3 tips om het extra gezellig in huis te maken dit najaar

3 tips om het extra gezellig in huis te maken dit najaar
Online shop

De zomer loopt weer ten einde. En wat een zomer hebben we gehad! Deze werd gekenmerkt door heel veel mooi weer. De meeste mensen beginnen nu echter ook weer uit te kijken naar de herfst. Hoewel de meningen over dit topic verdeeld zijn, ligt de herfst onherroepelijk op ons te wachten.

Dit brengt niet alleen heel veel gezelligheid, maar ook veel donkere en druilerige dagen met zich mee. Op deze dagen kan het huis al heel snel kil aanvoelen. Zeker nadat we zo enorm veel zonneschijn en natuurlijk daglicht gewend waren.

Gelukkig zijn deze dagen ook direct het perfecte moment om meer sfeer in huis aan te brengen. Met een paar aanpassingen wordt het interieur een stuk knusser en zal je merken dat deze nóg meer sfeer uitstraalt dan in de zomer. Met behulp van de volgende drie tips maak jij het dit najaar extra gezellig in huis.

1. Voldoende verlichting

Waar je gedurende de zomer waarschijnlijk nauwelijks de verlichting aan hebt gehad, kom je hier in de herfst echt niet meer onderuit. Maar dan moet er natuurlijk wel voldoende verlichting in huis aanwezig zijn. Neem daarom nog eens je huidige lichtplan onder de loep en pas aan waar nodig is. Kies zeker niet alleen voor algemene verlichting, maar combineer meerdere lichtbronnen met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een standaard hanglamp in combinatie met een led strip en verschillende kaarsen. Op die manier geniet je zowel van praktisch als sfeervol licht.

Groot voordeel van het najaar is dat er massaal lichtbronnen in de winkels worden verkocht. Hierdoor kun je dus enorm gemakkelijk experimenteren met diverse lichtsoorten. Een beetje extra is nooit mis in het najaar. Stiekem ook wel heel gezellig.

2. Warme kleuren

Warme kleuren passen helemaal bij het najaar. Je kunt helemaal uitpakken door een accentmuur te verven. Kies één grote muur in de woonkamer en geef deze een warme en uitgesproken kleur. De rest van de ruimte hou je zo neutraal mogelijk. Dit is een goed idee als je eigenlijk al wilde schilderen. Een warme kleur op de muur doet het immers elk jaargetijde goed.

Wil je echter enkel wat warme kleuren toevoegen voor het najaar en dit regelmatig afwisselen? Dan is het beter om voor iets minder definitiefs te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan mooie accessoires zoals kussentjes, plaids of tafelstukken. Zo oogt de ruimte direct een stuk gezelliger en je kunt de decoraties ook nog eens gemakkelijk wisselen gedurende de winter, het voorjaar of de zomer.

3. Fijne dekentjes

Het fijne van het najaar? Dat je heerlijk weg kunt duiken onder een dekentje, inclusief warme pyjama of loungepak en sokken en natuurlijk wat lekkers. Maar dan moet dit natuurlijk wel mogelijk zijn. Investeer daarom in een aantal goede fleece plaids. Geen zin om naar buiten te gaan? Shop dan lekker online. Ook hier vind je een groot aanbod van plaids gedurende dit jaargetijde. Fijn voor elke ruimte. Bovendien hoef je zo ook de verwarming minder hoog te zetten in huis. Iets wat zeker in de huidige tijd financieel erg prettig is. Gezellig én goedkoop dus. Een echte win-win situatie.

Meer Online shop