Aan de Slag: Een Gids voor Professionele Beoordelaars

Om te begrijpen hoe je constructieve feedback kunt geven, een negatieve mening kunt delen zonder respectloos te zijn of een neutrale en informatieve review op ErvaringenSite kunt schrijven, begeleiden wij je stap voor stap in alles wat je moet weten om als een professionele recensent te schrijven.

Bij ErvaringenSite streven we ernaar een bewuste en kritische gemeenschap te vormen van mensen die bedrijven en diensten online beoordelen. Onze online meningen en ervaringen hebben een grote impact: ze belonen of bestraffen een bedrijf op basis van hun houding en beleid, en ze helpen andere gebruikers te waarschuwen of aan te raden om al dan niet bij bepaalde websites te kopen.

Met deze aanpak willen we een veiliger, onafhankelijker en betrouwbaarder internet creëren voor online shoppen. Maar wat is ErvaringenSite precies?

Wat is ErvaringenSite?

ErvaringenSite is een platform dat Belgische gebruikers in staat stelt hun ervaringen met online winkels te delen, waar ze mogelijk recent iets hebben gekocht. Bij elke aankoop vormen we een mening over de winkel. Hoe was de klantenservice? Hoe verliep de retourzending? En misschien wel het belangrijkste: Zou je anderen aanraden hier te kopen?

Bij ErvaringenSite willen we dat iedereen zijn mening kan delen en reviews kan publiceren, positief of negatief, zolang ze onze gedragscodes respecteren. Dit betekent dat ErvaringenSite optreedt als tussenpersoon tussen gebruikers en winkels en soms reacties verwijdert die niet aan onze richtlijnen voldoen. Wil je dat je beoordeling blijft staan? Lees dan verder!

Eerste stappen

Er zijn drie hoofdfasen die elke nieuwe gebruiker van ErvaringenSite moet volgen om een professionele recensent van bedrijven te worden waar ze eerder hebben gekocht. Deze stappen zijn:

 1. Creëer je Eigen Profiel

Een profiel aanmaken op ErvaringenSite is eenvoudig en vergt enkel basisinformatie zoals je naam en e-mailadres. Houd er rekening mee dat je naam zichtbaar zal zijn bij elke geschreven mening. Om je privacy te beschermen, plaats niet je volledige achternaam. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met ons ondersteuningsteam en zij kunnen je initialen tonen in plaats van je volledige naam.

 1. Beheer je Profiel

Via het dashboard heb je toegang tot je meningen en beoordelingen, zodat je ze kunt herzien of aanpassen. Je kunt ook je profielfoto wijzigen als je een van onze best beoordeelde recensenten wilt worden.

Is het belangrijk om een profiel aan te maken? Ja, een profiel geeft een gezicht en autoriteit aan je woorden als voormalige klant, of je nu tevreden of ontevreden bent over de dienstverlening. Bij ErvaringenSite garanderen we altijd de veiligheid en privacy van onze leden en tolereren we geen enkele vorm van intimidatie door bedrijven die negatieve reacties niet accepteren.

Wat zijn de voordelen van het creëren van een eigen profiel? Met een eigen profiel kun je je meningen beheren, bewerken of verwijderen als je tot een overeenkomst komt met het bekritiseerde bedrijf. Bovendien ontvang je meldingen per e-mail als een bedrijf reageert op jouw review.

Kun je je profiel en gegevens verwijderen? Zeker, bij ErvaringenSite nemen we gegevensbescherming en privacy zeer serieus. Neem contact met ons op om het verwijderingsproces te starten.

Je kunt nu beginnen!

Met je geverifieerde account kun je nu vrij door ErvaringenSite bladeren om verschillende bedrijven in diverse categorieën zoals kledingwinkels, verzekeringen, financiële websites en meer te bekijken. Bij ErvaringenSite hebben we duizenden bedrijfsprofielen waar je ongetwijfeld ooit iets hebt gekocht.

We raden aan...

 • Denk na over de online winkels waar je recentelijk iets hebt gekocht of diensten hebt ontvangen, en vorm hier een mening over, positief of negatief.

 • Gebruik onze zoekfunctie linksboven en typ de naam van het merk om het te vinden. Als we het geregistreerd hebben, kun je toegang krijgen tot bestaande reacties van andere gebruikers.

