Ga je voor een nieuwe of tweedehandswagen? Een 4x4 of een gezinswagen? Gebruik je je wagen niet zo heel vaak en denk je aan car sharing? De keuze is eindeloos en dan hebben we het nog niet gehad over het gigantische budget dat je soms nodig hebt bij zo'n aankoop.
Heb je al altijd willen rondrijden in de auto van je dromen? Misschien is Private Lease wel iets voor je!

Je hebt het vast al eens gezien, reclame met private lease waarbij je maandelijks een bedrag betaalt om met de auto van je dromen te kunnen rondrijden, maar wat is Private Lease nu eigenlijk?

Wat is Private Lease?

Private Lease is een vorm van leasen, je betaalt dan maandelijks een vaste vergoeding voor het gebruik van een bepaald goed. Leasen wordt heel vaak gebruikt binnen bedrijven maar nu is het ook mogelijk om als particulier een lease aan te gaan. Bij een Private Leasemaatschappij kan je dus een auto ter beschikking krijgen voor een bepaalde periode en daar betaal je maandelijks een vast bedrag voor, geen verrassingen.

Hoe gaat Private Lease in zijn werk?

Bij de meeste private leasemaatschappijen kan je meestal zelf je pakket samenstellen. Je beslist er zelf voor hoe lang je de wagen huurt, dit kan al vanaf 24 maanden en kan oplopen tot 36, 48 en 60 maanden. Voor het maandelijks bedrag dat je betaalt krijg je meestal volgende zaken gratis:

• Herstelling en onderhoud
• Omniumverzekering
Wegenbelasting
• Pechverhelping
• Vervanging van banden

Het bedrag dat je maandelijks betaalt hangt af van de wagen die je koos en hoeveel kilometer je jaarlijks rijdt met de wagen. Je hebt ook meestal de keuze uit verschillende opties die je kan toevoegen aan je contract. Bij een private lease ben je dus helemaal op je gemak, je weet exact hoeveel je maandelijks moet betalen en alles wordt voor je geregeld. Dus geen rompslomp aan papierwerk, het enige wat jij moet doen is de auto gaan ophalen. Zelfs je autoverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid zitten inbegrepen in het bedrag dat je betaalt. Heb je pech onderweg? Moet je auto binnen voor onderhoud? Simpel, neem gewoon contact op met je leasemaatschappij en alles wordt voor je geregeld.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Private Lease?

Aan Private Lease zijn heel wat voordelen verbonden zoals:

• Je weet exact hoeveel je iedere maand betaalt.
• Je bent geen grote som geld kwijt bij de aanschaf van een nieuwe wagen.
• Burgerlijke aansprakelijkheid, omniumverzekering, juridische bijstand en onderhoud zijn inbegrepen in de prijs.
• Na de leaseperiode kan je de auto terug inruilen voor een nieuwe wagen, zo blijf je steeds rondcruisen in een mooie wagen.

Maar er zijn ook enkele nadelen die je best even overweegt voor je een contract aangaat.

• Het is een financiële verplichting voor meerdere jaren waar je niet bij elke aanbieder even gemakkelijk onderuit kan.
• Als je jaarlijks meer kilometer rijdt dan afgesproken moet je iets meer betalen.
• Je bent geen eigenaar van de wagen na de leaseperiode. Soms is het wel mogelijk om de wagen te kopen tegen de restwaarde.

Wil je graag rondrijden in een nieuwe auto en wil je je niet zoveel aantrekken van verzekeringen, inschrijvingen, autokeuring, pechverhelping, welke garage te kiezen voor onderhoud, …? Dan is Private Lease zeker iets voor jou! Steeds meer en meer bedrijven doen aan private lease. Je kan tegenwoordig heel wat private leasecontracten afsluiten bij auto dealerships van de bekende automerken of bij gespecialiseerde bedrijven zoals DirectLease, LeasePlan, ALD Automotive, Arval, Athlon, Alphabet, Sixt, …

Vergeet ook zeker niet om de categorie 'Autodiensten' te bekijken op ErvaringenSite! Je vindt er tientallen bedrijven waar je terecht kan voor alles dat te maken heeft met je wagen. Je vindt er ook een subcategorie 'Auto Lease' waar je betrouwbare reviews van echte klanten kan vinden over private leasemaatschappijen, zo ben je zeker van je stuk als je een contract aangaat.

Meer