Wat heb je nodig om in de perfecte gameroom te spelen?

Wat heb je nodig om in de perfecte gameroom te spelen?
Online shop

Het inrichten van een goede gamekamer is een belangrijke stap voor elke gamer die helemaal van zijn hobby wil genieten. Of je nu een gewone gamer bent of een serieuze esportsspeler, een goed ingerichte gamekamer kan je helpen om comfortabel te spelen. Je haalt dan ook het onderste uit de kan zowel van de spellen als van je eigen ervaringen tijdens het spelen.

Stap één is de inrichting van de kamer zelf

Kies de juiste ruimte voor je gamekamer. Een ruimte die geen afleidingen heeft en genoeg ruimte biedt voor je gaming-setup is ideaal. Overweeg de lay-out van de kamer, zodat je voldoende ruimte hebt voor je bureau, stoel en andere accessoires. Zorg ervoor dat je ook voldoende ventilatie en goede verlichting hebt.

Om volledig ondergedompeld te worden in je games, is goed geluid onmisbaar. Investeer in een kwalitatieve geluidsinstallatie of een gaming koptelefoon om het geluid perfect tot leven te brengen. Maar voor je dat kunt doen moet je eerst zorgen voor de akoestiek in de kamer. Gebruik geluidsabsorberende materialen. Denk aan gordijnen, tapijten of houten wandpanelen om de nagalm te verminderen. Het zal ook een betere geluidservaring opleveren.

Zorg voor een comfortabele sfeer in je gamekamer met decoratie en persoonlijke accenten. Hang posters op van je favoriete games, gebruik kleuren die je inspireren. Plaats ook wat comfortabele kussens of zitzakken. Houdt de temperatuur in de kamer aangenaam. Dan zul je langere speelsessies kunnen hebben zonder het te warm of het te koud te hebben.

De juiste verlichting kan de sfeer in je gamekamer verbeteren. Overweeg verstelbare Ledstrips of sfeerverlichting om een gaming-ambiance te maken. Zorg voor voldoende algemene verlichting om vermoeide ogen te voorkomen. Vermijd felle verlichting die reflecties op je scherm kan veroorzaken.

Leg ook al je kabels in kabelbanen en voorzie voldoende opslagruimte om een rommelige gameroom te vermijden. Wanneer alles netjes zijn plaats heeft, zal het veel aangenamer spelen zijn.

Wat is er nodig in de gameroom?

Ergonomie is belangrijk om langdurig comfortabel te kunnen spelen. Investeer in een gamestoel die goede ondersteuning biedt aan je rug en nek. Stel je bureau op de juiste hoogte in, zodat je armen in een comfortabele hoek rusten tijdens het gamen. Plaats je monitor op ooghoogte om spanning op je nek te voorkomen.

We geven je echt de raad om deze tips na te leven. Gamen doe je niet voor een paar minuten. Soms ben je wel uren na elkaar bezig. Doe je dat in een verkeerde houding kan dat voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Ook zul je veel vlugger stoppen, wanneer je speelt met pijn is het plezier vlug voorbij.

De gaming apparatuur

Het hart van je gameroom is natuurlijk de computer en de randapparatuur. Er is een andere machine nodig om te gamen dan een computer voor kantoortoepassingen en surfen op het net.

De processor

De processor zorgt voor de rekenkracht van je gamecomputer. Die moet stevig zijn voor de games die je vandaag de dag kunt spelen. Een i5 of i7 van Intel zijn de minimale vereisten. Er is zelfs al sprake van de i9, een nog krachtigere versie. De liefhebbers van AMD zullen kiezen voor de Ryzen 5 of Ryzen 7.

De grafische kaart

Om een vlotte weergave van de spellen te garanderen moet je over een krachtige grafische kaart beschikken. De toppers vandaag zijn de Nvidia GeForce RTX 4070 en de AMD Radeon RX 7600.

Voeding en randapparatuur

Dat al dit geweld een goede voeding en voldoende koeling moet hebben is vrij logisch. Maar ook de toestellen die je aansluit zijn belangrijk. De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Dus alle toebehoren zijn eigenlijk even belangrijk.

Koop een snelle muis, speciaal voor het gamen. Kies een mechanisch toetsenbord. Dat kun je instellen naar je eigen behoeften en is veel duurzamer dan de toetsenborden met een membraan. Ook de monitor moet aan hoge vereisten voldoen. En dat niet alleen, veel gamers gebruiken verschillende monitors gelijk. Dat betekent uiteraard ook dat je moederbord over de nodige aansluitingen moet beschikken.

Ben je klaar om aan de gameroom te beginnen?

Een goede gameroom bouwen is niet echt eenvoudig. Misschien moet je wel op de hulp van een vakman rekenen om bepaalde klussen uit te voeren. Maar het is beter dat alles van de eerste keer is zoals het hoort. Dat spaart je geld uit op lange termijn.

Maar besef wel dat het om een aanzienlijke investering gaat. Alleen de computer loopt al aardig in de cijfers, en daar stopt het niet. Het is daarom van belang dat je een weloverwogen budgetplanning maakt voor je er aan begint.

Meer Online shop