 • Lees reacties, reageer op opmerkingen en creëer je eigen gedetailleerde mening over of je opnieuw bij de webshop zou kopen.

Onthoud dat je reacties positief kunnen worden beoordeeld, waardoor ze beter zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Gebruik dit verantwoord!

Wat kun je vinden in een Bedrijfsprofiel?

Naast gebruikersmeningen vind je nuttige en relevante informatie over het bedrijf:

 1. Basisbeschrijving van het bedrijf: Hier wordt kort de oprichting, het oprichtingsjaar en andere relevante gegevens vermeld om context te geven aan het traject van het bedrijf.

 2. Contactinformatie: Gebruikers van ErvaringenSite willen vaak bedrijfsprofielen zoeken om contact op te kunnen nemen en hun mening te geven.

 3. De totale score: Bij het schrijven van een beoordeling kun je ook sterren toekennen, van 1 (slechtst) tot 5 (best), en een belangrijke vraag beantwoorden voor andere gebruikers: Zou je opnieuw bij deze winkel kopen?

Al deze informatie is openbaar en toegankelijk voor zowel gebruikers als bedrijven zelf.

Hoe Schrijf ik Beoordelingen op ErvaringenSite?

Een mening schrijven over een bedrijf is serieus en je moet zo professioneel mogelijk te werk gaan. Vaak moeten woorden zorgvuldig gekozen worden om te voorkomen dat je commentaar gestraft wordt en niet het publiek bereikt dat het zou kunnen lezen.

Wees daarom voorzichtig met je woorden, vooral als je negatieve ervaringen wil delen. Allereerst raden we aan dat je je gedachten structureert en je ervaring herinnert, zodat deze zo gedetailleerd, beschrijvend en realistisch mogelijk is.

In alle bedrijfsprofielen is er een sectie om een mening te schrijven. Dit is gratis te gebruiken voor alle voormalige klanten. Let op dat we willekeurig e-mails sturen om aankopen te verifiëren na het plaatsen van een review. Kun je geen bewijs leveren van je aankoop, dan zal je review niet het label "geverifieerd" krijgen.

Schrijf een Uitstekende Beoordeling op ErvaringenSite

Om een uitstekende beoordeling te schrijven en andere gebruikers goed te informeren, kun je het beste deze richtlijnen volgen:

 • Wees eerlijk en manipuleer geen gegevens: Ook als je boos bent over een product of dienst, vergeet niet eerlijk te rapporteren wat er is gebeurd. De eigenaar kan de beoordeling rapporteren als zij het als vals beschouwen. Als blijkt dat de beoordeling onjuiste of misleidende informatie bevat, kan deze worden verwijderd.

 • Wees zo beschrijvend mogelijk: Dit betekent niet dat je lange verhalen moet vertellen, maar zorg ervoor dat de beoordeling nuttig is voor andere mensen die op basis van jouw mening beslissen of ze willen kopen.

 • Wees voorzichtig met details: Vermijd persoonlijke informatie of namen van medewerkers van het bedrijf waarmee je in contact bent geweest. Bescherm je eigen gegevens en die van het bedrijf.

Hoe een Review te Schrijven

 1. Voer je naam en e-mail in.

 2. Vermeld welk product of welke dienst je hebt gekocht.

 3. Beschrijf je algehele ervaring met het bedrijf. Wat heb je gekocht, hoe was de prijs en kwaliteit, was het het waard? Heeft het bedrijf eventuele problemen opgelost? Hoe was hun retourbeleid? Hoe voelde je je behandeld? Kortom, geef alle informatie die helpt om te bepalen of de winkel betrouwbaar is.

 4. Ken een score van 1 tot 5 sterren toe waarin je product, service, prijs en levering beoordeelt. Dit geeft je review een totaalscore.

 5. Ten slotte moet je aangeven of je opnieuw via deze website zou kopen, wat je algehele ervaring en houding ten opzichte van het bedrijf weergeeft.

Zoals we altijd zeggen: Reacties schrijven is makkelijk! Maar doe het met zorg en professionaliteit zoals wij aanbevelen, dat is de uitdaging! Houd altijd in gedachten dat duizenden gebruikers je beoordeling zullen lezen en erop zullen handelen, dus wees beleefd, eerlijk en verantwoordelijk.