Zin in een citytrip? 3 keer M!

Zin in een citytrip? 3 keer M!

Wil je even weg van de alledaagse drukte en naar warmere oorden om volop te genieten van de zon? Dan hebben we hier 3 ideetjes voor je! Madrid, Milaan en München!

1. Madrid

Madrid, de Spaanse hoofdstad die vaak overschaduwd wordt door een andere prachtige Spaanse stad, Barcelona. Net als in Barcelona kan je hier genieten van de warme Spaanse zon en heel wat cultuur opsteken. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 14.5 graden en in de zomer gemiddeld zo'n 22 graden zal je het er dus steeds lekker warm hebben. Madrid heeft heel wat te bieden, hier enkele tips!

Museum:
Wat je niet mag missen is het Palacio Real. Het paleis van de Koninklijke familie uit Spanje. Het paleis wordt enkel nog gebruikt door de koning tijdens belangrijke gebeurtenissen en staatsbezoeken, dus dat zorgt ervoor dat je het paleis bijna het hele jaar door kan bezoeken! Het paleis is gigantisch, met een oppervlakte van zo'n 135 000 vierkante meter en 3418 kamers is het het grootste koninklijke paleis van de wereld! Het paleis is iedere dag open vanaf 10 uur. De laatste 2 openingsuren van maandag tot donderdag zijn gratis voor Europeanen dus het is zeker een bezoekje waard! Soms kan er een grote rij staan aan het paleis maar het wachten is snel voorbij en het is zeker de moeite waard!

Museo Nacional del Prado

mag je zeker ook niet overslaan. Het Prado museum is het bekendste museum van Spanje die je zeker moet bezocht hebben in je leven. Het heeft ongeveer dezelfde status als het Louvre uit Parijs en is ook zeer groot. het museum huisvest collecties van bekende kunstenaars zoals onder andere El Greco, Diego Velázquez, Francisco Goya en heel veel anderen.

Mmm:
Ook voor lekker eten moet je in Madrid zijn! Typisch voor Madrid is een Bocadillo de Calamares (een broodje inktvis) eten op Plaza Mayor. Voor lekkere churros con chocolate moet je bij Chocolatería San Gines zijn, voor gebakjes bij La Mallorquina op Puerta del Sol en een gouden tip; voor lekkere taarten op Amerikaanse wijze moet je op Plaza Dos de Mayo zijn bij ijssalon Acquolina.

Magisch:
Aan magische momenten ook geen gebrek in Madrid. Wat dacht je van lekkere genieten van de natuur in Parque del Buen Retiro dat zo'n 1.4 vierkante kilometer groot is. Een prachtige zonsondergang kan je zien vanaf Templo de Debod, een echte Egyptische tempel in het midden van de stad! Wil je dit en nog veel meer in één keer zien, boek dan een fietstour bij Baja Bikes en verken de stad op de fiets!

2. Milaan

Plan je een citytrip naar de fashion hoofdstad van Europa? Dan mag je deze tips zeker niet vergeten!

Museum:
Wat je zeker niet mag missen als je in Milaan bent is de Dom van Milaan. De Kathedraal is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en de grootste in Italië. De kerk staat op het Domplein in het hart van Milaan, Napoleon Bonaparte werd hier zelfs gekroond tot koning van Italië in 1805. Je kan zelfs op het dak van de Dom gaan, een unieke ervaring die je zeker moet meepikken als je in de buurt bent. Net daarnaast vind je het Koninklijke paleis, die moet je ook zeker bezocht hebben want dit gebouw speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Milaan en vertelt het leven van de Spaanse koninklijke familie tijdens de belangrijkste periode voor Milaan, de Verlichting.

Mmm:
Naast lekkere pasta en pizza's biedt Italië nog heel wat lekkere gerechten. Enkele gerechten die je zeker moet geproefd hebben tijdens je bezoek aan Milaan zijn de Risotto Milanese en Cotoletta alla milanese, een soort schnitzel op zijn Italiaans.

Magisch:
Een van de meest magische plekken in Milaan is het Teatro Alle Scala, een wereldberoemd theater waar iedere Italiaan minstens 1 opvoering in zijn of haar leven gezien moet hebben. Het gebouw is prachtig zowel van binnen en van buiten. Als je zin hebt om te shoppen, en hoe kan het ook anders in deze fashionstad, dan moet je naar Galleria Vittoria Emanuele. Het is een overdekte galerij met prachtige architectuur. Let wel op voor je portefeuille want hier vind je allemaal dure winkels als Louis Vuitton, Prada en dergelijke.

3. München

Een iets minder warme bestemming maar daardoor niet minder leuk, München. Het is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren, het is de derde grootste stad van Duitsland en behoort tot de belangrijkste economische en culturele steden in Duitsland.

Museum:
Enkele leuke museums die je kan bezoeken in München zijn de musea Pinakothek (Neue Pinakothek en Alte Pinakothek) die heel wat mooie kunstobjecten huisvesten. Een andere leuke bezienswaardigheid is Schloss Nymphenburg.

Mmm:
Als we aan Duitsland denken, denken we niet meteen aan hoogstaande keuken maar toch vind je hier lekkere specialiteiten zoals de Weisswurst en Brezen. Als je eens lekker goed wil eten moet je zeker naar het Hofbräuhaus trekken! Als je net uit Milaan komt en de Cotoletta alla milanese gegeten hebt kan je in Duitsland de smaak zeker vergelijken met een echte Duitse Schnitzel! Welke vind jij de beste?

Magisch:
De meest magische plaats in München is de Englisher Garten, een zeer mooi park net naast de rivier. Maar wil je je vakantie even magisch afsluiten als een bezoek aan Disneyland? Dan moet je naar Neuschwanstein Castle gaan! Als je met de auto bent MOET je dit gewoonweg gezien hebben. Dit is het kasteel van Dracula en de inspiratie van Walt Disney voor Cinderella Castle in Disney World!

Wil je heel wat tijd besparen, niet in de rij staan en al je tickets voor attracties op 1 site bestellen? Dan is Musement jouw oplossing! Lees hier reviews over Musement!

Ben je klaar voor deze MMM-citytrip? Wil je nog wat tips over vakantiebestemmingen, hotelaanbieders en campings? Bekijk dan zeker deze categorieën op ErvaringenSite! Nu, laten we vertrekken! Aan de lijn, klaar, start, LETS GO!

Foto: Jose Quilón

Meer