Dit is wat je moet weten over kringloop winkels

Dit is wat je moet weten over kringloop winkels
Online shop

In België vind je her en der in het land een kringloopwinkel. De een groter dan de ander, maar allen met een zeer compleet aanbod waar voor ieder wat wils te vinden is. In dit blog lees je er meer over en wie weet zorgt het er wel voor dat jij er eens een kijkje wilt gaan nemen.

Wat is een kringloop winkel?

Een kringloopwinkel is bij uitstek dé plek waar vraag een aanbod bij elkaar komen. Het is een plek waar mensen terecht kunnen om hun gebruikte spullen, die nog goed zijn voor een volgende ronde, aan te bieden. Mensen die vervolgens op zoek zijn naar meubels, kleding, speelgoed of woonaccessoires kunnen hier goedkoop terecht.

Vaak wordt er bij een kringloopwinkel gewerkt met vrijwilligers. Deze mensen verlenen dus hun dienst, zonder dat daar een maandsalaris tegenover staat. Dit geeft aan dat het mensen zijn die maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan en dat merk je. Servicegericht en altijd klantvriendelijk met een glimlach voorop, dat is waar veruit de meeste kringloopwinkels in België om bekend staan! En zeg nou eerlijk, wie vindt dat niet prettig winkelen? Ik heb het altijd ervaren als een warm ontvangst. Of je nu vragen hebt of hulp wenst, er staat altijd iemand voor je klaar.

Wat kan je kopen in een kringloopwinkel?

Of je nu op zoek bent naar een complete inboedel of slechts een stuk speelgoed voor je kinderen of een nieuwe vaas voor op de vensterbank, je vind het er allemaal. Het aanbod bij een kringloopwinkel in België is altijd ruim en zeer divers te noemen en dat natuurlijk tegen meer dan schappelijke prijzen. Je hoeft bovendien echt niet te denken dat het allemaal tweedehands rommel is, want dat is zeker niet het geval. Als mensen spullen komen brengen, worden deze altijd gecheckt. Bovendien wordt niet alles zonder meer aangenomen. Hoewel het dus altijd om gebruikte spullen gaat, zijn het echt geen miskopen die je daar doet. Het kan zelfs zijn dat je er, net als ik, dat ene pareltje vindt, waar je al lange tijd naar op zoek bent.

Ervaringen van anderen

Het is begrijpelijk als je reviews wilt lezen van anderen, voordat je misschien de stap maakt om bij een kringloopwinkel binnen te stappen. Voor veel mensen ligt hier toch ergens nog een drempel. Wellicht komt dit door het onbekende, maar het is in ieder geval onnodig. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het al lang niet meer zo is dat alleen de minder bedeelden hier komen. In tegendeel zelfs. Mensen uit alle lagen van de maatschappij zoeken hier leuke spulletjes. Op deze manier dragen zij bij aan een duurzaam leefklimaat en kan iedereen aan nieuwe spullen komen, ongeacht hoe groot je portemonnee is. Een mooi systeem, zeker als je kijkt naar de huidige consumptiemaatschappij, niet waar? Zoek ook jij iets "nieuws" of wil je gewoon even rond snuffelen? Een kringloopwinkel beveel ik je van harte aan.

Meer Online shop